Wat doen de LPF’ers nu?

Dat de huidige PVVkamerleden even weten hoe ze er over tien jaar aan toe zullen zijn:

Een samenvatting:

‘Tegenwoordig is Herben werkzaam in de lobby-sector.’ –  Godallemachtig, hoe wanhopig moet je zijn om Mat Herben als lobbyist in te willen huren?

‘Na zijn politieke carrière ging Heinsbroek verder met ondernemen en investeren.’ – Goed plan Heinsbroek, ga voor die tweede Bentley. Zolang je je verder maar nergens mee bemoeit.


‘Na zijn korte politieke avontuur schreef Bomhoff een boek en keerde hij terug naar de universitaire wereld, waar hij momenteel is verbonden als hoogleraar economie aan de universiteit van Kuala Lumpur.’ – Dat lijkt me op een veilige afstand, ja.

‘Ondanks een sexy fotoreportage in de Panorama kreeg ze niet genoeg stemmen voor een zetel. Daarna hebben we weinig meer van Winny de Jong vernomen.’ – Godzijdank.

‘Ook presenteert Eerdmans het programma Uitgesproken WNL en een radioprogramma voor BNR.
Maar er is meer, zo schrijft hij op zijn website. Je kunt Eerdmans boeken als ‘spectaculaire spreker op uw congres’.’ –  Dat had ik altijd al gewild ja, een vent met een middenscheiding en een te grote bril als spectaculaire speker op mijn congres.

‘Momenteel is Varela werkzaam in de accountancy.’ – Er is mooi werk te verrichten in de accountancy.

‘Landelijk is er geen succes, maar wel in Zoetermeer. Daar zit zijn Lijst Hilbrand Nawijn tegenwoordig zelfs in de coalitie. Ook kreeg hij de lachers op zijn hand met zijn deelname aan So You Wannebe a Popstar.’ – Nou, die kreeg hij al eerder op zijn hand, alleen was het toen niet de bedoeling.

‘Wijnschenk probeerde nog een partij op te richten met Herman Heinsbroek, maar dat kwam niet van de grond. Na zijn politieke carrière ging hij werken in de uitgeefwereld.’ – Daar was ik al bang voor.

‘In 2010 maakte Van As zijn comeback in de lokale politiek. Zijn partij Nieuw Elan veroverde drie zetels in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn.’ – En sindsdien is er een oase van rust en vrede neergedaald over Alphen aan den Rijn.

10 gedachten over “Wat doen de LPF’ers nu?”

 1. Agema zit bij de PVV
  Eerdmans is in een randgemeente van den haag wethouder?
  misschien ook wel aardig om nog even de LPF rotterdam na te pluizen

 2. Nou die laatste zin “En sindsdien is er een oase van rust en vrede neergedaald over Alphen aan den Rijn.” zou ik even weghalen. Voor de rest een mooie opsomming! 🙂

 3. Roelf de Boer was weliswaar gen kamerlid, maar wel LPF-minister van Verkeer en Waterstaat en zelfs korte tijd vice-premier onder Balkenende-1. Hij is nu voorzitter van de Vereniging RAI en van de NVZ, Vereniging van Ziekenhuizen.

 4. Matje Herben lobbiet in dienst van de wapen industrie. Hij zal momenteel wel ergens in het Midden Oosten zitten want in Nederland valt weinig te halen momenteel.

 5. Ferry Hoogendijk, onvergetelijk!

  Na zijn vertrek uit de Kamer hield Hoogendijk zich vooral bezig met het kopen van kunst.

 6. Phoa woont en werkt in communistisch China!
  Van Leeuwen, die de radiofrequenties genationaliseerd en in een handomdraai geprivatiseerd heeft, doet iets vaags voor zichzelf (Executive Searcher, zal wel niets met die band te maken hebben – hij is wel van huis uit basgitarist)..

 7. en hoe is het met dat rare mens, hoe heet ze nou ook alweer

  eh, eh

  kom op, help me ff

  die van die rare spotjes

  en ineens een make over

  eh, eh

  met haar geacteerde verontwaardiging en de daadkracht van een ongeleid projectiel om een gebrek aan mensenkennis (de eerste de beste charlatan geloven dat ie wel ff een paar miljoen in haar campagne zou steken) en “gezond verstand” (zoals dat in die kringen heet) te verhullen

  eh, eh

  o ja! Rita Verdonk!

  waarschijnlijk wachtgeld en achter het aanrecht, zoals het hoort volgens PF

 8. Maar Verdonk was ex-PSP, ex-PvdA en indertijd VVD, nu alweer jaren ex-VVD, de partij die de meeste ongeleide projectielen loslaat.

Reacties zijn gesloten.