Opstelten (VVD) behalve leugenaar ook geschiedvervalser

 

Straf

Tofik Dibi denkt dat minister Opstelten liegt als hij beweert geen truc uit te halen met de cijfers met betrekking tot het aanstellen van nieuwe politie-agenten.

Opstelten deed namelijk net alsof er niets aan de hand en alles koek en ei was met de extra politiebelofte aan Henk en Ingrid. Dit leek net op liegen. Zeg maar. Zoals Tofik Dibi (GroenLinks) nuchter vaststelde.

PvdA-Kamerlid Atje Kuiken wilde van de minister weten of het ‘waar is dat Opstelten een truc toepast om aan de doelstelling van extra agenten te komen’.  Volgens Kuiken zijn 600 aspirant-agenten speciaal een dagje in 2011 naar school gekomen, zodat het lijkt dat er voldoende agenten zijn aangenomen. Dit jaar zijn er volgens het kabinet ‘minimaal’ 1.850 agenten met hun opleiding begonnen.
(…)
De minister vertelde niet exact of het waar is dat die 600 mensen slechts één dag naar school zijn geweest
(…)
‘Het woord liegen vind ik niet prettig om te lezen in de handelingen, dus dat gaat wat mij betreft uit de handelingen’, zei minister Opstelten

Ik wist trouwens niet dat het gebruiken van onprettige woorden sinds de laatste Algemene Beschouwingen nog een probleem was. Liegen in de Tweede Kamer nog wel, geloof ik. Althans als je erop betrapt wordt.

Rechts Nederland likt hier de vingers bij af.

3 gedachten over “Opstelten (VVD) behalve leugenaar ook geschiedvervalser”

  1. “Ik wist trouwens niet dat het gebruiken van onprettige woorden sinds de laatste Algemene Beschouwingen nog een probleem was.”

    Sterker nog, je zou meteen het indruk krijgen dat er in de rechtse politiek van vandaag het zeker niet over waarheidsbevinding gaat, maar alleen over “prettig lezen” , koetsjes, praatjes, om de tuin leiden enz….

    En vingers erbij aflikken. Geen verantwoording. Monolitisch totalitair.

  2. Voortaan voor iedereen die straf verdient: straf.

    Alleen Rutte wil er nog even geen sweeping statements over maken. Hij bestudeert eerst even een onderzoeksrapport. (rapport Deetman)

Reacties zijn gesloten.