‘Wilders is een racist in dienst van Israël’

Fractiekamer PVV

zei Mohammed Rabbae afgelopen zaterdag in een interview tijdens een demonstratie tegen discriminatie in Amsterdam.

En daar zit Rabbae een heel eind mee in de goede richting, denk ik.

Je kunt je namelijk afvragen welk belang Wilders eigenlijk heeft bij dat anti-islamgeschreeuw van hem, en het antwoord is dat hij daar persoonlijk in directe zin helemaal geen belang bij heeft.

Maar Israël wel.

Het is, zoals Rabbae zegt, van belang voor Israël dat moslims geen invloed krijgen op het Europees bestuur, maar ook dat het de steun van het Westen behoudt in haar agressie tegen de Palestijnen en de Arabische landen om hen heen. En voor beiden is nodig dat het Westen tegen de islam en de Arabische wereld gekant blijft. Dus zijn politici als Wilders zeer nuttig voor Israël, met hun ophitserij tegen de islam.

Je kunt je ook afvragen of Wilders zelf eigenlijk wel gelooft wat hij allemaal zegt. Tien jaar geleden sloeg hij immers nog veel gematigder taal uit, had hij nog niets tegen de islam in het algemeen en was híj het nota bene die Fortuyn te extreem vond.

Misschien heeft hij zijn xenofobe anti-islamagenda puur vanwege opportunistische overwegingen opgsteld, omdat er een markt voor is (islamofobie is in de VS zo ongeveer een industrie geworden waar je er lucratieve lezingen over kunt houden) en omdat hij een door Israël en neo-conservatieve groepen uit de VS gesponsorde carrière erop kon bouwen.

 

74 gedachten over “‘Wilders is een racist in dienst van Israël’”

 1. Wilders is een gewiekst zakenmannetje. Ik denk dat toen hij uit de VVD kwam hij sponsoren nodig had, en zo in de rechts conservatieve lobby van de Amerikanen terechtgekomen is.
  Die ook zeer pro Israël zijn.
  Hij is in feite net zo’n marionet van zijn geldschieters, als zijn kamerleden van hem zijn.
  Dat dit slecht is voor ons nederlands politiek klimaat is duidelijk.
  Wilders zal best tegen de islam zijn, maar ik denk dat hij meer pro het geld is , wat hij verdiend door tegen de islam te zijn. Anti Islam is immers bigbooming business.

 2. De moderne verpakking van de onderbouwing van Jodenhaat uit de ‘protocollen van de wijzen van Zion’ en het nazisme: Joden zijn uit op de wereldheerschappij.

 3. @ #3
  Die gast (1 v.d. leden v.d. zionistische lobby in NL) bestempeld iedereen die kritisch is m.b.t. israel en’de landje pik ideologie zionisme tot ‘jodenhaters’en ‘antisemieten’. Ik neem alles wat die zionist uitblaat met een flinke korrel zout.

 4. @#2: het gaat hier om de natie Israël, niet over het volk of de religie der joden.

 5. Wilders wordt betaald door groepen in de VS en Israël die willen dat Nederland een bepaalde politieke koers vaart. Wilders spreekt dezelfde taal als Avigdor Lieberman. Hij gaat ook bezoek bij mensen met die mening in Israël en de VS. Het is pijnlijk duidelijk dat die mensen zijn rekeningen ten dele betalen. Daniel Pipes heeft zelfs een tijd lang openlijk geld voor Wilders’ verdediging ingezameld.

  De Islam is het nieuwe Communisme voor bange rechtse mensen.

 6. @jvdheuvel

  Rabbai zegt: “‘Wilders voert de strategie van Israël uit om alle moslims uit Europa weg te krijgen.”

  Hij beschuldigt Israel daarmee dus van iets dat volkomen uit de lucht is gegrepens (Israel wil de moslims uit Europa) en daarmee dat Israel het binnenlands beleid van Europa wil bepalen.

 7. de reageerders op de site van de telegraaf zijn het niet eens met de stelling….ze zijn wel goed gedrilt in de PVV termologie. De woorden sharia, islamisering en hier en daar een ongepaste tsunami zijn niet meer weg te denken uit de nederlandse (pvv) taal 😡

 8. Likoed Nederland Schreef:

  De moderne verpakking van de onderbouwing van Jodenhaat uit de ‘protocollen van de wijzen van Zion’ en het nazisme: Joden zijn uit op de wereldheerschappij.

  Hoor de knekeltjes weer eens knarsen
  Hebben jullie een automatische zoekmachine van jullie organenhandelaarsclub gekregen zodat iedere keer dat iemand de Zionistische entiteit noemt er bellen en toeters afgaan zodat je weer je standaard repliekjes kan knippen en plakken ???

 9. Likoed Nederland Schreef:

  @jvdheuvel
  Rabbai zegt: “‘Wilders voert de strategie van Israël uit om alle moslims uit Europa weg te krijgen.”
  Hij beschuldigt Israel daarmee dus van iets dat volkomen uit de lucht is gegrepens (Israel wil de moslims uit Europa) en daarmee dat Israel het binnenlands beleid van Europa wil bepalen.

  Inderdaad “israel ” wil de Moslims niet uit Europa , maar “israel” steunt wel alle Moslimhaters ( zolang ze niet te antiJoods zijn .. ) omdat dat de slachtoffers van hun bezetting in een gehate hoek plaatst …

 10. @jvdheuvel

  Daarom schrijven wij ook ‘de moderne verpakking’. In plaats van dat de Joden de wereld zouden willen beheersen, zou Israel Europa willen beheersen. Dat zal volgens Rabbae trouwens dan ook wel gelden voor andere werelddelen.

 11. @ #12
  en Israhel is de moderne verpakking van een kruising tussen nazi-Duitsland en Apartheids-Zuid Afrika.
  Niet huilie huilie gaan doen daarover he.

 12. Likoed Nederland Schreef:

  @jvdheuvel
  Daarom schrijven wij ook ‘de moderne verpakking’. In plaats van dat de Joden de wereld zouden willen beheersen, zou Israel Europa willen beheersen. Dat zal volgens Rabbae trouwens dan ook wel gelden voor andere werelddelen.

  Mensen als Likoed haten de non-“israelische” Joden zoveel dat ze er alles aan doen om zich als “De Joden ” te profileren zodat anderen slachtoffer worden van hún misdaden …. Daarom mekkeren de Zionisten zo over de “erkenning van de Joodse staat ” er is geen Joodse staat , alleen door Zionisten bezet Palestijns land …

 13. Likoed Nederland Schreef:

  In plaats van dat de Joden de wereld zouden willen beheersen, zou Israel Europa willen beheersen.

  Me dunkt dat er niks mis mee is als die gedachte publiekelijk mag worden geuit.
  Wir leben hiér tenslotte nog niet onder de knut van een apartheids-dictatuurregime. En waarom zou een armlastig mediterraan westers implementaat dat slechts 63 jaar bestaat, Europeanen de wet willen voorschrijven? Dat mocht het willen, het teert slechts op ontwikkelingshulp uit EU en US, nog steeds middels
  schuldgevoelens aanzwengelen om Widergutmachung levend te houden.

 14. @12
  Uw gepraat zou een stuk aannemelijker zijn als u zich hier niet zelfs als een platte racist (en inderdaad, naar eigen verklaring ten behoeve van Israel) had laten kennen.
  En u heeft nog steeds geen woord gezegd over het antisemitisme van Wilders en de zijnen. Waarom beticht u Rabbae daar plotseling wel van?

 15. En dat vind ik nou typisch. Is er een landelijke anti-wilders demo en zie of hoor ik daar niks van in de media. Misschien waren er te weinig (1000) mensen om het voor de pers interessant te maken. Zou de pers geen reporters gestuurd hebben? Waarom niet? Is Wilders niet top-topic dan? Zou een anti demo dan ook niet nieuwswaardig zijn? Te lage opkomst zal ik dan maar aannemen. Hoewel demonstraties van extreem rechts van 70 man komen dan weer wel in de krant, vanwege de te verwachten ongeregeldheden? Wat moet de groepering die geertwilderspvv niet ziet zitten doen om de pers te halen?
  3 dagen later wordt een interview met Rabbae, dat op die dag ivan de demonstratie is opgenomen gevonden op vimeo en dan is het ineens weer wel interessant. vooral om belachelijk te maken, Zouden de uitlatingen van Rabbae nou meer of minder gefundeerd zijn als de uitlatingen van Wilders?

 16. O u vindt de wens de neus van Clairy Polak af te snijden niet verdacht?
  “De bende van Cohen blijvend uit de macht houden!”, dat is niet verdacht. Uit op de wereldheerschappij in Nederland he, die bende van Cohen. Zou hij ook geroepen hebben als de voorman van de PvdA Jansen had geheten. En gij gelooft dat?
  Stellig weten dat een Thai niet, maar een Palestijnse moslim wel een moord op een gezin zou kunnen begaan is door en door racistisch.
  U speelt op tijdwinst want u weet dit alles donders goed.
  .

 17. @21 t aparte is dat die bekendmaking van die video lijkt te zijn gebeurd ter promotie van een boek. De telegraaf linkt ook naar die site (waar ik de video niet eens snel op zag). Misschien waardeert telegraaf gewoon commercie.

 18. @v.d. Kluft

  Wij hebben een feit genoemd. Palestijnse terroristen hebben eerder – zelfs al heel vaak Israelische kinderen welbewust gedood, Thai niet. Nog afgezien van het feit dat er helemaal geen Thai in Itamar was.

  En wat betreft de neus van Clairy Polak, daar hadden wij nooit van gehoord. Even googlen leert dat Wilders ook nooit heeft gezegd dat de neus van Clairy Polak ‘afgesneden zou moeten worden’. Laat staan omdat ze Joods zou zijn.
  U weet toch dat Wilders met een Joodse vrouw is getrouwd? Wel een hele vreemd soort ‘antisemitisme’.

 19. Likoed Nederland Schreef:

  Welke uitspraak van Wilders vindt u dan antisemitisch en welke uitspraak van ons noemt u racistisch?

  Laat ik me eufemistisch uitdrukken, want het Cidi leest mee, Zionistische saamhorigheid 🙁 😛 heeft sinds 1948 (ontstaan Israël, VVD) de onhebbelijke gewoonte om dómme vraagstellingen te lanceren als andersdenkenden een heel normale vraag stellen.

  Een oubollige open deur, die in de context van `Sam & Moosmoppen’ door menig
  politiek bewust individu wordt herkend als een burleske vallkuil die ruimdenkend Nederland op de lachspieren werkt. 😆

 20. Goh, als een wildersmannetje roept dat de neus van een zekere Polak afgesneden moet worden dan gaat Likoed Nederland plotseling kermen dat zij vast niet joods is.
  En maakt het getrouwd zijn met een jood iemand immuun voor antisemitisme? Wie zegt mij trouwens dat iemand die godbetert Krisztina heet joods is?

  Een racist zal zich er altijd uit willen kletsen. U bent er gewoon een, net als uw idool Wilders.
  Heeft uw partij al excuses aangeboden voor de aanslag op het Koning Davidhotel?

 21. “de bomaanslag in Israel vandaag zal wel gepleegd zijn door een kolonist in de hoop er nog meer kolonistenwoningen door te drukken”

  “de groot moefti van Jeruzalem was een agent van de mossad zodat Likoed Nederland anno 2011 argumenten zou hebben om Palestijnen te discrimineren”

  als je maar vaak genoeg berichten van Likoed Nederland leest ga je er bijna in geloven…

  we gaan op Likoedjacht 😀

 22. @v.d. Kluft

  Clairy Polak is Joods. Hebben wij niet ontkend. Graag niet onze woorden steeds verdraaien.
  En niet zeggen dat Wilders neuzen wil afsnijden als hij dat nooit beweerd heeft.
  En niet iemand een racist noemen zonder met bewijzen te kunnen komen.

 23. Iemand die er trots op is andermensen land afgepikt te hebben is een racist, daar is geen verdere uitleg bij nodig. Zo’n verhaal over een Thaise huisbediende is totaal irrelevant in feite.
  En mijnheer Bosma mag geacht worden te spreken namens uw vriend Wilders.

  En ik herken risjes als ik het zie.
  Wie zegt mij dat u niet zelf een antisemiet bent? U heeft niets met het joodse geloof heeft u eerder gezegd, Op zijn minst verdacht.

 24. @Likoed Nederland

  hoe durf je om bewijzen te vragen! je bent de lezers hier nog een hoop antwoorden en bewijzen schuldig

  kom zelf eerst met wettig en overtuigend bewijs dat dat kolonistengezin in Itamar vermoord is door een Palestijn in plaats van een Thaise huisknecht die z’n shekels niet op tijd kreeg

  zo lang je dat niet kunt kun je je hasbarapraatjes beter voor je houden

  shalom!

 25. @vd Kluft

  Israel heeft geen land afgepakt maar toegewezen gekregen, op grond van het zelfbeschikkingsrecht.
  Dat vind u ook niet vreemd voor Slovenen, Eritreeers of Tibetanen.
  En noemt u Surinamers en Australiers ook racisten? Daar is meer reden voor dan bij het Joodse volk dat er drieduizend jaar onafgebroken heeft gewoond.

  Als de Palestijnen de delingsplannen van 1937 of 1947 hadden geaccepteerd, waren ze een stuk beter af geweest. Maar ze werden geleid door de nazi-oorlogsmisdadiger Al-Hoesseini, dus dat ging niet.

 26. Likoed Nederland Schreef:

  Daar is meer reden voor dan bij het Joodse volk dat er drieduizend jaar onafgebroken heeft gewoond.

  Kun je dat boekstaven met harde bewijzen? Zo kan ik ook wel brallen dat de Friezen recht zouden hebben op
  heel Nederland. 😳

 27. Natuurlijk zijn de witte Australiërs structureel racisten.

  En in het antwoord op #36 niet met de tenach aankomen, want daar heeft u niets mee.
  Volgens mij wonen de Filistijnen zeker al even lang in Kanaän zoniet langer.

 28. `Israel heeft geen land afgepakt maar toegewezen gekregen,`

  Toegewezen. Door wie? De Europese grootmachten dus. En dat op een vrije dubieuze manier: Joden werd een nationaal tehuis beloofd en dat is geen natiestaat en de politieke rechten van de lokale bevolking zouden gerespecteerd worden . De lokale bevolking van Palestina is nooit geraadpleegd. Het was achterkamertjespolitiek: voorts zijn er vele volkeren die nooit op grond van nationale zelfbeschikkingsrecht land is toegekend (zoals De Tibetanen of de Ibo’s etc etc).

 29. Tja, wil niet antisemi zijn, zó ordinair, maar misschien helpt een kaddisj op het ritme van een zevenachtse kopstoot tegen de klaagmuur wel tegen oprispingen van een teveel aan onkoshere shoarmabroodjes.
  (ps. satire)

 30. Overigens ben ik van menig dat de geachte afgevaardigde Wilders een racist is, in wiens dienst hij dan ook optreedt. (“Israel” is mij een te ruim en vaag begrip, hij doet het niet namens mijn vrienden en vriendinnen daar, weet ik zeker).

 31. Stel je voor, een fractiekamer met een, b.v. Marokkaanse vlag of Turkse vlag van een moslimpartij…..
  waar blijft zo,n partij eigenlijk?

  PVV dubbele loyaliteit? Welnee, dat lijkt maar zo, die beschuldiging adresseren ze liever naar de moslims.

 32. @Likoed_NL Een beetje dimmen, graag. Geen enkel bewijs dat Palestijnen en niet Thais hebben gemoord. Ik ben tegen laffe moorden. Zowel in Itamar als in Gaza Overal, eigenlijk. En U?

 33. Likoed Nederland Schreef:

  Wij hebben een feit genoemd. Palestijnse terroristen hebben eerder – zelfs al heel vaak Israelische kinderen welbewust gedood, Thai niet. Nog afgezien van het feit dat er helemaal geen Thai in Itamar was

  Wat een Gotspe van een club orgaanhandelaren die willens en wetens op kleine kinderen schieten die te dicht bij hun bezettingsmuur komen , die ziekenauto’s niet doorlaten en fosforbommen op woonwijken gooien , en dan huilie huilie huilie doen als er eens teruggeslagen word , maar dan laten hun trouwe knechten bij de Nederlandse media natuurlijk noot weten dat een pizzeria waarop een bomaanslag werd gepleegd naast een legerbasis stond en vol militairen zat .. Net zomin als de algemene veroordeling van de moord op de kinderen van dit gezin in de hele moslimwereld ooit de Nederlandse kranten haalde … net zomin als het feit dat de aanslag nooit is opgeeist …. Je zal eens als Nederlandse Krant antisemitisch genoemd kunnen worden omdat je krities ben op het zgn. “israel “

 34. jvdheuvel Schreef:

  Ben je al lid van Amnesty?

  Dat niet, mijn partner wel, maar ik doneer aan de aardappelhulp van Cuba Si. 😉

 35. Huib Schreef:

  @Likoed_NL Een beetje dimmen, graag. Geen enkel bewijs dat Palestijnen en niet Thais hebben gemoord. Ik ben tegen laffe moorden. Zowel in Itamar als in Gaza Overal, eigenlijk. En U?

  Likoed zal nooit de moordpartijen door zijn/haar herren, sorry: “Uitverkoren” volk veroordelen. De Quran is agressief en Mohammed een anti-semiet vanwege één Joodse stam die vanwege grootscheeps verraad in Medina in slavernij verkocht is .. Maar de moordpartijen zijn zijn volk begaan heeft na het verlaten van Egypte en Babylon waaronder de “etnic cleansing ” door Joshua van Jericho heeft natuurlijk geen weerslag op degenen die nu voor de derde keer een volk in dat gebied komen verdrijven en vermoorden ….

 36. Likoed Nederland Schreef:

  De moderne verpakking van de onderbouwing van Jodenhaat uit de ‘protocollen van de wijzen van Zion’ en het nazisme: Joden zijn uit op de wereldheerschappij.

  Heerlijk! Laat de naam “Israël” vallen en er is altijd wel iemand die er Jodenhaat, nazisme of een ander aspect van Jodenvervolging aan de haren bij haalt.

  Ik vind het walgelijk dat elke keer als er kritiek is op de staat Israël de nagedachtenis aan 6 miljoen vermoorde mannen vrouwen en kinderen door het slijk wordt gehaald om deze kritiek te pareren.

 37. Wilders heeft inderdaad een dubbele loyaliteit: aan de VS & Israël dus geen aan Nederland.

  Als Rechts in Nederland werkelijk nationalistisch was of patriottisch dan zou dat een vooruitgang zijn ten op zichten van het Amerikaanse zelf-kolonialisme dat zij bedrijft.

 38. Likoed Nederland Schreef:

  Israel heeft geen land afgepakt maar toegewezen gekregen, op grond van het zelfbeschikkingsrecht.

  Ohja, maar ff een vraag dan: is dit op hetzelfde manier gebeurd als in Kosovo?

  Het lijkt namelijk sprekend op het verhaal van de twee druppies water.

 39. @ Likoed Nederland:

  Niet Wilders heeft opgeroepen dat hij de neus van Clary Polak eraf wil snijden, maar diens partijgenoot Martin Bosma. http://www.geencommentaar.nl/2009/06/03/quote-van-de-dag-hak-polaks-neus-eraf/
  Enfin doet er niks aan af dat die opmerking bedenkelijk is voor een partij die zich profileert als pro-Israel.
  Dat wilde ik even zeggen. En nu trek ink me terug in deze eeuwig durende discussie die eigenlijk nergens over gaat en Likeur alleen maar een spreekbuis biedt. Dus ik wilde het alleen maar zeggen. Ik hoef geen reply.

 40. Het toppik is het motto van Rabbae: `Wilders is een racist in dienst van Israël’
  En daar ben ik het hélemaal mee eens.

 41. Wilders is een racist in dienst van bepaalde politieke groepen in de VS & Israël is accurater.

  Er zijn in Israël genoeg mensen die van Wilders’ ideeën over de nek gaan. Wilders is naar Israëlische maatstaven nog extreem rechts.

 42. @ #55Jan uit Helmond
  “Ik vind het walgelijk dat elke keer als er kritiek is op de staat Israël de nagedachtenis aan 6 miljoen vermoorde mannen vrouwen en kinderen door het slijk wordt gehaald om deze kritiek te pareren.”

  Ik vind het ook walgelijk maar dat is nou eenmaal de werkwijze van zionisten. Ze hebben er absoluut geen problemen mee om over de lijken van gedode Joden heen hun eigen politieke doelen na te streven en politieke munt te slaan uit gedode Joden.
  Zo speelt de zionistische lobby regelmatig in op ’t Westerse schuldgevoel m.b.t. de holocaust om support te behouden en te kweken voor de staat Israel. Zo werden bijv. na de liquidatie van dat zionistische kolonisten gezin de foto’s van hun lijken bewust verspreid in de poging om sympathie te kweken voor de landrovers.
  Gelukkig beginnen steeds meer mensen (waaronder ik) de werkwijze en de vuile plannetjes v.d. zionisten door te krijgen.

 43. @Al Bakrastani

  Ik begrijp niet waarom je zo zeker bent van orgaanhandel door Israelis maar de moord van Itamar is wel door Thai gepleegd?!

  Dat logo van je zegt al veel…

 44. Likoed Nederland krijgt van mij het laatste woord in dit topic en dan sluit ik het. En dat ga ik voortaan met ieder topic doen waar ik constateer dat Likoed Nederland wordt uitgedaagd om het off topic over het bestaansrecht van Israël of het off topic over misdrijven van Israël/joden/zionisten te hebben.

 45. Standaard einde van een discussie op Krapuul waarin men het over de Zionistische Entiteit heeft 😀

  jvdheuvel Schreef:

  Likoed Nederland krijgt van mij het laatste woord in dit topic en dan sluit ik het. En dat ga ik voortaan met ieder topic doen waar ik constateer dat Likoed Nederland wordt uitgedaagd om het off topic over het bestaansrecht van Israël of het off topic over misdrijven van Israël/joden/zionisten te hebben.

 46. Nee dat wordt het standaard einde voor discussies waar ik vraag om on topic discussie en mensen anderen gaan zitten uitlokken. Ik vraag dat niet voor niks.

 47. Geloof het of niet, het is namelijk zo, dat de staat Israel door toedoen van de Illuminatie zelf is opgericht als ik me niet vergis was dat in 1948. Er zal dan ook nooit vrede komen tussen de Palestijnen en de Joden daar. Trouwens, ik heb nog wat voor Pyt en Abdul: er is een boek geschreven door de arabist en hoogleraar Hans Jansen, getiteld : “‘De Islam voor varkens, apen,ezels en andere beesten”‘. Hans Jansen geeft in dit boek duidelijke antwoorden op de vragen die door de uitgever zijn gesteld over de islam. EEN AANRADER VOOR IEDEREEN DIE DENKT DAT DE PVV OVERDRIJFT! OF ZOGENAAMD BRUIN IS, WAT NATUURLIJK DOMME KLETSPRAAT IS! Als je dat boek eenmaal hebt gelezen van Hans Jansen -arabist en hoogleraar- is de conclusie meer dan duidelijk; de PVV overdrijft in het geheel niet met betrekking tot zijn islam-standpunten! Of willen jullie graag discussieren hierover met Hans Jansen? Ik denk dat hij jullie allen geheel de hoek in praat, tot je geen kanten meer op kan!

 48. Billy Schreef:

  Ik denk dat hij jullie allen geheel de hoek in praat, tot je geen kanten meer op kan!

  Hij is dan ook heel erg eigenwijs zoals je stelt in het andere knip en plak werkje van je in de bruine christenbroeders draad

 49. @67 Jezus, Billy. Zaplog, Micha Kat en – het ergste van alles – Hans Jansen. Ik begin het een beetje moeilijk te vinden jouw nog serieus te nemen.

  Aan discussies over Israël op Krapuul doe ik niet mee. En al helemaal niet wanneer de Illuminati daarbij gehaald worden.

  Serieus: vergeet al die complot onzin, ga naar de bibliotheek en leen een paar goede boeken.

  Over de kwaliteiten van Hans Jansen als debater kunnen we het best even hebben. Bekijk eerst het filmpje hierboven eens.

 50. Jeruzalem heilige stad voor iedereen, en daarmee beschouw de discussie als gesloten. En verder wat Pyt zegt…….En verder heb ik geen zin om in te gaan op propaganda , want dat is een eindeloze discussie.
  Feit is dat Pamela Geller, bevriend is met G. Wilders. (Wie weet wat de tegen diensten zijn?) I do you, you do me… enfin Geert is het neukertje van Pamela en in ruil daarvoor voert hij de agenda van die tante uit. Zelfde voor Robert Spencer. En Wilders wordt gezien in de kringen van Liebermann, dus dan is het wel fair om hem te verdenken van banden met mensen die Isreal een heel groot hart toe wensen met donaties vanf de hele wereld.

 51. @44 jvdheuvel

  Inderdaad, discussievervuiling.

  @51 Huib

  Inderdaad, elk doelbewust vermoorden van burgers is schandalig.

  @55 Jan

  Wij zijn niet begonnen over de holocaust, dat was u. Zo wilt u blijkbaar uw eigen projectie bevestigen dat Joden er altijd over zouden beginnen….

  @58 Sjef

  Het is een kwetsende grap die Bosma maakt over Clairy Polak. Hij maakt hem echter over haar als representante van linkse journalisten, niet omdat ze Joods is, dus antisemitisch is het niet.

 52. En dan nog vraagje, er zegt iemand hier dat Israëls bestaansrecht gerechtvaardigd is door een mandaat van soevereiniteit door de VN. Waarom is het dan niet zo dat Palestijnen geen recht op een eigen land hebben, op het gebied dat ze lang bewoonden? Om in te gaan op Rabbae, ik vind hem volledig in zijn recht staan om te zeggen dat de Isralie governement totaal geen belang heeft om sympathie van de Palestijnse zaak. in de westerse wereld.

 53. @72 Een partij die zich profileert als pro Isreal en pro-joods-christelijk humanstisch. Ik Vind de uitspraak bedenkelijk, want het toont kortzicht, opportunisme, en anti-semitisme. Clary Polak heeft een joodse achtergrond. En daarmee krijg ik associaties met hokjes denken, als dat iedere Jood een lange neus heeft. Dat had niet gemoeten van de PVV en daar heb ik ze nooit afstand van horen doen, ook niet van het CIDI en jouw org.

 54. @72
  Natuurlijk, Bosma maakte een grap over een linkse journaliste. Hij had ook Frits Barend kunnen noemen, bijvoorbeeld, ik doe maar een gooi.
  En als Mohammed Rabbae zoiets gezegd zou hebben zou u ook daverend lachen, zoals u ook kromligt over de uitspraak “Wilders is een racist in dienst van Israel”.
  Want u bent zelf ook geen racist.
  Goh, we zijn weer bij het onderwerp.

 55. @74 Sjef

  Bosma heeft het over alle linkse journalisten de neus afsnijden, niet over alle Joodse journalisten. Wel kwetsend, niet racistisch.
  Overigens was het Bosma die dat zei, niet Wilders zelf, zoals v.d. Kluft steeds suggereerde.

  Wat betreft het zelfbeschikkingsrecht, dat kunt u de Palestijnen het beste zelf vragen. Op alle beslissende moment in de geschiedenis – zoals 1937, 1947, 2000/2001 en 2008 – hebben ze de tweestatenoplossing geweigerd.

Reacties zijn gesloten.