Zeemansgraf

Osama Bin Laden op zee begraven. Dus hij wordt zonder pardon doodgeschoten en het lijk wordt direct in zee gegooid. De indruk van wegmoffelen is niet geheel te negeren.

Wist Bin Laden teveel over verstrengelde oliebelangen van de VS? De familie Bush immers was zeer goed bevriend met zijn familie. Zou men het daarom liever niet op een openbare rechtszitting aan hebben willen laten komen? Is hij wel in een vuurgevecht omgekomen, of is hij gewoonweg geëxecuteerd zonder vorm van proces?

Dat lijken vragen te zijn waarop het krijgen van een antwoord op deze wijze voorgoed is voorkomen.

17 gedachten over “Zeemansgraf”

 1. Als het lijk al van Osama is geloof ik eerder dat het ontdooit is om, nu Trump op zijn bek ging met het geboortebewijs van Obama , nog snel wat extra punten voor de herverkiezing van Obama te scoren

 2. De indruk van wegmoffelen is niet geheel te negeren.

  Islamitische begrafenis

  (…) In oosterse landen is de begrafenis meestal binnen 24 uur, maar in Nederland schrijft de wet voor dat er minimaal 36 uur tussen het tijdstip van overlijden en de begrafenis moeten liggen. De overledene moet zo snel mogelijk worden begraven, omdat een dode lijdt zolang hij tussen de levenden is. (…)

  http://www.monuta.nl/ideeen-opdoen/uitvaart-in-andere-culturen/islamitische-gebruiken/islamitische-begrafenis/

  Ik neem aan dat ze dat dus niet nodeloos wilden rekken en daardoor nog meer problemen te veroorzaken.

 3. Misschien, maar als hij opdracht heeft tot 9/11 met alle ellende van dien, zou ik denk ik geen rechter kunnen vinden die Osama niet levenslang heeft gegeven. Maar dat het een duister spel is dat is zeker. Saddam, Osama en Khadaffi. Allen gebruikt door de Amerikanen, maar desalniettemin zaten de heren er ook niet mee om anderen net zo hard te gebruiken.

 4. Ik vind dat ze veel meer moeite hadden moeten doen om hem levend te pakken te krijgen.

  Daarnaast, geld die regel voor zo snel mogelijk begraven alleen voor omstandigheden waarin dit kan. Een lijk langer boven de grond houden om identificatie mogelijk te maken en dergelijke kan wel. Bovendien denk je nou echt dat je de Islamitische wereld kan paaien met dit zogenaamde gebaar van respect? Het merendeel van de Moslims mocht Bin Laden niet en zijn fans haten de VS toch wel.

 5. Sofia van der Linde Schreef:

  Ik vind dat ze veel meer moeite hadden moeten doen om hem levend te pakken te krijgen.

  Volgens Willem van Genugten (hoogleraar internationaal recht, Universiteit van Tilburg) was arrestatie en daarna berechting in de VS “practisch niet uitvoerbaar”.

  http://www.ad.nl/ad/nl/3802/Osama-bin-Laden-gedood-in-Pakistan/article/detail/581776/2011/05/02/Doden-Bin-Laden-in-strijd-met-internationaal-recht.dhtml

  Ik denk dat de keus uiteindelijk neerkwam op óf doden óf een groot risico dat hij wéér zou ontsnappen.

  Bovendien denk je nou echt dat je de Islamitische wereld kan paaien met dit zogenaamde gebaar van respect?

  Niet de hele islamitische wereld, maar waarom zou je willen dat een stelletje fanatiekelingen het in hun ogen verkeerd behandelen van het lijk van bin Laden aan hun grievenlijstje kunnen toevoegen?

 6. @#6 De dood van Bin Laden en een aantal van diens familieleden is reden genoeg voor die fanatiekelingen.

  Ik vind het op zich niet zo erg dat ze hem hebben doodgeschoten, maar dat ze een lijk in zee dumpen proberen te vermommen als een serieuze begrafenis is gewoon wat dom.

 7. Ik ontkom niet aan de indruk dat de figuur B.Laden door de Yanks in het leven is geroepen, als boeman is benut en nu is `begraven’ in Gods wateren omdat zijn propagandawaarde is opgebruikt.

 8. Een gevangen genomen Bin Laden zou een bron van inspiratie zijn voor de vele Al Qaida splintergroepjes om acties te ondernemen om hem vrij te krijgen. Nu zal het 9 van de 10 keer wel een loze dreiging zijn maar als er 1 groep in geslaagd zou zijn om bijv een bom op een Amerikaanse high school af te laten gaan met het dreigement dat er meerdere volgen als Bin Laden niet vrijkomt, heb je als US-overheid wel een probleem.
  Dan is “killed in action” een betere optie.

 9. @#11Als je iemand doodt, wordt iemand echter een martelaar.

 10. Volgens WIKI is een islamitische martelaar: ” Zij die in deze en de komende wereld als martelaar worden gezien. Zij zijn tijdens een rechtvaardige strijd gedood. Ze worden niet gewassen op de manier die gebruikelijk is bij een overledene.”

  Vandaar de ceremonie op het vliegdekschip.

 11. DarkSkywise Schreef:

  Volgens Willem van Genugten (hoogleraar internationaal recht, Universiteit van Tilburg) was arrestatie en daarna berechting in de VS “practisch niet uitvoerbaar”.

  In de buitenlandse pers (in tegenstelling tot onze nationale MSM, die ik al geruime tijd niet meer vertrouw) stond zeer duidelijk aangegeven dat de opdracht van de speciale eenheid(en) is geweest: “..doden van OBL alleen in het geval dat hij op geen enkel voorstel voor overgave ingaat”.

  Overigens zijn verblijfplaats zou al jaren bekend zijn geweest, er ging (zeggen ze) elke dag een dokter naar zwaar chronisch zieke, de hele regio stond onder zwaar beveiliging enz…enz…

  Wat ik heel erg vind is dat onze volk blijkt bijna geen besef voor gerechtigheid meer te hebben: immers een zogenoemd crimineel moet je eerst berechten, dwz een juridisch procedure volgen.

 12. Met het laatste doel ik op de zeer primitieve, achterlijke reacties in de media enz..

 13. @#6
  Het land dat een kamp als Guantanamo Bay opricht, heeft toch al niet zoveel met internationaal recht. De Republikeinen vinden internationaal recht iets voor mietjes dus er was geen probleem om Bin Laden voor een militair tribunaal in de VS te slepen. Dat is al met een collega van hem gebeurd. Men had er gewoon geen zin in.

 14. @#17 En om die reden is Mohammed Bouyeri überhaupt niet doodgeschoten.

  Mohammed Bouyeri was eerst een held voor andere domme jochies maar nu hoor je ze niet meer.

Reacties zijn gesloten.