Moslimban Trump gedeeltelijk toegestaan door Hooggerechtshof

Het was enigszins te verwachten, dat het dankzij de geroofde zetel van Neil Gorsuch door Republikeinen gedomineerde Hooggerechtshof van de Verenigde Staten positief zou oordelen over de door het regime Trump zo vurig gewenste muslim travel ban. Hun wens is echter niet voor de volle honderd procent vervuld, er zijn enkele belangrijke uitzonderingen bedongen, tegen de zin van onder andere de rechtsextremistische reli-fundamentalist en big-corporationrechter Gorsuch in.

Moslims die een bona fide relatie hebben met Amerikaanse ingezetenen of organisaties, zoals familieleden van Amerikaanse ingezetenen of studenten uit de betreffende landen (Libië, Iran, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen) die toegelaten zijn tot een Amerikaanse universiteit moeten namelijk wèl binnengelaten worden. Rechters Neil Gorsuch, Clarence Thomas en Samuel A. Alito Jr. waren tegen deze beperkingen en voor de oorspronkelijke ban, omdat ze bang zijn dat het aan de grens tot eindeloze discussies zal leiden over of iemand nu wel of niet bona fide banden heeft in de VS. Waarmee aangetoond is dat Neil Gorsuch inderdaad de extremistisch-conservatieve rechter is waarvoor gevreesd werd en waar een groot deel van de Amerikanen die nu in leven zijn voor de rest van hun leven mee opgescheept zullen zitten dankzij de volslagen illegitieme weigering van de Republikeinen een rechter te benoemen tijdens het presidentschap van Obama.

Trumps claim dat de president brede bevoegdheden heeft waar het immigratie betreft wordt dit najaar door het Hooggerechtshof beoordeeld, en de moslimban mag als tijdelijke maatregel 120 dagen in stand gehouden worden, gedurende welke het strengere controlemogelijkheden probeert uit te werken.

Trump krijst nu natuurlijk dat hij gewonnen heeft, maar laten we niet vergeten dat hij aanvankelijk totale chaos creëerde met zijn van de ene op de andere dag ingevoerde ban in januari, die vrijwel onmiddellijk afgeblazen werd door lagere gerechtshoven, alsmede zijn licht aangepaste versie.

Hij is gewoonweg twee keer keihard teruggefloten met zijn kleuterachtig dictatorgedrag, en ook nu krijgen hij en de illegitiem benoemde Gorsuch niet volledig hun zin.  Men probeert echter de schijn op te houden dat er sprake is van een zorgvuldig uitgedacht en voorbereid plan.

1 gedachte over “Moslimban Trump gedeeltelijk toegestaan door Hooggerechtshof”

  1. Pingback: Regering Trump wederom teruggefloten met betrekking tot moslimban | Krapuul

Reacties zijn gesloten.