Melanie Schultz van Haegen houdt vast aan privatiseringsmantra

Die privatisering van het OV in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam moet en zal erdoor gedrukt worden van Melanie Schultz van Haegen – Maas Geesteranus en wel zo snel mogelijk, voordat het gedoogwrak onherstelbaar met donderend geraas in elkaar stort. Bovendien betreft het al een van de punten waarop bijvoorbeeld de PVV Den Haag kiezersbedrog heeft gepleegd, dus eigenlijk is er gewoon helemaal nooit een meerderheid voor dit fijne liberale plannetje geweest.

De VVD-bewindsvrouw wil door de privatisering geld besparen en het ov efficiënter inrichten.

Dat is mij dus nooit duidelijk geweest hè, waarom iets per definitie goedkoper en efficiënter zou zijn als het in privéhanden is. Tot nu toe hebben we vooral gezien dat de overheid dan geen invloed meer heeft op schandalig hoge beloningen, bonussen en/of gouden handdrukken.

Nederland loopt toch al jaren achter de feiten aan wat dat betreft. Immers, nadat het succes van de privatisering van de spoorwegen in Groot-Brittannië begin  jaren negentig al zeer twijfelachtig gebleken was, begon men er hier ook nog eens welgemoed aan, en ineens konden treinen niet meer tegen herfstblaadjes of een centimetertje sneeuw.

Ik dacht dat iedereen inmiddels uit die privatiseringstrance gekomen was, maar er zijn blijkbaar nog marktwerkingsgelovigen onder ons, en die hebben we tot grootste partij van Nederland gestemd. Veel plezier ermee.

2 gedachten over “Melanie Schultz van Haegen houdt vast aan privatiseringsmantra”

 1. Ik begrijp er niets van. De opheffing van een heleboel stadslijnen en de extra verhoging van de tarieven zouden de prijs zijn van het niet aanbesteden. En nu moeten de VVD-profiteurs toch weer hun kans op een “bijbaan” krijgen in deze branche?

  Bedenk: de naasting (zo heette het toen) van de openbaarvervoerbedrijven is uitgevoerd door liberalen, die inzagen dat het onzin is openbaar vervoer – zeker dat op rails – aan particulieren over te laten.

 2. ” Dat is mij dus nooit duidelijk geweest hè, waarom iets per definitie goedkoper en efficiënter zou zijn als het in privéhanden is.’

  Ik zal het je vertellen: het is kwestie van geloof.
  Heilig geloof.
  Dit is het Heilig geloof van de Rechtse Kerk.

  Heeft niets met de werkelijkheid te maken.

Reacties zijn gesloten.