(Northern) Soulklassieker du jour: A little piece of leather

Iemand die er zin in had om onder andere met mij ergens een clubscene te bouwen vroeg mij laatst om uitleg wat “Northern Soul” is. Het begrip is gemakkelijk uit te leggen: (“zwarte”, maar niet uitsluitend) dansmuziek die in het proletarische noorden van Engeland (en Wales, Schotland en Noord-Ierland) gekoesterd werd/wordt en die liefst niet bekend is.

“Noem eens wat voorbeelden”. Gunst. Nu ik er rustig over na kan denken noem ik de naam van het grootste miskende genie op dit gebied, Donnie Elbert. Van helemaal niks, “Zij is een lekker stuk” betekent de titel, tja, weet hij een dansvloernummer te maken. Op waarom hij geniaal is kom ik nog wel terug, nu nodig ik u uit dit lekkere stukje uit 1964 te genieten.

2 gedachten over “(Northern) Soulklassieker du jour: A little piece of leather”

  1. Pingback: (Northern) Soulklassieker du jour: I can’t help myself | Krapuul

  2. Pingback: (Northern) Soulklassieker du jour: Open the door to your heart | Krapuul

Reacties zijn gesloten.