Jansen, De Ruiter en de zionistische mythe van de mufti met bloed aan zijn handen

Wie bedacht de Holocaust? Wie heeft bedacht dat de Joden moesten worden uitgeroeid? Waren dat Hitler, Himmler, Heydrich en de hunnen, of kregen ze de tip van een ander? Hans ”Arabist ” Jansen, kersvers lid van het Europarlement (hoewel Wilders daar alsnog een stokje voor lijkt te gaan steken), suggereerde kort geleden in een tv-optreden bij Knevel en Van den Brink dat de nazi’s het niet zelf hadden bedacht, maar het idee ervoor ingefluisterd hadden gekregen van de Palestijnse grootmufti Haj Amin al-Husseini. Iets later herhaalde Jansen dat verhaal nog eens wat uitgebreider in een stukje op de site Geen Stijl.

Jansens stukje deed hier en daar wat stof opwaaien. De mufti was van 1921 tot 1937, het jaar waarin hij moest vluchten om aan Britse arrestatie te ontkomen, de belangrijkste geestelijke en politieke leider van de Palestijnen. En in 1941 verruilde hij inderdaad Beiroet, zijn tijdelijke toevluchtsoord, voor Berlijn, waar hij vervolgens een soort propagandarol voor de nazi’s ging vervullen.

Maar inspiratiebron voor de Holocaust? Echt? De mufti als instigator van de Wannsee conferentie, zoals Jansen suggereerde. Zou het echt? (En lees verder bij de Abupessoptimist)

2 gedachten over “Jansen, De Ruiter en de zionistische mythe van de mufti met bloed aan zijn handen”

  1. Ik zie of hoor het CIDI niet iets ondernemen ertegen……zou het dan waar zijn?…waarheid die waarheid moet worden of op die manier zo moet overkomen uitteraard.
    Tenslotte is het CIDI het orgaan dat elke verkeerde gedachte over de jodenvervolging direct corrigeert….dus

  2. En alweer een uitstekend stuk van Abupessoptimist.
    Al-Husseini was inderdaad een vuile jodenhater, maar om hem het initiatief van de Holocaust in de schoot te leggen … Teveel “eer”, lijkt me.
    Hier nog wat gevonden over het gesprek van Hitler en Al-Husseini: https://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/History/mufti2.html
    Geen woord over de Holocaust of Endlösung, of iets van die strekking, hoewel de organisatie die dit uitgebracht heeft, vermoedelijk behoorlijk zou smullen van de stelling van Jansen.

Reacties zijn gesloten.