Inburgeringsexamen; slagen is helemaal de bedoeling niet!

Inburgeraars die zakken voor de Toets Gesproken Nederlands krijgen geen eerlijke kans het de volgende keer beter te doen. Dat komt omdat ze niet te horen krijgen op welke onderdelen ze slecht scoorden. ‘Onverantwoord’ en ‘onaanvaardbaar’, zeggen hoogleraren onderwijskunde. (Trouw)


Als ik dit stukje zo lees, dan lijkt het helemaal de bedoeling niet dat iemand slaagt voor dit examen. Het is een doekje voor het bloeden, een zoethoudertje. Je zult maar een Limburger of een Hagenees of uit welke regio dan ook aan de telefoon krijgen waar je zelf niet woont. Dan zou ik misschien ook wel zakken omdat ik de vraag helemaal niet begrijp. Wat is dit voor onzin? Dat zo’n belangrijke toets per telefoon wordt afgenomen – met alle kans op vervormingen, storingen en ruis? Wie heeft dat bedacht? Mensen moeten er voor betalen en dan kan er niet eens iets fatsoenlijks geregeld worden? Wat een stelletje hufters. Dit noem ik nou gewoon pesten.

5 gedachten over “Inburgeringsexamen; slagen is helemaal de bedoeling niet!”

  1. En dat voor een luttel bedrag van ruim € 4500,00 per
    cursus en per leerling, zelf te betalen!

  2. Tja , en als het dan wel goed gaat wisselen leraren de formulieren om tussen de Beste studente van de klas ( mijn vrouw in dit geval ) en de héél slechte studente die iedere avond met die leraar mee naar huis gaat , maar wil je ná de examens de papieren inzien zijn er 1000 redenen waarom dit niet kan …. en word je zolang van het kastje naar de muur gestuurd tot de termijn plotseling verstreken blijkt …

  3. Ik ken iemand die heeft het certificaat inburgering al in 2001 gehaald. Daarna gaat men de eisen wijzigen.
    Resultaat: deze persoon wordt opgeroepen om alsnog een inburgerinsexamen te doen.

    Deze wet werkt met terugwerkende kracht.
    Zelfs criminielen zijn gevrijwaard voor wetten met terugwerkende kracht.
    Maar voor nette burgers geldt dit tblijkbaar niet.

  4. Ik vraag me even af of dit niet met name over de basis inburgeringstoets gaat die een eventuele inburgeraar moet doe in het buitenland voor een MVV te krijgen (het probleem omtrent kwaliteit van de telefoon verbinding).

    Dat de hele inburgerings toetsen ontmoedingingsbeleid zijn is zeker.

    Ik dacht niet dat je een telefonische toets moet doen voor de “vervolg inburgeringskursus” in Nederland maar ik kan er naast zitten.

Reacties zijn gesloten.