Wappieadvocaat Bart Maes verliest weer eens een rechtszaak

De huidige lockdown om het coronavirus te bestrijden kan in stand blijven. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vandaag in kort geding bepaald.

Wappieadvocaat Bart Maes had de staat namens zes eisers voor de rechter gedaagd omdat hij van mening is dat iedereen het volste recht heeft een ander te besmetten met een potentieel dodelijke ziekte. De rechtbank kon zich niet vinden in dat standpunt en wees de eisen van Maes af. Volgens de rechter heeft de staat het recht maatregelen te nemen om de volksgezondheid te beschermen. Exit Maes.

Maes heeft nóg twee rechtszaken lopen, beiden over de coronapas. Op 14 januari dient het hoger beroep over een eerder door Maes verloren rechtszaak tegen de coronapas bij het hof in Den Haag. Daarnaast loopt er nog een bodemprocedure tegen de invoering van het coronatoegangsbewijs. Beide zaken zijn volgens deskundigen kansloos, maar het gaat Maes dan ook uitsluitend om het binnenhengelen van donaties.

Uitgelichte afbeelding: Rellend Duits complottuig – Von Leonhard Lenz – Eigenes Werk, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=96285859