Politie, rechtbank, OM: drie handen op één criminele buik

Politie, Openbaar Ministerie en de Haagse rechtbank: het zijn drie handen op één criminele buik De snelrechtszaak tegen een demonstrant die ervan is beschuldigd een agent een klap te hebben gegeven, laat dat zien. De demonstrant is schuldig verklaard en tot taakstraf en schadevergoeding veroordeeld. Van serieus bewijs was geen sprake. Van serieuze mishandeling van de demonstrant door politie echter wel.
In het bericht van Omroep West lezen we iets over de lachwekkende ‘bewijsvoering’ vanuit het OM. De advocaat van demonstrant Kasper legt uit. “Mijn cliënt droeg een zwarte vlag’ zegt hij. “Maar er is met een roodzwarte vlag geslagen”.

Als het OM nou zou kunnen laten zien dat er wél met een zwarte vlag is geslagen, dan had het OM in haar termen een zaak. Maar het OM doet iets anders. “In de hectiek kan de waarneming wat anders zijn, dus of het nu een zwarte of roodzwarte vlag was, dat vind ik niet zo belangrijk.” Dat het van dit ‘niet zo belangrijke’ afhangt of Kasper die klap nu wel of niet heeft uitgedeeld, en dat de vraag ‘schuldig’ of ‘onschuldig’ in de juridische termen waar een OM mee werkt, ervan afhangt, vindt het het OM dus “niet zo belangrijk”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr

2 gedachten over “Politie, rechtbank, OM: drie handen op één criminele buik”

  1. Dan moet die demonstrant in hoger beroep gaan. Dat recht heeft ie vooralsnog nog steeds in dit land.

  2. Binnen de totalitaire staat vervallen alle (bewijs)regels weg.
    Ze zijn eenvoudig weg niet meer nodig omdat totalitarisme ze niet meer nodig heeft.
    Met de vinger aanwijzen ….. En straffen!

Reacties zijn gesloten.