Veldhuijzen van Zanten (CDA) snoert voorzitter fysiek de mond

Net als je denkt alles gehad te hebben met deze regering weten ze er weer overheen te gaan, dit keer tijdens een debatje met de oppositie over de bizarre plannetjes van het kabinet met het PGB.

Je laat je als Staatssecretaris met dubbele naam (en nationaliteit, maar dat was bij de formatie ineens helemaal geen probleem meer voor Mark Rutte omdat ze tenslotte geen rare Turk was zoals Albayrak) natuurlijk niet het zwijgen opleggen door een of ander Limburgs PvdA-paupertje, ook al is die voorzitter van de betreffende vergadering van een Tweede Kamercommissie, dus duw je je hand in haar gezicht als ze je even interrumpeert omdat ze je wil helpen.

Daarna doe je nog even met rollende ogen alsof het vreselijk overdreven is van de voorzitter om hier zeg maar niet helemaal blij mee te zijn, terwijl een proportionele reactie van de betreffende voorzitter op deze onwaarschijnlijke onbeschoftheid natuurlijk geweest zou zijn om de staatssecretaris al krijsend door de bewaking af te hebben laten voeren, en gekluisterd in de kerkers van het Binnenhof te hebben laten werpen.

5 gedachten over “Veldhuijzen van Zanten (CDA) snoert voorzitter fysiek de mond”

 1. Filmpje gezien, echt te belachelijk voor woorden. 😐

  (Ik zou kunnen zeggen: “wie denkt ze wel dat ze is” maar dat is helaas reeds bekend.)

 2. Het zal je baas maar zijn.
  Als ze dit al doet in het openbaar, hoe doet ze dan op haar departement?
  Ik weet niet precies hoe het op de ministeries in zijn werk gaat. Vergadert de staatssecretaris met ambtenaren bv.
  Na het doe-es-normaal-man gesprek en nu weer dit voorval kan ik me steeds minder voorstellen dat onze kabinetsleden in staat zijn tot normaal overleg. Ben benieuwd hoe het achter gesloten deuren eraan toe gaat.

 3. de voorzitter greep niet eens in om de staatssecretaris te helpen, maar omdat het gewoon niet toegestaan is om dingen te roepen vanaf de publieke tribune tijdens een kamervergadering. maar ja, mevrouw veldhuijzen van zanten-hyllner kent haar rol blijkbaar niet: zij is te gast bij de kamer en heeft dus *niets* te vertellen over de orde van de vergadering. misschien dat haar buurman maxime verhagen haar dat nog een keertje duidelijk kan maken bij een kopje koffie.

 4. Da’s de nieuwe PVV (cda/vvd) regeringspolitiek, vertolkt door Verhagen’s huisvriendin gepromoveerd tot medisch deskundige, een soort van Jozef Mengele….

  Vandaag is het de voorzitter die de mond wordt gesnoerd, morgen zal voor ons allen gelden dat we de bek moeten houden. Doen we dat niet dan zullen we worden uitgezet…!!

Reacties zijn gesloten.