ING ’topbestuurders’ willen salarisverhoging

De topbestuurders van ING zijn heel erg zielig, want ze verdienen minder dan topbestuurders van andere Europese ondernemingen. Volgens ING is dit geen houdbare situatie, want bekwame bestuurders zullen zich hier niet mee af laten schepen. Jan Hommen moet zich met een schamele 1,35 miljoen tevreden stellen, terwijl de bestuurders Patrick Flynn en Wilfried Nagel respectievelijk 750.000 euro en 469.000 euro ontvingen. Ik ga nu even op de WC zitten huilen, excuseert u mij.

Goed, daar ben ik weer.

Zijn dit dezelfde bekwame, topbonussen incasserende bestuurders die namens de ING bij de overheid om steun moesten aankloppen? Net als die andere topmanagers van ABN en SNS? En die willen nu, midden in de door hun eigen bankensector veroorzaakte crisis, een salarisverhoging?

Ik zeg flikker ALSJEBLIEFT op naar het buitenland en ga bij een buitenlandse ’toponderneming’ als ‘bekwame topbestuurder’ zitten parasiteren op de samenleving, voordat men misschien op het idee komt om vierendeling weer in te voeren voor mensen die dermate veel schade aan de economie hebben veroorzaakt.

9 gedachten over “ING ’topbestuurders’ willen salarisverhoging”

 1. Lijkt mij een indicatie dat de salarissen van die andere europese ondernemingen naar beneden kunnen. Lijkt me een goed klusje én een goede PR-actie voor de EU.

 2. Dit is waarschijnlijk een verborgen aankondiging dat de nieuwe voorzitter Ralph Hamers een veel hoger salaris verwacht.

  Hier moest ik niet naar de WC als Laurent om te huilen, maar ben wel hard aan het lachen geslagen want ik las gelijk het volgende:

  “…de beloning van de ING-top ‘significant beneden het marktgemiddelde ligt’.’

  Dit is echt niet te geloven – de Marktwerking werd bewust uitgeschakeld om de omvallende banken te mogen redden, anders dreigden ze failliet te gaan en op het moment dat de bestuurders meer snoepjes (salaris + bonussen) willen eten, gaan ze zich op de Marktwerking beroepen die uitgeschakeld werd om ze te redden.

  Belachelijke arrogantie.

 3. Het is misschien beter om die totaal empathieloze graaiers uit hun lijden te verlossen…..
  Is er niet ergens een dierenarts in de buurt?
  Maar nu even serieus: ze kunnen ook met behoud van bijstandsuitkering dwangarbeid gaan verrichten wat mij betreft.
  Leren ze tenminste ook eens wat werken precies inhoudt.

 4. “…want bekwame bestuurders zullen zich hier niet mee af laten schepen…”

  Bij ‘bekwame bestuurders’ moest ik zomaar ineens heel hard lachen. Ik heb zo het vermoeden dat deze, nu bulderende, lach nog wel een paar dagen door zal gaan.

  Dank voor deze kleine, edoch positieve investering, ING!

  Ik zal zeker niet verzuimen, om deze verder te verspreiden. Aan gezinnen die vanuit bittere noodzaak een beroep moeten doen bij jullie collega’s van de voedselbank. Aan mensen met torenhoge schulden, die niet (meer) middels een ‘minnelijk traject’ op te lossen zijn. Mensen die door allerlei continu veranderende regeltjes de overdrachtelijke bomen in het bos niet meer zien, meestal de wanhoop voorbij.

  Dat lijkt mij wel een acceptabel rentepercentage. Of nee, toch maar niet. Ik wens de zgn. bekwamen bij ING, hetzelfde toe als de hierboven genoemden. En een beetje meer. Dat het e.e.a. voor de huidige bekwamen bij ING een lange lijdensweg moge zijn. Velen gingen u allen reeds voor.

 5. Komisch als het niet zo bedroevend was. ALLE financiële ellende hebben we te danken aan overbetaalde, o zo bekwame managers. Geen enkele beslissing die tot de huidige catastrofe heeft geleid is genomen door de ” werkvloer”.

Reacties zijn gesloten.