Republikeinen beginnen spijt te krijgen van hun oorlog tegen de wetenschap

Asa Hutchinson, de Republikeinse gouverneur van Arizona, zegt spijt te hebben van de ondertekening van een wet die het lokaal verplicht stellen van het dragen van mondkapjes verbiedt.

Het aantal coronagevallen in de Amerikaanse staat stijgt nu razendsnel en Hutchinson begint zich te realiseren dat het misschien tóch niet zo handig is uit ideologische overwegingen in te spelen op de angsten van het domste deel van je electoraat.

Hutchinson vraagt de senaat van Arizona de wet aan te passen, zodat in elk geval scholen de mogelijkheid krijgen het dragen van mondkapjes verplicht te stellen. Merk op dat Hutchinson net doet alsof er een natuurramp heeft plaatsgevonden, terwijl dit gewoon gaat over een oerdom stuk wetgeving waaronder hij zonder met de ogen te knipperen zijn handtekening heeft gezet.

Arizona is overigens niet de enige staat waarin het aantal besmettingen fors oploopt. De overeenkomst tussen de zwaarst getroffen staten? Ze worden bestuurd door Republikeinen.

Image

Uitgelichte afbeelding: By US Navy Mass Communication Specialist 2nd Class Sara Eshleman – https://www.health.mil/News/Articles/2020/05/06/DoD-to-honor-nurses-during-National-Nurses-Week-2020, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=90056140