Nieuwe burgemeester Urk moet man én visliefhebber zijn

Uit de tips (dank Kaaskop):

De nieuwe burgemeester van Urk moet vooral man én visliefhebber zijn.

Christenfundi spreekt voor zich

Een sollicitant doet er goed aan om vooraf even op wiki te kijken, bezint eer ge begint.

Vrouwen mogen overigens gerust solliciteren, worden alleen niet aangenomen.

16 gedachten over “Nieuwe burgemeester Urk moet man én visliefhebber zijn”

 1. Nou en……. op Urk eiland wonende geloofs gemeenschap als het daarom gaat verschilt m.i. niet met de mores van een orthodoxe moslim of joodse gemeenschap, men trouwt tot in den einde met elkaar .
  Ieder zijn voorgangers voor behoud en voortplanting van eigen ”markt” beginselen , eigen nazaten als bredere visie ? Wat is het probleem over Urk dan?

 2. Ik heb me eerder in topic Urk verdiept en ben aan het krapuleren over deze tendieuze berichtgeving.;Wat ik over op Urk signaleer is dat na dat jeudige rebellies aan het adres van de voorganger /burgemeester , er een vraag als symptoom oplossing naar een reli orthoxe burgemeester vanwege behoud eigen visserij als neo lib , cq allang Haags bedreigde inkomsten bron ter zefstandigheid zou zijn.

  Aanstelling daarvan kan mi.. niet lang goed gaan……

 3. #3 Kaaskop
  Ik kwam wat spontaan opkomende narrigheid tegen; het heeft geen zin de nar iets te vragen , dat is dan ook mijn probleem :?.
  Met dank hoop ik dat dit wel duidelijk genoeg is 😉 om niet verder op in /op Urk , i n te gaan.
  Wees gegroet !
  ..

 4. Dank je.

  ” Burgemeester moet van vis houden”

  Bedoelen ze hiermee dat hij visjes moet gaan kussen?

 5. Ik ken toevallig iemand die regelmatig meevaart met visserijschepen. Het grappige is dat vissers over het algemeen zelf nooit vis eten. Liever gehaktballen uit de frituur. Zeker Urkers moeten er niks van hebben: vis is niet om te eten, vis is om te verkopen!

  Een burgemeester die van vis houdt, is geen echte Urker!

 6. Katja, voor mij zijn er grote verschillen tussen een geloofsgemeenschap die haar eigen voorganger kiest en een burgemeester die wordt aangesteld.
  Wij hebben het in Rotterdam ook jaren moeten doen met een VVD burgemeester (Opstelten), in zo’n rode stad een VVD-burgemeester. ppffffffff

  Verder wil ik wel even toelichten waarom ik zo kan ageren tegen Urk. Urk zelf maakt me niet uit. Waar ik tegen ageer is de hypocrisie van de doorsnee Nederlander. Urk mag gewoon een lekkere inteelt geloofsgemeeschap zijn, met geweld en drugs, want is Nederlands.

  Als er wat buitenlandse kinderen in Gouda tijdens een straatfeestje erg vervelend zijn en met sneeuwballen gooien, zijn het gelijk straatterroristen. Dan gaat de PVV en haar aanhang helemaal los. Op twitter en met Kamervragen.
  Als er veel ergere dingen gebeuren in Urk, hoor je ze niet. Geen van allen. Dat noem ik hypocriet en stel ik aan de kaak.
  Als je zo opgewonden raakt van geweld, dan van alle geweld en niet alleen van buitenlanders of van Nederlanders met een buitenlandse afkomst.

  Als Urk een moslimgemeeschap zou zijn, zouden de rapen pas goed gaar zijn.

  Merk je nu het verschil?

 7. @7

  heeft Aboutaleb geen neef of nicht die even welbespraakt is? dan dragen we die voor als burgemeester van Urk

  ik neem aan dat de vis niet uit een tajine mag komen, om over visbastilla niet te spreken…

 8. @13

  inmiddels gemuteerd tot een aantal subspecies, o.a. de breezerbakvis en de bierbakvis

  wanneer een bierbakvis verklaart “aan de lijn” te zijn dan kan dit twee betekenissen hebben, een tijdelijke vorm van anorexia om de met gerstenat gekweekte lovehandles weg te werken of het nasaal innemen van een geestverruimende substantie die niet van nature groeit in de bekrompen biotoop Urk

 9. #7

  Nee, voor een optreden van een nar zijn rape garen nodig , een verband met halve gouda.s garen snapt ie niet 😛

Reacties zijn gesloten.