Leeuwarden, 26 september: discussie over criminalisering van mensen in de bijstand

Op donderdagavond 26 september organiseert vereniging PEL een openbare avond over “criminalisering van mensen in de bijstand. Worden mensen met een bijstandsuitkering gecriminaliseerd?” Doorbraak levert een van de sprekers.

Uit de uitnodiging: “PEL merkt dat mensen met een bijstandsuitkering steeds negatiever benaderd worden en dat de overheid daarin meegaat, bijvoorbeeld door een tegenprestatie in ruil voor bijstand verplicht te stellen. Dus verplicht werken zonder loon. Denk hierbij ook aan de nieuwe Huisbezoekwet en Fraudewet.” Thema-bijeenkomst Donderdag 26 september Van 19:30 tot 22:00 uur. (Zaal open vanaf 19:00 uur) Kroonzaal Oranjehotel Stationsweg 4, Leeuwarden (tegenover het station) Toegang gratis Met een inleiding van de sprekers: – Gijsbert Vonk, hoogleraar sociale zekerheidsrecht aan de Rijks Universiteit Groningen. – Marc van Hoof, advocaat gespecialiseerd in sociale zekerheidsrecht, onder meer betrokken bij de Amsterdamse Bijstandsbond. – Eric Krebbers, activist van Doorbraak, onder meer betrokken bij de strijd tegen dwangarbeid in Leiden. ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

1 gedachte over “Leeuwarden, 26 september: discussie over criminalisering van mensen in de bijstand”

  1. Mijn antwoord als gewone boerelul is: JA! en nog eens JA!
    Daarnaast wordt door de inzet van allerlei bijstandsgerechtigden CAO-afspraken in de lagere regionen van het loongebouw ondermijnd.
    Je mag mensen best dwingen tot het aannemen van betaald werk maar het moet altijd wel conform de CAO-norm gaan.
    Daarnaast komt ook nog dat de bijstand bij de gemeente is ondergebracht, waardoor er rechtongelijkheid zal ontstaan.

Reacties zijn gesloten.