Incassobureaus willen toegang tot GBA om u overál te vinden!

Er zijn mensen die ‘verdwijnen’ in Nederland, vrijwillig. Ze laten zich uitschrijven bij hun gemeente en gaan ‘ondergronds’, althans zo zou ik het noemen. Waarom? Omdat ze zoveel schulden hebben dat ze geen andere uitweg meer zien, of het gezeik van de deurwaarders meer dan zat zijn.

Nu klagen de incassobureaus steen en been, want door die ‘spookburgers’ verliezen zij inkomsten, of de overheid hen maar even toegang wil geven tot de GBA (Gemeentelijke Basis Administratie). Zijn ze gek geworden! Ik mag hopen (maar zal waarschijnlijk ijdele hoop zijn), dat de GBA niet voor commerciële doeleinden gebruikt zal gaan worden?

Natuurlijk zullen er direct mensen roepen, moet kunnen! Want je zult maar een bedrijfje hebben en nog op flink wat geld zitten wachten van een klant. Natuurlijk moet die klant betalen en daar zal (bijna) alles aan gedaan moeten worden. Dit klinkt dan weer zo instinkend logisch, dat als je tegen bent, je gelijk beschuldigd wordt van het failliet laten gaan van bedrijven of mensen.

Maar echt, de NVI (Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen) in de GBA laten neuzen, dat is voor mij een grote stap te ver. Daar mogen deze gegevens niet voor gebruikt worden!

3 gedachten over “Incassobureaus willen toegang tot GBA om u overál te vinden!”

  1. De grootste wanbetalers zijn nog altijd het rijk ,de gemeenten en Internationale instituten ..

  2. Voor de betreffende “spookburgers” maakt het natuurlijk niet uit. Die waren toch #uit geschreven? Adres #onbekend, ook in dat GBA.

  3. Opvallend nieuws ja, gezien het feit dat, zoals Dylan zegt, de Spookburgers er geen last van zullen hebben. Maar ze willen natuurlijk toegang naar de gegevens van ons allemaal!

Reacties zijn gesloten.