Partij van de Vrijheid wil vrijheid van vereniging afschaffen

Althans, dat zou je wel denken als je op de meest recente oprisping van PVV-kamerlid Johan Driessen afgaat. Directeur-generaal Joke Brandt is lid van een vereniging die de PVV niet aanstaat en dat mag niet hè, zoals je als rechter ook geen lid van D66 mag zijn van de PVV. Internationale samenwerking en een beetje over je landsgrenzen heenkijken is namelijk Links, volgens Driessen.

Maar ja, voorzitter Wijffels had nog pas geleden aangeraden niet op de coalitie te stemmen, dus daar zal hem wel de kift zitten.

Maar goed mensen, Artikel 9 van de Grondwet mag van de PVV met Artikel 1 nu dus ook de prullenbak in.

9 gedachten over “Partij van de Vrijheid wil vrijheid van vereniging afschaffen”

 1. De PVV. De Partij Van Verbieden. Mensen bij de overheid mogen dus nu al niet meer lid zijn van verenigingen of partijen die de PVV niet welgevallig zijn. Als het aan de fascisten van de PVV ligt wordt de gleichschaltung liever gisteren dan vandaag ingevoerd.

 2. Bah, lekker totalitaire trekjes toont de PVV weer. Vanuit Den Haag de samenleving zuiveren van de voor hen onwelgevallige elementen. Eerder verzochten ze de Minister van OCW al om een schoolbestuur ertoe aan te zetten de schooldirecteur zouden ontslaan en om ervoor te zorgen dat de PO geen ‘islampropaganda’ meer uit zou zenden. Nu zijn de ambtenaren aan de beurt, al heeft de ambtenaar in kwestie nog het ‘geluk’ de optie te krijgen zijn lidmaatschap op te zeggen.

  Partij voor de Vrijheid, maar alleen de vrijheid van Wilders & co.

 3. Weer drie zetels erbij. Ongetwijfeld zijn veel Nederlanders het hier mee eens.

 4. Komt toch allemaal uit het communicerende bruine vat. De grens tussen beschaafd christendemocratisch, semi-liberaal en neo-NSB is flinterdun bij onze rechtse medemens.

 5. Jo Schreef:

  Weer drie zetels erbij. Ongetwijfeld zijn veel Nederlanders het hier mee eens.

  Mensen, het gaat hier allang niet meer om de politiek, maar om lekker bruine haat spuiten.
  De politiek is alleen het middel geworden voor het overal spuiten van haat.

  Bolkestein heeft ooit het box van “pandora” open gegooid en gewetenloze mensen maken gebruik ervan. Niks christendom. Niks liberalisme.

Reacties zijn gesloten.