Wanneer komt de invasie in Iran?

Terwijl wij ons (overigens terecht) druk maken over de geniepige streken van ons brievenbuspisgedoogvingerlikkabinet of de aanzienlijk serieuzere problemen met Griekenland en de euro, is men nog wat verder van hier bezig met zo mogelijk nog verontrustender zaken, waar we hier in Nederland maar weinig over horen:

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zeggen zich erg ongerust te maken over de toenemende capaciteit van Iran om uranium te verrijken, hebben nu genoeg verrijkt uranium voor vier kernbommen en volgens dit artikel zijn de plannen voor een aanval op Iran al in de maak.

Vooral de kaart geeft je ineens de indruk dat de invasies in Irak en Afghanistan wellicht een veel langere termijnplanning hadden dan je als argeloos burger vermoed had, namelijk om Iran in te sluiten.

Nee, natuurlijk word je niet blij van het idee van kernwapens in Iran, maar ook niet van diezelfde wapens in het agressieve Israël, en na de Weapons of Mass Destruction die nooit gevonden werden in Irak, geloven we de Britten en Amerikanen ook niet meer op hun mooie blauwe ogen (bruin in Obama’s geval, maar daar heeft Wilders wel een oplossing voor) als ze met angstverhalen over gevaarlijke landen die toevallig ook een hoop olie hebben aan komen zetten.

Kortom, een voor de leek moeilijk te doorgronden, en erg verontrustende situatie.

Update: inmiddels is een en ander ook tot de Nederlandse pers doorgedrongen.

20 gedachten over “Wanneer komt de invasie in Iran?”

 1. Geert, Wim, Uri en hun vieze bruine vriendjes staan te trappelen om ons land in een oorlog tegen “de islamitische wereld” te storten, kunnen ze meteen afrekenen met Achmed & Fatima

 2. Ik heb al een poosje voor een oorlog in de regio Iran voorspelt.
  Het kapitalistische systeem loopt op zijn laatste benen.
  Om economische groei te bewerkstelligen is goedkope olie nodig.
  En de olieprijs is nog steeds duur.
  Brent olie ligt momenteel op 113 dollar het vat.
  Dus zou het logisch zijn als in de regio Iran oorlog uitbreekt.

 3. Je kunt de rode pijlen ook omdraaien, als Iran in de problemen raakt zal het Syrie Libanon Gaza Irak en Afghanistan mee de shit in trekken, en het op die manier voor Obama knap lastig maken in het jaar voor de verkiezingen. Of Rusland blij zal zijn met deze stennis in de achtertuin? Het ragfijne spel blijft ondoorgrondelijk voor doordeweekse burgers.

 4. Ik denk dat de zionistische heilstaat Iran binnentrekt in de vredes-nacht van (kerstavond) 24 december op 25 december 2011. De VS zal hen bijstaan vanaf 26 december en dit alles onder de noemer ‘vredesoffensief’.

  Beide, Israël zowel als Amerika huldigen immers sinds jaren het principe: ‘Vrede is oorlog en oorlog is vrede…

 5. @2

  de oorlogen in Irak en Afghanistan hebben anders niet tot een noemenswaardige daling van de olieprijs geleid

  de logische stap naar oorlog in Iran kan ik niet maken, met evenveel logica zou je Saudi Arabië kunnen bombarderen

  voor een hoop politici en bedrijven is een permanente staat van oorlog praktisch en lucratief, onafhankelijk van de olieprijs

 6. 5
  Kaaskop

  Een kwestie van vraag en aanbod.
  Waarschijnlijk zitten Saudi Arabie en Irak aan het maximum wat men boven kan halen.
  De olievooraden slinken.

 7. @6

  dat de olievoorraden slinken is een feit sinds de eerste dag dat met men de grootschalige exploitatie begon

  de aanbod kant wordt in belangrijke mate gedicteerd door de OPEC, van volledig vrije prijsvorming is geen sprake

  de spelletjes die gespeeld worden zijn waarschijnlijk nog veel duisterder dan we kunnen vermoeden

 8. De VS en Israel zijn erg druk met spionage in Iran. Waar er eerst Stuxnet was losgelaten op de wereld, met rampzalige gevolgen waard nu het jonge zusje van Stuxnet rond: Duqu. Deze werkt gerichter en non-destructief. Helaas heeft de rest van de wereld er straks natuurlijk ook weer last van.
  Hoe dan ook, beide landen weten intussen natuurlijk wel alles van het nucleaire programma van Iran, alleen worden de nucleaire plants dit keer niet gesaboteerd (naar het schijnt), dus het is allemaal iets minder gevaarlijk.

 9. De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zeggen zich erg ongerust te maken over de toenemende capaciteit van Iran om uranium te verrijken, en hebben volgens nu genoeg verrijkt uranium voor vier kernbommen, en volgens dit artikel zijn de plannen voor een aanval op Iran al in de maak.

  Kun je nagaan hoe een achterlijk land dat Iran eigenlijk is.
  Al vanaf ’79 zijn ze er mee bezig en n u hebben ze zelfs nog niet eens die 4 kernbommen klaar maar hebben slechts het spul (verrijkt uranium) klaar die je er óók in kan stoppen, maar maar waar je geen fluit aan hebt omdat je geen kernbommen kunt gebruiken. Wel is het handig voor kernenergiecentrales.
  Iran heeft naast heel veel olie ook heel veel uranium.
  In Nederland en andere wel superieure westerse samenlevingen pleit men voor het gebruik van kernenergie om zo de olie en gasvoorraden te sparen.
  Iran is voor een groot deel van z’n economie afhankelijk van olie. Dus moeten ze er zuinig op zijn. Immers als dát bij hun op is dan zakt het land economisch gezien in elkaar. Het is dus volkomen logisch dat Iran kerncentrales bouwt, zoals de atoomlobby dat ook hier graag ziet.

  Iran is practisch het enige land dat nog nooit zolang ze Islamitisch is (1400 jaar) een ander land heeft aangevallen.
  Iran was het eerste land in de regio die een democratie kende. Ook nu is het land democratisch, zij het op theocratische grondslag.
  “Eerste democratisch land?” Dat is niet waar want we weten allemaal dat Iran juist constant bezig is democratische landen te veroveren en de regeringen omver te werpen omdat ze een hekel hebben aan democratie. Zo is het toch?
  Tja…. Zie http://is.gd/2nVOfB
  Mohammed Mossadeq (Teheran, 19 mei 1882 – Ahmad Abad, 4 maart 1967) was de democratisch gekozenpremier van Iran tussen 1951 en 1953, totdat hij door een Amerikaanse staatsgreep uit de macht ontzet werd.
  De Amerikanen moesten namelijk niks hebben van dat gedoe in Iran omdat Mossadeq vond dat het land zelf mocht beslissen over haar olievoorraden, terwijl de VS van mening waren dat zij overal ter wereld daar de beslissing over dienen te hebben.
  Zo ook over kernenergie. Zie http://is.gd/6gWBu4
  De grondslag voor het Iraanse atoomprogramma lag na de coup in 1953, die door de CIA gesteund werd, waarin Mohammed Mossadeq werd afgezet en waarvoor sjah Mohammed Reza Pahlavi in de plaats kwam. In 1957 beoordeelde het westen het regime als stabiel en vriendschappelijk en meende men dat verspreiding van de kennis van de kernsplitsing geen gevaar zou opleveren.

  ….en na de Weapons of Mass Destruction die nooit gevonden werden in Irak, geloven we de Britten en Amerikanen ook niet meer op hun mooie blauwe ogen….

  Tja, je kunt veel zeggen van de Amerikanen, maar toen ze ontdekten dat Irak geen massa’s vernietigingswapen had, hebben ze die alsnog geleverd. En nog wel gratis ook. Betaald van de belastingcenten van de hardwerkende Christelijke Amerikanen.
  Het meest door de lucht. En de nabestaanden van 135.000 Irakezen waren er maar wat blij mee toen ze die dingen als Zweeds witbrood uit de lucht zagen vallen. Ze hadden ze immers hard nodig. Elk beschaafd volk heeft vernietigingswapens nodig. Anders overleef je het niet.
  Dit roept de interessante vraag op of de VS en/of Israël Iran ook van atoomwapens door de lucht zal voorzien, omdat immers nog geen enkele spoor van zo’n wapen is gevonden? Het zou wel in de traditie passen.
  Maar je zult zien, net als de Irakezen zul je de Iraniërs hevig zien protesteren als ze die dingen krijgen en de Islamitische aanslagen zullen (niet) van de lucht zijn, terwijl iedereen weet dat alleen Christenen en Joden de steun van God hebben als ze (massa) slachtingen uitvoeren.

 10. hoe zou de wereld reageren als Hamas en Hezbollah Israël preventief aanvallen om te voorkomen dat Israël kernwapens inzet voor het een of het ander?

 11. kaaskop Schreef:

  hoe zou de wereld reageren als Hamas en Hezbollah Israël preventief aanvallen om te voorkomen dat Israël kernwapens inzet voor het een of het ander?

  Dat mag niet. Als bekend mag je alleen een land aanvallen, jezelf verdedigen of je verzetten tegen je bezetter als je Christelijk of Jood bent. In de Koran staat dat het eerste ook niet mag als je moslim bent maar voor de rest juist wél mag.
  Dáár gaat nu juist dat hele gesodemieter om.
  Moslims erkennen het recht van de Joden en Christenen niet. Als ze dat nu eens wel deden dan zouden ze niet zulke smerige terroristische fascisten zijn zoals ze nu zijn die er alleen maar op uit zijn om de wereld aan hen te onderwerpen.
  Dat weet een kind. (Maar ja, jij bent geen kind.)

 12. @11

  sommige mensen halen het zelfs in hun hoofd om Menachem Begin voor terrorist uit te maken, belachelijk natuurlijk, ieder kind weet dat

 13. Tijdlijn Iran-nog-steeds-geen-atoombom:

  april 1984: “Iran is snel op weg naar een nucleair wapen dat ze die misschien al in 1986 zullen hebben” – Jane’s Intelligence Defense Weekly report

  juni 1984: “Iran heeft over 7 jaar een atoomwapen” – senator Alan Cranston

  ±april 1989: Irak waarschuwt dat Iran bijna een atoombom heeft

  eind 1991: “Iran heeft met grote zekerheid alle of vrijwel alle componenten voor het bouwen van twee of drie atoombommen in handen” – CIA en Amerikaans Congres

  januari 1992: “Het duurt nog slechts vijf jaar voor Iran zelfstandig een atoombom kan bouwen” – Benjamin Netanyahu

  ±februari 1992: “Iran heeft dit jaar nog twee of drie atoombommen” – rapport Amerikaanse Huis van Afgevaardigden

  maart 1992: “Iran heeft vier atoombommen van Rusland gekregen” – Arms Control Reporter

  ±april 1992: “Iran heeft tegen het jaar 2000 een atoombom” – CIA (later bijgesteld tot 2003)

  mei 1992: “Iran heeft tenminste twee vermiste bommen uit Kazachstan” – The European

  juni 1992: “Tenzij Iran’s nucleaire mogelijkheden worden verstoord, heeft het land voor het einde van het decennium een kernwapen” – Herzl Budinger, generaal-majoor IAF

  oktober 1992: “Iran heeft in 1999 een atoombom” – Shimon Peres

  november 1992: “Iran heeft in 1999 een atoombom” – New York Times

  ±december 1992: “Over twee tot drie jaar kan een Iraanse atoombom een serieus probleem zijn” – Robert Gates, directeur CIA

  januari 1993: “Iran geeft 800 miljoen dollar per jaar uit aan de ontwikkeling van kernwapens” – Gad Yaacobi, Israëlisch VN-afgezant

  februari 1993: “Het zal nog acht tot tien jaar duren voordat Iran een atoombom heeft, maar met buitenlandse hulp zou dit eerder kunnen” – James Woolsey, CIA-chef

  medio 1993: “Iran heeft een deal gemaakt met Noord-Korea voor de ontwikkeling van nucleaire wapens” – U.S. News & World Report, New York Times, Paris Match & Foreign Report

  medio 1993: “Iran heeft een deal gemaakt met Zwitserland voor de ontwikkeling van nucleaire wapens” – AFP

  medio 1993: “Iran heeft een deal gemaakt met het Franse CKD voor de ontwikkeling van nucleaire wapens” – Intelligence Newsletter

  medio 1993: “Iran heeft een deal gemaakt met Russische wetenschappers in Kazachstan voor de ontwikkeling van nucleaire wapens” – diverse andere media

  eind 1993: “Iran heeft binnen acht tot tien jaar nucleaire wapens” – Defense News en de National Defense University

  januari 1995: “Iran zou hebben tegen 2003 een bom kunnen hebben” – John Holum, directeur U.S. Arms Control and Disarmament Agency

  januari 1995: “Iran heeft in minder dan vijf jaar een atoombom” – William Perry, minister van Defensie

  begin 1995: “Iran is veel dichter bij een atoombom dan werd gedacht en heeft er misschien binnen vijf jaar een” – New York Times

  medio 1995: “Onze beste inschattingen zeggen dat Iran binnen drie tot vijf jaar in staat is zelfstandig een atoombom te produceren” – Benjamin Netanyahu, later herhaald door o.a. Yitzhak Rabin

  februari 1996: “Iran heeft in 2004 kernwapens” – Ehud Barak, Israëlische minister van Buitenlandse Zaken

  april 1996: “Iran heeft in 2005 een atoombom” – Shimon Peres

  maart 1997: “Iran heeft tussen 2005 en 2007 een atoombom” – John Holum

  april 1997: “Iran heeft in 2002 een atoombom” – Duitse Inlichtingendienst (BND)

  mei 1997: “Iran heeft in 2005 een atoombom” – Los Angeles Times

  juni 1997: “Iran heeft in 2000 een atoombom” – Generaal Binford Peay

  april 1998: “Iran heeft al vier atoombommen” – Jerusalem Post

  oktober 1998: “Iran heeft in 2003 een atoombom” – Generaal Anthony Zinni (door hem herhaald in december 1999)

  november 1999: “Iran heeft in 2004 een atoombom” – anonieme Israelische generaal tegen AP

  …en dit is dus alleen nog uit de vorige eeuw; voor de rest zie http://www.zonnewind.be/midden-oosten/iran/iran-nucleaire-spookverschijning.shtml

 14. DarkSkywise Schreef:

  april 1998: “Iran heeft al vier atoombommen” – Jerusalem Post

  Dit zullen ze dus waarschijnlijk wel zijn die ze nu hebben.
  Zouden ze eigenlijk nog wel werken?
  Ik bedoel: de VS en de vrije westerse wereld vernieuw voortdurend haar kernwapenarsenaal, want die dingen schijnen snel te roesten, dus lijkt me de vraag heel redelijk of die Iran heeft nog wel effectief zijn.
  Als je er over nadenkt is het toch eigenlijk reuze kammer dat die dingen nooit gebruikt worden? In feite kapitaalvernietiging.
  En dat terwijl we weten dat in één klap de wereld in vrede leeft als er hier een daar wat atoombommen worden gegooid. Immers daarvoor zijn ze gemaakt.

 15. DarkSkywise Schreef:

  januari 1993: “Iran geeft 800 miljoen dollar per jaar uit aan de ontwikkeling van kernwapens” – Gad Yaacobi, Israëlisch VN-afgezant

  Kijk, dit is toch ook wel weer interessant. De VS willen natuurlijk weten hoe Iran zo goedkoop zo’n ding kan maken. Zie: http://is.gd/LPMV6e
  Voor het eerst is namelijk uitgerekend wat de atoombom kost. Het Brookings Instituut in Washington heeft becijferd dat de Verenigde Staten tot nu toe 5,5 biljoen (5.500.000.000) dollar (in prijzen van 1996) aan zijn nucleaire strijdkrachten heeft besteed en daar jaarlijks nog steeds 35 miljard dollar aan uitgeeft.

  Maar je zult zien dat die Iraanse bommen gewoon prullen zijn…..

 16. Ik vind dat eigenlijk niemand het recht heeft om over kernwapen te beschikken, maar er is toch pas een land dat bewezen heeft gestoord genoeg te zijn om ze ook daadwerkelijk te gebruiken? En meer dan een maal ook nog. Waarom vallen we dat land dan niet aan?

 17. Henk Veldman Schreef:

  Maar je zult zien dat die Iraanse bommen gewoon prullen zijn…..

  Ikea-modelletje, denk ik.

  1. Sla voorzichtig met een hamer de meegeleverde houten pinnen in opening F1 t/m F12. De pinnen vindt u in een zakje dat bevestigd is aan de binnenzijde van lade A2. (NB: Door een logistieke storing worden alle laden later nageleverd.)

  2. Verbind de draden K4 (grijs), L4 (blauw), M4 (blauwgrijs), N4 (grijsblauw) en DQF921b/T45 (kleurloos) met de overeenkomstig gekleurde aansluitingen op moederbord Q1. Bij een netspanning ongelijk aan 220 V dienen de draden één positie te worden verplaatst.

  3. Haal eerst de stekker uit het stopcontact en controleer met een multimeter of alle hoofdstroompunten (gemarkeerd met een gebroken oranje zevenhoekje) maximaal 0,6 milliampere aangeven.

  4. Hallö?

 18. `Wanneer komt de invasie in Iran?’
  Het is inderdaad niet de vraag òf die komt, maar wannéér! Ergerlijk is dat je er nu al niet tegen mag zijn. Omdat Israël, naast de US belanghebbende nummer één is, zal men voortaan als tegenstander van de nakende oorlog, in één klap zowel voor Anti-amerikaans als Antisemiet worden uitgemaakt als men als NL burger niet de marsorders van VVD-PVV-CDA opvolgt. Dat zal me nog een verzetstoestanden geven van linksmenschen die zich niet laten muilkorven door joodsgristenfundamentalistische elementen die NL tot steunfront van Israël willen maken.

Reacties zijn gesloten.