PVV wil kerncentrale in Achterhoek

Althans, lijsttrekster voor PVV Gelderland Faber veralgemeniseerde de geplande lokatie naar ‘ergens in de Achterhoek‘ , nadat ze erachter kwam dat haar eerder daarvoor bedachte plek, Winterswijk, niet aan een rivier ligt.
Wat eigenlijk wel belangrijk is voor een kerncentrale. Evenals enige basale geografische kennis van de provincie waarvoor je in de volksvertegenwoordiging gaat plaatsnemen dat is.

7 gedachten over “PVV wil kerncentrale in Achterhoek”

 1. Deze nimby vraagt zich af waarom de Achterhoek is uitgekozen. In de Achterhoek heb je trouwens twee rivieren, de Berkel en de Oude IJssel. Beiden zijn regenwaterrivieren. Lijkt mij niet de juiste omstandigheid om zomers voor voldoende koeling te kunnen zorgen.
  Mevr. Faber demonstreert met dit voorstel vooral wat zij zelf is, nl ikke eerst. Want de in Gelderland kun je bijna geen grotere afstand vinden dan tussen Winterswijk en Barneveld, vooruit het meeste westerse puntje van de Betuwe en Winterswijk. Echter Faber woont in Barneveld. Noemt de PVV dat “zakkenvullers”?

 2. Valt wel op dat de PVV vreselijk met die dingen loopt te schuiven… zo zou de centrale voor Noord-Holland eerst naast de twee bestaande reactoren voor wetenschappelijk onderzoek in Petten moeten worden neergezet (hoewel bekend is dat de bevolking wegens vroegere problemen keihard NEE zou zeggen en de grond er totaal niet voor geschikt is) en toen moest hij opeens in Den Helder komen, zodat je in één moeite de marinebasis kunt lamleggen en de Waddenzee steriliseren.

  TIP voor de PVV: een kerncentrale op wieltjes? 😛

  Boze Heks Schreef:

  Venlo, daarentegen, ligt volgens mij wel aan een rivier.

  En je hebt daar grotten om het afval in te stoppen! :mrgreen: (En Geert hoeft geen blondeermiddel meer te kopen want dat kan dan gewoon met straling.)

  OK, Venlo dus. Ideaal. (En lekker ver van Alkmaar ook nog.)

 3. Dat wordt da een kerncentrale in Zutphen, Dieren, Arnhem of Tiel. En die in Dodewaard ging alweer open. Tijd om de Nimby-troepen langs de Gelderse grote rivieren attent te maken op de plannen.

 4. @5 Is gebeurd. Beide locale sufferdjes (de Gelderlander en de Stentor) hebben erover bericht.

 5. Pingback: Marjolein Faber droomkandidaat van Geert W. | Krapuul

Reacties zijn gesloten.