Nieuwe verklaring ISIS over aanslagen Parijs

In het net gepubliceerde nieuwe nummer van haar online-magazine Dabiq gaat ISIS uitgebreid in op de aanslagen in Parijs, vrijdag jl, en op het neerhalen van het Russische passagierstoestel boven de Sinaï, eind oktober. De verklaring bevat de gebruikelijke religieuze rimram, maar die mag je gerust negeren.  ISIS is bijzonder duidelijk over de vraag waarom ze Rusland en Frankrijk als doelwit gekozen heeft. bombndex

Rusland werd als doelwit gekozen omdat het land na jaren Assad gesteund te hebben in zijn strijd tegen moslims, besloot zélf met haar luchtmacht rechtstreeks deel te nemen aan de oorlog in Syrië.

Het was een overhaaste, arrogante beslissing van Rusland, alsof het heeft besloten dat de oorlogen tegen de moslims van al-Qawqāz  [de Kaukasus] nog niet erg genoeg waren. En dus besloten we, na een manier ontdekt te hebben de beveiliging op Sharm el-Sheikh International Airport te omzeilen, het doelwit te veranderen van een vliegtuig dat behoorde tot een natie van de door de Amerikanen geleide internationale coalitie, naar een doelwit van Russische makelij.

Ook voor de aanslagen in Parijs noemt ISIS als motief vergelding:

Een jaar eerder, op 19 september 2014,”  is Frankrijk hooghartig begonnen met het uitvoeren van luchtaanvallen op het Kalifaat. Net als  Rusland werd het verblind door hoogmoed, denkend dat de geografische afstand met de landen van het Kalifaat haar bescherming zouden bieden tegen de rechtvaardigheid van de Mujâhidîn. Evenmin begreep het dat haar bespotting van de Boodschapper [Mohammed] niet ongewroken zou blijven. Dus stuurde de Islamitische Staat haar dappere ridders naar het thuisland van de boosaardige kruisvaarders om daar oorlog te gaan voeren en Parijs en haar inwoners “shocked and awed” achter te laten. De acht ridders brachten, na jaren Franse verwaandheid, Parijs op haar knieën. Als gevolg van de acties van acht mannen, slechts bewapend met aanvalsgeweren en bomgordels, werd een landelijke noodtoestand uitgeroepen

Let vooral op de door ISIS gebruikte terminologie, die een bewuste echo van het taalgebruik in het Westen is. “Shock and Awe” is een Amerikaanse militaire strategie, gebruikt in Irak en er op gericht “de vijand” door een overweldigend vertoon van macht en geweld te verlammen en haar wil tot vechten te vernietigen.  ISIS boodschap is duidelijk: jullie denken zélf veilig te zijn, terwijl je elders oorlog voert, maar dat is een illusie. Wij brengen de oorlog in jullie straten en op jullie pleinen. Het blijft merkwaardig dat hiervoor in het Westen amper aandacht bestaat. Blijkbaar geven we er de voorkeur aan te denken dat onze daden elders voor ons zélf geen gevolgen zullen hebben.

Dabiq kun je hier downloaden.

Noot: collega Arnold wees me op dit artikel van Willem Schinkel bij De Correspondent. Zeer aanbevolen. Het enige mij bekende artikel in de mainstream media waarin ISIS  serieus genomen wordt. Tevens een – terechte –  afrekening met de Nederlandse politieke kaste.

 

1 gedachte over “Nieuwe verklaring ISIS over aanslagen Parijs”

  1. Pingback: Democratie als antigif tegen islamitische varianten van fascisme | Krapuul

Reacties zijn gesloten.