Uri Rosenthal sluit uitlevering Rop Gonggrijp niet uit

Dit in verband met de mogelijke betrokkenheid van Gonggrijp bij Wikileaks. Van zo’n bericht zou je sowieso al goed nerveus worden als je Rop Gonggrijp heette, maar helemaal als je weet dat je lot vervolgens afhangt van de diplomatieke kwaliteiten en doortastenheid van ene Uri Rosenthal, daarbij wijlen Zarah Bahrami en een akkefietje met een helikopter op een strand te Libië in nog vers in het geheugen hebbend. Uri Rosenthal, die ook nog deel uitmaakt van een van de meest Amerika-adorerende kabinetten ooit.

15 gedachten over “Uri Rosenthal sluit uitlevering Rop Gonggrijp niet uit”

 1. Getekend.

  Nederland levert standaard mensen uit als de VS het vraagt. Dat geldt ook voor vrijwel alle landen waar we een uitleveringsverdrag mee hebben. Ook als die landen zelf nooit eigen onderdanen uitleveren. Nederland doet ook standaard heel weinig voor burgers die in den vreemden gevangen zitten.

  Dat moet ophouden.

 2. Ondertekend.

  Gonggrijp heeft in Nederland niks gedaan wat hier niet mag. Hij heeft enkel wat amerikanen opgewonden. De kans dat hij zonder proces word vastgezet of een buitensporig hoge straf krijgt voor bijna niets in de VS is ook nog eens aanwezig. Schandalig om onder die omstandigheden alleen al over uitlevering te denken.

 3. Er is zelfs een gerede kans dat hij gemarteld wordt na uitlevering. Maar dit zal al helemaal nooit worden toegegeven door het bruine regime.
  Ja, ik heb ook getekend.

 4. Vanuit de grond van mijn hart getekend.
  En laten we niet de misselijkmakende rol van de Telegraaf hierin vergeten, BAH!

 5. Heb uiteraard getekend. Geeft weer duidelijk aan dat we onze (R)Overheid niet kunnen vertrouwen als ze haar burgers, die niets misdaan hebben, mogelijk uitlevert aan een fascistische politiestaat zoals de VS.

 6. Ook getekend. Arnold heeft gelijk. Marteling niet uitgesloten. Dit is op zich al een grond voor niet-uitlevering.

 7. Ja, maar dat zegt de minister gewoon dat zijn collega in de VS belooft heeft om het niet te doen. Dat het moeilijk en duur is om een eerlijk proces te krijgen in de VS zou ook afdoende reden moeten zijn maar daar kan een Nederlander zich helaas niet op beroepen.

 8. Ondergetekend met aantekening voor Uri: probeer maar een crimineel amerikaan naar Nederland uitgeleverd te krijgen.

  Mocht het je toch niet lukken, kijk ff voor de toekomst hoe moet je je eigen burgers tegen uitlevering gaan beschermen. Dat is je plicht als Minister.

Reacties zijn gesloten.