Mensen met WWB-uitkering werken bij PostNL

Volgens een artikel in de media van afgelopen donderdag zijn enkele tientallen mensen met een WWB-uitkering met busjes vanuit Leeuwarden en Groningen naar Zwolle vervoerd om gratis te werken tijdens de kerstdrukte bij PostNL. Het moet toch niet veel gekker worden in de huidige “participatiesamenleving”, vindt GroenLinks Zwolle.

GL: “PostNL is een commerciële onderneming, gericht op het maken van winst, die in de afgelopen jaren duizenden mensen heeft ontslagen. Mensen, die daar vaak tientallen jaren gewerkt hadden. En nu worden uitkeringsgerechtigden “dringend uitgenodigd” om bij dit bedrijf voor niks te werken in het kader van de zogeheten tegenprestatie in de Wet Werk en Bijstand. Wij kunnen ons wel voorstellen hoe de voormalige werknemers van PostNL over deze gang van zaken denken.” (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

12 gedachten over “Mensen met WWB-uitkering werken bij PostNL”

 1. Als in Nederland geen opstand komt dan zullen straks ook de AOW’ers aan het werk worden gezet. Zeker als de arbeidsmarkt over een paar jaar weer heel krap is. Dit noemde onze koning de participatiesamenleving. Oftewel gedwongen vrijwilligerswerk.(lees de tegenstelling gedwongen versus vrijwillig).

 2. Lekker PVV stemmen nu of weer de VVD. De PVDA is al dood en bestaat bij deze niet meer.

  Nu die rechtse hufters geen slaven uit Afrika meer kunnen roven gaan ze het op hun eigen volk botvieren en natuurlijk enkel en alleen diegene die zich niet meer kunnen verdedigen.

  De volgende zetten in dit schaakspel zijn.

  Ontslagrecht doen laten verdwijnen.
  Rechtspraak voor iedereen ombuigen tot rechtspraak voor enkel de mensen met geld.
  Gezondheidszorg voor iedereen verder ombuigen tot zorg voor enkel diegene met geld.
  Sociale samenleving omvormen tot slaven maatschappij waar het normaal gevonden wordt mensen uit te buiten.
  Financieel kapot maken het werkvolk en dus nog meer afhankelijk van bijvoorbeeld voedselbanken en te laten vechten om een baantje.
  Goedkopere werkkrachten van elders uitspelen tegen het “eigen” gadverdamme wat een woord “volk”.

  En een nieuw VOC tijdperk is aangebroken.

 3. @ Leon:

  [De volgende zetten in dit schaakspel zijn.Ontslagrecht doen laten verdwijnen.}:

  Doen ze al: steeds meer mensen werken op een nul-uren contract (geen ontslagvergunning nodig, geen opzegtermijn, geen loon tijdens ziekte, geen doorbetaalde vakantie, geen ww bij ontslag)

  [Rechtspraak voor iedereen ombuigen tot rechtspraak voor enkel de mensen met geld.]:
  Is er in de praktijk al; toevoegingen gratis rechtshulp (vroeger: “pro-deo advocaat) rekent een eigen bijdrage, die voor iemand met een bescheiden inkomen niet/nauwelijks is op te brengen.

  [Gezondheidszorg voor iedereen verder ombuigen tot zorg voor enkel diegene met geld.]:
  Is er al: steeds meer mensen kunnen de premies basisververzekering niet eens opbrengen, laat staan de aanvullende- en tandartsverzekering. Thuiszorg wordt afgebouwd,etc.

  [Sociale samenleving omvormen tot slaven maatschappij waar het normaal gevonden wordt mensen uit te buiten]:
  Is er ook al: Zowel mijn zoon als mijn schoonzoon durven geen “dubbele diensten” te weigeren: Ze hebben allebei een gezin te onderhouden. Aangezien van beiden de vrouw uit haar nul-uren contract baantje is geknikkerd, kunnen de mannen het zich niet permitteren om “ontslag uit te lokken”.
  Mijn kinderen zijn de enigen niet: velen zitten in hetzelfde schuitje.

  [Financieel kapot maken het werkvolk en dus nog meer afhankelijk van bijvoorbeeld voedselbanken en te laten vechten om een baantje]:

  Is allang bezig: voedselbanken hebben wachtlijsten en goederen tekort.

  [Goedkopere werkkrachten van elders uitspelen tegen het “eigen” gadverdamme wat een woord “volk”.]:

  Doen ze toch allang?

  [En een nieuw VOC tijdperk is aangebroken]:
  ZEKER WETEN!!

 4. Je heb helemaal gelijk Angy. Ik deed het alleen maar om het helder te maken voor die rechtse reaguurders die hier stiekem komen kijken naar de feiten en de resultaten van HUN beleid. Het kan die graaiers niets schelen maar misschien leren die 1000 euro mensen er wat van en gaan ze nadenken en anders stemmen.

  En ik vergat overigens het item scholing. Houd het plebs dom door studeren onbetaalbaar te maken.

 5. Alleen vrees ik dat voor die mensen de voetbal uitslagen en een tietentopic op Geen Stijl belangrijker is dan feiten. Oh en dat Wilders dingen roept die andere allang hebben voorzien maar nu is het ineens WEL waar of zijn anti moslim riedeltje.

 6. @Leon:
  [En ik vergat overigens het item scholing. Houd het plebs dom door studeren onbetaalbaar te maken]

  Helemaal met je eens, het is zelfs nòg erger:
  Nu studeren bijna niet meer te betalen is (tenzij de ouders vermogend zijn) en er voor de jongeren ook geen banen zijn, ronselt defensie hen als toekomstig kanonnenvoer.
  Er wordt zogenaamd ook bij defensie bezuinigd op personeel, maar intussen struinen ze, zo onopvallend mogelijk,op zaterdagen de sportvelden af. Kijken tijdens wedstrijden welke jongens er sterk en gezond uitzien, hard kunnen lopen etc.
  Die krijgen dan een aanbod: als militair ambtenaar in opleiding kun je op kosten van de staat worden opgeleid tot bijvoorbeeld sportinstructeur (en aanverwante opleidingen).
  Argumenten als “het kost je ouders geen cent en je krijgt nog betaald ook” (stagevergoeding) zijn in deze barre tijden héél verleidelijk!

 7. Verdeel en heers, brood en spelen, mes in de rug steken en elkaar naaien. Vergeet de VOC tijden we gaan nog verder terug. Senatus Populusque Romanus here we come!

 8. Postbezorgbedrijven deden dit eerst via de sociale werkplaatsen. DSW te Groningen was er maar 1 van.

  “met busjes vanuit Leeuwarden en Groningen naar Zwolle vervoerd om gratis te werken”

  Ik bedoel maar. Het e.e.a. mag wat kosten, maar nog steeds geen positief maatschappelijk resultaat.

  Let wel, een persoon werkzaam bij DSW, waar ik af en toe kwam, zat -werkelijk- iedere ochtend iedereen die in het kruispunt van die locatie langsliep, richting de kantine, te begroeten. ’s Ochtends vroeg, voor de koffie aan: “GOEDEMORGEN!1!” , met een zeer vriendelijke grijns. Iedere dag, stipt op tijd, een groet.

  En ‘aan het werk’! Hij, dus.

  Die glimlach, van iemand die mogelijk een Mah-Jong (oeps) ‘uitkering genoot’, en zeker geen post bezorgende, maakt iedere negatieve politieke gevolg/ nadeel, een lachertje.

  De WWB is een monstrum van Rutte, waar menig vandaag de dag nog last ondervind.

  Dat [de PvdA] ook maar accoord gaat met enig aanpassing, ten negatieve van de hierboven genoemd voorbeeld, is een gotspe pur sang.

Reacties zijn gesloten.