Pechtold wil graag Wilders’ plaats innemen

Het kan verkeren. Gold Pechtold in een vorige Kamersamenstelling nog als grootste tegenstander van Wilders, nu staat hij te trappelen om het Hervormingskarwei dat Wilders misschien niet kan afmaken te voltooien. Niks verkiezingen als het gedoogwrak ineenzijgt, doorstarten en zo snel mogelijk de pensioengerechtigde leeftijd verhogen. De ouderen afknijpen is wel wat kiezersbedrog waard. Daar is D66 tenslotte voor opgericht, nietwaar. Allemaal een biertje, jongens?

P.S. Pechtold gaat steeds meer op de Britse premier Cameron lijken, die zelf weer op zijn vice-premier Clegg lijkt. Das Gesicht der herrschenden Klasse.

10 gedachten over “Pechtold wil graag Wilders’ plaats innemen”

  1. Ach gut, daar komt gedooghoer nummer zoveel om de hoek kijken! Rutte moet toch wel haast jeuk aan zijn sterretje beginnen te krijgen van al die ziektes van de gedooghoeren.

  2. Helemaal niet verrassend.
    Dit D66 is sociaal economisch net zo rechts als de VVD.

  3. @4
    ChristenUnie er bij en huppekee, nieuwe Prachtcoalitie, samen met de o zo hervormingsgezinde SGP

  4. Dwazen66 hebben al twee keer een kabinet in spaanders gehakt. Drie keer is scheepsrecht, nietwaar Pechtold?

  5. @2

    Dit D66 is sociaal economisch net zo rechts als de VVD.

    Doetjes66 is ultraliberaal. Waar de VVD soms nog wat nationalistisch beschermend denkt ten aanzien van Nederland, daar is Doetjes66 radicaal voor de vrije markt, opdat we meteen met de arbeidsvoorwaarden van de Indiase arbeider kunnen concurreren. Dus alle beschermingsconstructies die de werknemers in ruim een eeuw hebben bevochten, dienen ze zo snel mogelijk afgebroken te worden.

  6. Niks verkiezingen als het gedoogwrak ineenzijgt, doorstarten en zo snel mogelijk de pensioengerechtigde leeftijd verhogen. De ouderen afknijpen is wel wat kiezersbedrog waard. Daar is D66 tenslotte voor opgericht, nietwaar.

    Ja, hoe zit dat nou eigenlijk? Velen leggen een verband tussen (de ontwikkelingen die leidden tot) de Nacht van Schmelzer en de oprichting van D66, maar dat lijkt me toch een beetje gezocht. Er is toen een vuistregel gekomen dat na de val van een kabinet bij voorkeur nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven, maar zo’n standpunt is me van D66 (voor of na de oprichting) niet bekend.

  7. Nou, het was nou precies wel het idee achter de oprichting: het “tijdens de rit” van partner verwisselen door KVP en ARP na de val van het kabinet-Marijnen in 1965 om een jaar later de PvdA maar weer te dumpen. Dat werd ondemocratisch gevonden. Maar ja, wil deze partij er aan herinnerd worden dat ze in 1966 opgericht is en hoe de politiek toen in elkaar stak? (De naam haha!)

  8. Maar hebben ze ooit in zoveel woorden gezegd dat dat kabinet er niet zonder verkiezingen had mogen komen, of wat hun mening was omtrent de val van het kabinet-Cals? In hun pamfletten uit die tijd tref je alleen algemeenheden aan. Zelfs een enthousiaste passage over de toen ingestelde vuistregel kan ik nergens vinden.

Reacties zijn gesloten.