Jeremy Corbyn is anti-racist, géén anti-semiet

Brits journalist David Finlay weerlegt in een blog op de Britse nieuwssite ‘The Times Of Israel’ de recentste beschuldigingen van anti-semitisme tegen Labour-voorzitter Jeremy Corbyn door mainstream media en politici. “Het idee dat de meest anti-racistische Britse politicus het voornaamste probleem zou zijn voor de Joodse gemeenschap is een absurditeit, een misleiding en een massieve fout.”

Ik hou van verhalen. Het zijn wonderbaarlijke dingen, die ons helpen de wereld rond ons te begrijpen, die ons door het leven begeleiden en ons helpen om te gaan met de vele uitdagingen die dat leven ons voor de voeten werpt.

Verhalen bestaan niet alleen op de pagina’s van boeken, we gebruiken ze ook om het echte leven te vatten. Wanneer zovele feiten elkaar bekampen voor onze aandacht, gebruiken we verhalen, of narratieven, wat ons de tijd bespaart om ze van dichtbij te onderzoeken. Als een verhaal sterk genoeg is, met echt drama en met geloofwaardige helden en slechteriken, dan blijven ze wel voortbestaan lang nadat de feiten ons niet langer meer overtuigen.

Een van de meest populaire en ruim verspreide verhalen van de voorbije jaren is het verhaal dat Labour een anti-semitische partij zou zijn. Zoals alle sappige verhalen begon dit verhaal met enkele kleine details, van enkele laag-bij-de-grondse leden van Labour die stupide en beledigende dingen op Facebook hadden gepost. Daar volgde een duister schuldig-door associatie subplot op – een aantal prominente figuren van Labour werden bekritiseerd omdat ze wel eens vluchtige contacten hadden gehad met een aantal van de mensen die deze beledigende dingen hadden gezegd.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be