Republikeinse complottheorie tot crimineel onderzoek gebombardeerd

Omdat Trump, de Projector in Chief, werkelijk alles en iedereen beschuldigt van wat hijzelf doet moest er een onderzoek komen náár het onderzoek dat uiteindelijk tot het Muellerrapport zou leiden. Want niet híj maar de Democraten zouden met de Russen samengewerkt hebben tijdens de verkiezingen van 2016 om op die manier de Trumpcampagne te kunnen besmeuren.

Het zou een door Obama (wie anders) opgezet complot zijn, waarbij de Democraten de voor Hillary Clinton zo schadelijke mails van DNC-voorzitter John Podesta via Wikileaks gepubliceerd zouden hebben, zodat Hillary Clinton de verkiezingen zou verliezen en men daarna de Trumpcampagne van samenwerking met de Russen kon beschuldigen. Ik weet het, dit klinkt volslagen ridicuul en ik ben ervan overtuigd dat de betreffende Republikeinen dat ook vinden, maar ten eerste is daar Trump die dat waarschijnlijk niet vindt en ze zijn van hem afhankelijk voor hun baan, en bovendien is daar het volslagen achterlijke en gedesinformeerde electoraat van Trump die dit wel degelijk wijsgemaakt kan worden.

Dus dat zou men wel eens even gaan onderzoeken, en William Barr, hoofd van het grootste advocatenbureau van Donald Trump – ook wel bekend staande als het Ministerie van Justitie – is dan ook al vlijtig bezig geweest. Ook al hebben de gehele Intelligence Community in de vorm van zeventien veiligheidsinstellingen en nota bene de Republikeins geleide Intelligence Committee van de Senaat allang bevestigd dat er sprake is geweest van Russische inmenging door de Russen in de verkiezingen van 2016, ten faveure van Trump.

Inmiddels, en dat is wel bijzonder, is dat onderzoek nu wel tot een crimineel onderzoek gepromoveerd, wat het instellen van een Grand Jury en het dagvaarden van getuigen door de hiervoor aangestelde District Attorney John Durham mogelijk maakt. Ook moet daarvoor wel een concrete aanwijzing voor gevonden zijn.

Insiders zoals voormalig senior medewerker van het Ministerie van Justitie Chuck Rosenberg zeggen dat Durham een fatsoenlijk man is en waarschijnlijk geen rare dingen zal doen, maar diezelfde Rosenberg zei ook (vanaf 2.40) dat hij zich inmiddels wel Charlie Brown begint te voelen, waarbij het Ministerie van Justitie de rol van Lucy speelt die de bal steeds op het laatste moment weghaalt als hij wilt schieten. Ook stelt hij zich voor dat in dit specifieke geval Willam Barr wellicht gewoon gesteld heeft dat er genoeg aanleiding is voor een crimineel onderzoek. Dus helemaal gerust is die er ook niet op.