SGP verdeeld over samenwerking met FVD

Binnen de SGP is men verdeeld over een eventuele samenwerking met Baudet’s FVD.

Nadat fractievoorzitter Kees van der Staaij op het partijcongres weigerde samenwerking met FVD uit te sluiten, reageerde een aantal partijprominenten geïrriteerd. Dick van Meeuwen, de nieuwe partijvoorzitter, liet gisteren in het Nederlands Dagblad weten helemaal niets te voelen voor samenwerking met Forum. Hij mist bij Forum ‘Bijbelse normen en waarden’ en hecht weinig waarde aan het ‘cultuurchristendom’ waar Baudet en co zich op beroepen.

Inmiddels heeft Van der Staaij zijn partijvoorzitter weer tot de orde geroepen, maar burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal  liet via Twitter weten het niet alleen volledig eens te zijn met Van Meeuwen, maar zelfs zijn partijlidmaatschap te heroverwegen:


Heulen met een partij die antisemitisch is volgens de Veenendaalse burgervader not done:


Kats stoort zich ook aan de ‘Trumpliefde’ binnen zijn partij. Die liefde voor een man die de ene buitenechtelijke affaire aan de andere reeg en van zijn leven nog nooit een bijbelvers las, is inderdaad moeilijk te verklaren:

Uitgelichte afbeelding: Door Dirk Hol – Website SGP & Goeree-Overflakkee Nieuws (with attrib.), CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=65071664