Leidse burgemeester blijft bij eis dat Doorbrakers gesprekken met dwangarbeiders vooraf bij hem aanmelden

In antwoord op een brief van Doorbraak heeft de Leidse burgemeester Henri Lenferink nogmaals bevestigd dat mensen die op straat willen praten over dwangarbeid hem daarover tevoren in kennis moeten stellen. Dat nalaten is volgens hem “strafbaar”, zo had hij eerder al aangegeven. Natuurlijk lapt Doorbraak Lenferinks bizarre maatregel aan de laars. Wel hebben we een advocaat ingeschakeld.

Al bijna twee jaar doet Doorbraak onderzoek naar de praktijken in het Leidse dwangarbeidcentrum DZB, voornamelijk via gesprekken met dwangarbeiders op straat. De gemeente probeert ons onderzoek op alle mogelijke manieren te dwarsbomen. Al vrij snel werd aan leden van Doorbraak de toegang geweigerd tot het gebouw. De afgelopen maanden werden Doorbrakers onder meer fysiek bedreigd door medewerkers en werd het plein voor het gebouw plots tot verboden gebied verklaard.

Ondanks alle tegenwerking lukte het Doorbraak al heel wat vuile was naar buiten te brengen.………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

8 gedachten over “Leidse burgemeester blijft bij eis dat Doorbrakers gesprekken met dwangarbeiders vooraf bij hem aanmelden”

 1. Als Lenferink de kans kreeg zou hij alle uitkeringen van Doorbraak leden stoppen.

  Die macht heeft hij vooralsnog nog niet.

 2. Gewoon proces verbaal laten opmaken,
  Kijken wat de rechter zegt.
  Je kunt een pvda er sowieso niet serieus nemen.

 3. Dit is de meest schandelijke uitlating van een iemand in dienst van de gemeenschap .Maar anderzijds het zou mij niet verbazen dat aan deze smerige oproep gehoor gegeven word .Uiteindelijk loopt Nederland over van klik lijnen en burger infiltratie .

 4. De Kampleiding staat geen interviews toe met de dwangarbeiders.

  Welke eeuw was dat nou? Ach, de vorige..

Reacties zijn gesloten.