VVD Woerden ook voor dwangarbeid

Alleen noemt de VVD dit ‘Participatie voor bijstandsgerechtigden’, natuurlijk.

 “De VVD kijkt dan ook met grote interesse naar gemeenten (zoals Montfoort) waar bijstandsgerechtigden tijdelijk werken met behoud van hun uitkering.”

De FNV Abvakabo heeft hier al eerder bezwaren tegen geuit. Er is vaak sprake van verdringing van regulier werk, slechte behandeling en minder dan normaal loon.

Werken met behoud van uitkering, alsof je een gunst verleend wordt. Het is gewoon werken tegen minder dan het minimumloon, de natte droom van elke VVD-werkgever. Zoals de Amerikaanse standup comedian Chris Rock eens zei: “Als je werkt voor het minimumloon zegt je werkgever in feite tegen je: ‘Ik zou je eigenlijk nog minder willen betalen, maar dat is tegen de wet’.

Zowel vorig jaar als de afgelopen weken heeft de FNV aangegeven hier grote problemen mee te hebben. De VVD begrijpt dit niet: de warmte van een baan gaat immers boven de kilte van een uitkering.

‘De warmte van een baan’. Vertel nog maar eens over die warmte van een baan aan de dwangarbeiders in Leiden en Eindhoven, bijvoorbeeld. Want uiteraard is de VVD ook voor het verplicht leveren van een tegenprestatie voor de bijstandsuitkering.

1 gedachte over “VVD Woerden ook voor dwangarbeid”

  1. Aangezien rutte de founder is van de huidige wet omtrend werk en bijstand vort de vvd deze graag uit .En zal zeker tot het uiterste gaan om dat uit te buiten .Het sluit naadloos aan bij hun gedachte goed ,om slaven te laten werken voor weinig zodat hun achterban zijn zakken kan vullen .En coalitie genoot werkt graag hier aan mee .

Reacties zijn gesloten.