Wetsvoorstel DNA laat zien hoe onbetrouwbaar overheid is

Het wetsvoorstel om medisch verkregen DNA-materiaal ook voor strafzaken te gebruiken, maakt de overheid onbetrouwbaar. Wetenschappelijk medisch onderzoek kan daardoor in gevaar komen. (Nu)

‘Maakt de overheid onbetrouwbaar’, volgens mij is het geen ‘maken’ maar al een kwestie van ‘zijn’. De overheid is willekeurig in haar beslissingen, net een klein kind dat de ene keer dit wil en gelijk weer wat anders. De overheid maakt op mij al heel lang geen betrouwbare indruk.

De mensen die bepalen wat de overheid nu doet, zijn erg van deze tijd, snel scoren (vooral voor eigen gewin en carrière) en niet overzien wat de consequenties zijn voor de lange termijn. Het ene idee na het andere wordt als ‘briljant’ idee of oplossing gelanceerd, terwijl het even daarna al weer wordt ingetrokken. Al dan niet een ravage achterlatend. Hoe kun je nu nog op een overheid vertrouwen. Het ene moment is er hulp, het andere moment wordt de oplossing die je kan helpen om een beter leven te hebben, weer ingetrokken. Over het gedoe met het PGB is het laatste ook nog niet gezegd en hoeveel mensen zijn daardoor zicht op een menselijk leven niet kwijtgeraakt?

2 gedachten over “Wetsvoorstel DNA laat zien hoe onbetrouwbaar overheid is”

  1. Dit voorstel plaatst genetisch medisch onderzoek onder curatele van de politie.

    Dit is onaanvaardbaar. Het lijkt alsof het door Josef Stalin of Martin Gobbels aangedragen is, wat de meesten zouden begrijpen. Schijnt van een der hun medewerksters voorgesteld te zijn.

    Wetenschap dient onafhankelijk te zijn. Op het moment dat mensen zouden weten dat de dna dat ze voor onderzoek afstaan overeenkomt met verplicht dna aan de politie afstaan zouden ze en terecht zeer terughoudend worden.

    Een echte wetenschappers zal altijd fel tegen zijn, een slaaf dus niet.

Reacties zijn gesloten.