PVV’er stelt weer eens een kostbare, niet-terzake doende en overbodige vraag

“Driessen stelt regelmatig Kamervragen over Oxfam Novib. Afgelopen vrijdag ging het om onze tv-spot over eerlijke cacao. Het Kamerlid vindt dat Oxfam Novib geen geld mag uitgeven aan dergelijke ‘propaganda’,” zo lezen wij op de website van Oxfam-Novib.

Wat citaten uit Farah Karimi’s antwoord aan Driessen (PVV) (zie dit PDF-document voor het volledige antwoord)

“Zoals u weet; beantwoording van ieder setje Kamervragen kost de belastingbetaler veel geld. Ambtenaren zijn veel tijd kwijt om die vragen te beantwoorden. Daarbij zijn de antwoorden op uw vragen vaak al te vinden op onze website en in onze jaarverslagen.”
(…)
“Ik zou u dan ook kunnen uitleggen dat de meeste vragen die u stelt gaan over activiteiten, die buiten onze relatie met de Nederlandse overheid vallen.”

Driessen bestempelt de reclamespot van Oxfam-Novib als propaganda, terwijl het natuurlijk gewoon een project is om cacaoboeren vooruit te helpen. Iedereen begrijpt dit, behalve PVV-achtigen.

“Oxfam Novib ontving dit jaar overigens ook de Transparant prijs voor het meest innovatieve Jaarverslag op het terrein van impact en transparante.”, gaat Karimi verder, en scoort daarna de volgende voltreffer:

“Nu u zo vaak aandringt op openheid bij Oxfam Novib, wil ik u ook graag een wedervraag stellen. Gaat u het Nederlandse publiek op korte termijn ook inzicht bieden in uw partijfinanciën?”

Op naar de volgende, duizenden euro’s kostende lulkoekkamervraag van de PVV.

 

 

4 gedachten over “PVV’er stelt weer eens een kostbare, niet-terzake doende en overbodige vraag”

 1. http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2010/11/30/kamerbrief-inzake-beantwoording-vragen-van-het-lid-driessen-over-de-aan-oxfam-novib-toegezegde-subsidiegelden.html

  kennelijk wordt PVV kamerlid Driessen pas rond het einde van het jaar actief om in ieder geval op Sinterklaas en de Kerstman de indruk te wekken van een druk bestaan als kamerlid

  vorig jaar rond deze tijd had hij zijn vizier eveneens op Oxfam Novib gericht, Israël en het proces tegen de blonde Führer worden er ook nog even bijgesleept

  de antwoorden zijn vermakelijk, waarschijnlijk circuleren er op de diverse ministeries standaard antwoorden die gebruikt kunnen worden bij PVV vragen

  in ieder geval is de conclusie dat de leercurve van Driessen bijzonder vlak is

 2. “Nu u zo vaak aandringt op openheid bij Oxfam Novib, wil ik u ook graag een wedervraag stellen. Gaat u het Nederlandse publiek op korte termijn ook inzicht bieden in uw partijfinanciën?”

  inderdaad, een vraag waarop menigeen graag het antwoord zou zien.
  na het prima voorstel over het aan banden leggen van de intensieve veehouderij, een kans voor open doel voor de pvda (oppsistie) om zich hierin vast te bijten. net zolang totdat alles boven tafel is. beentjes van tafel dus en aan de slag!

 3. “Nu u zo vaak aandringt op openheid bij Oxfam Novib, wil ik u ook graag een wedervraag stellen. Gaat u het Nederlandse publiek op korte termijn ook inzicht bieden in uw partijfinanciën?”

  Omdat dit natuurlijk een ongewenste vraag is zal de PVV aanhang dit wel kenschetsen als een poging tot demonisering door de vast Allochtoonse Karimi ..

 4. Op naar de volgende, duizenden euro’s kostende lulkoekkamervraag van de PVV.

  Onsportief deze opmerking.
  Een Kamerlid heeft een salaris van zo rond € 50,- per uur.
  Een vraag is binnen 10 seconden gesteld dus 50/3600 x 10 dus kost die maar 13 cent.
  En als je bedenkt dat de meeste andere Kamerleden heel lang er over nadenken voordat ze een vraag stellen terwijl juist die van de PVV daar nauwelijks over nadenken kun je niet anders tot de conclusie komen dat de PVV-Kamerleden juist hartstikke goedkoop zijn te meer ook dat ze zelf altijd ook al zonder nadenken de oplossing hebben die er altijd uit bestaat dat iedereen net als zijzelf nergens over mogen nadenken omdat dat immers de hardwerkende belastingbetaler kapitalen geld kost.

Reacties zijn gesloten.