Nu weer een fijn nieuwsfeit over hoe de Nationale Recherche de zogenaamde centrale telecom-databank CIOT, het politie-telefoonboek, wederrechtelijk blijkt te gebruiken. In die gids staat van wie een telefoonnummer, IP-adres of emailadres is. dus je kunt er omgekeerd in zoeken ten opzichte van een normale telefoongids.
(met dank aan GJ_ voor de tip)
ja maar van de politie:
“Het Korps Landelijke Politiediensten bekent alleen ‘vormverzuim’ bij het grazen in de telecomdatabase CIOT. Maar alle bevragingen zijn wel rechtmatig, stelt de dienst.”
Goed, ik stap nu in de auto en rij met 180 km/u naar Amsterdam. De rit is rechtsmatig, ik pleeg alleen vormverzuim. Kijken of ze zelf dat excuus van mij ook pikken. 🙂
GJ_ Schreef:
Zou op zichzelf wel een prestatie zijn, op vrijdag 180 op de A2 halen.
De politie heeft miljoenen gegevens opgevraagd. Een privé instelling zoals een alarmcentrale van een verzekeraar die wordt betrapt op het onterecht opvragen van RDW gegevens krijgt voor twintig inzages al een woedende brief.
Bij menig bank kan het onnodig inzien van gegevens van één klant, je in bepaalde gevallen je baan kosten.
Ik heb een heel duidelijk voorstel wat betreft de politie. Alle bevoegdheden die massaal worden misbruikt worden zsm afgeschaft. Inzage in dit soort gegevens zou gewoon niet moeten kunnen zonder toestemming van de Rechter Commissaris. Het is een vorm van afluisteren.