‘Nederland zwaait uit’

Onder de titel ‘Nederland zwaait uit’ start de VARA een grote ‘uitzwaaiactie’. Vanaf vrijdag 11 maart wordt een serie korte portretten uitgezonden (telkens 1 minuut) van kinderen en jongeren, die in ons land geworteld zijn, maar door de huidige regering het land worden uitgezet. De VARA wil deze kinderen niet onopgemerkt op het vliegtuig laten zetten en ‘zwaait ze daarom uit’.

Gaan wij toestaan dat dit bruinste kabinet sinds Seyss Inquart I gewoon zijn gang kan gaan? Dat ene Wilders en zijn fractieleden gewoon kunnen doen wat ze willen en overal mee wegkomen? Dat we goed ingeburgerde mensen die een aanwinst zijn voor Nederland en bij kunnen dragen aan een goede toekomst van dit land er uitgeschopt worden? Dat we achterblijven met de domme xenofoben? Achter onze dijken schuilen van angst voor wat daar achter zit? (behalve natuurlijk als we zaken kunnen doen).

Nou dan ga ik ook emigreren 😥

8 gedachten over “‘Nederland zwaait uit’”

 1. Uitstekend initatief van de VARA. Geef de slachtoffers een gezicht. Laat duidelijk worden wat een talenten door het huidig beleid over de grens gezet worden.

 2. Piotr, daar denkt de PVV heeeeeeeeeel anders over, zie de volgende post om 12 uur. 😥

 3. Het is natuurlijk een stuitend verschil, de mooie intelligente Sahar tegen die lelijke haatkoppen Leers en Wilders, maar “talent” vind ik geen criterium.
  Een vluchteling hoeft geen “waarde” te vertegenwoordigen en als het hier kinderen betreft van terecht afgewezen vluchtelingen (aan dat “terecht” valt te twijfelen) dan is het hoe dan ook crimineel om met hen te slepen onder het motto “regels zijn regels”. Iedere mens is een waarde in zichzelf (ieder levend wezen, maar dat is voor de meesten nog een stap te ver).

 4. Piotr Schreef:

  Geef de slachtoffers een gezicht.

  Zeer belangrijk. Als je een gezicht aan elke slachtoffer geeft, dan dringt het tot je door dat we vaak onmenselijk slecht bezig zijn. Neem als voorbeeld Balkenende die voor de 2e kamer meerdere malen stampvoetend weigerde steeds de bewijzen voor het aanval op Irak vrij te geven(die hebben overigens nooit echt bestaan, behalve in de falsificaten). Als je op dit moment achter hem op een scherm de gezichten van de 1,5mln vermoorde Irakezen burgers zou geven, dan krijgt zijn weigering een heel andere dimensie.

 5. tussen haakjes; reageren op die Joop site geeft mij steeds teveel debiel gedoe.

  “Op basis van haar missie, identiteit en specifieke expertise richt de VARA zich bij haar programmabeleid op de volgende speerpunten: maatschappelijke/politieke/culturele informatie en debat, consumenteninformatie, natuur en milieu, cabaret/satire en amusement, kennisquizzen, drama & cultuur”: http://omroep.vara.nl/Missie_en_Identiteit.229.0.html

  Neem aan dat dit cynische 1 minuutje dan onder drama & cultuur valt.

 6. #5 Ik vind dat een dergelijke serie uitzendingen beter past bij het eerstgenoemde speerpunt. Maar wat bedoelde je eigenlijk te zeggen, Sjuul?

 7. Nou moet ik op mijn ouwedag nog Engels leren want het nieuws komt tegenwoordig via een Arabische zender in het Engels op ALJAZEERA. Wat zeurt die gekke geert nou over staatstelevizie. Dat is één maar moest eigenlijk bij een ander artikel: https://krapuul.nl/shrtnws/29727/pvv-wil-meer-pvv-tv/
  De Minister zal antwoorden wij doen niet aan staatsomroep/radio/televizie of iets van die strekking. Die vragen stellen in de TK roept de eigenlijke vraag op [die niet gesteld wordt], waardoor reGEERT de leugen en crepeert de waarheid? Deze hele discussie hoort thuis in de redactiekamers van de media en nergens anders. Ook niet in de TK dus en in het verlengde daarvan in Krapuul.

  Onder de titel ‘Nederland zwaait uit’ start de VARA een grote ‘uitzwaaiactie’. Vanaf vrijdag 11 maart wordt een serie
  korte portretten uitgezonden
  (telkens 1 minuut) van kinderen en jongeren,
  die in ons land geworteld zijn,
  maar door de huidige regering het land worden uitgezet.

  Met telkens 1 minuut VOOR ELK VOLGEND NIEUW PROGRAMMA zoals de reclame en de promo’s zou mij meer wat lijken. Zo’n minuutje ergens tussen al dat PR geweld wordt door niemand meer opgemerkt.

Reacties zijn gesloten.