Immigrant tentenkamp Osdorp: kom 10 november naar de Dam, demonstreer mee

10 november: Gerechtigheid voor immigranten
Al maanden voeren immigranten actie. Ze zitten vast in het Nederlandse immigratiebeleid. Immigranten hebben een recht op een goed bestaan zoals iedereen. Maar dit beleid maakt mensen kapot en neemt alles van hen af. De groeiende groep immigranten in het tentenkamp Osdorp voert dapper actie tegen dit onmenselijke beleid. Zij willen hier wonen. Net als wij. Nu staan ze letterlijk in de kou terwijl de winter voor de deur staat. Het is tijd voor actie.

Doe mee met de demonstratie. Steun de immigranten van Osdorp, en daarmee ook alle andere immigranten. Help mee deze eisen kracht bij zetten:

Wij eisen een legale verblijfstatus voor alle kampbewoners.
Wij eisen een einde aan het onmenselijke immigratiebeleid.

Help ook mee. Deel deze video. Zeg het voort.

3 gedachten over “Immigrant tentenkamp Osdorp: kom 10 november naar de Dam, demonstreer mee”

 1. Ik weet nog niet of ik vind dat iedere illegaal een verblijf status moet krijgen.

  Maar ik ben een tijdje geleden wel zelf kort dakloos geweest.
  Het was toen bijna zomer en had het toen al snachts koud.
  Mijn huis staat niet op mijn naam, maar van een stichting.
  Het is weer wel zo geregeld dat ik de enige wettelijk geregelde bewoner ben. Maar ik heb op een nu nog te koude zolder nog wel plek voor een bewoner. Aan de kou kan wat gedaan worden. Het is dan niet legaal, maar deze mensen hebben daar meer ervaring in dan welke Nederlander dan ook. Dat mens die op zolder komt te slapen en verblijven krijgt van mij eten en drinken en een goede hygiene.

 2. Ik zie en lees overal verhalen over het tentenkamp in Osdorp en maak me zorgen om de mensen en de kou die gaat komen. Maar het is me nog niet duidelijk waarom ze daar zitten.

  Zijn ze uitgeprocedeerd?
  Wachten ze op iets?
  Waarom zijn ze hier?
  Waar zijn ze voor gevlucht?

  Ik mis het verhaal achter deze mensen… Wie kan me meer vertellen?

 3. @2: Op http://www.doorbraak.eu/?p=11833 kun je lezen waar ze deze week nog actievoeren, op http://www.doorbraak.eu/?page_id=11547 vind je hun statement c.q. de steunverklaring. Sleutelzin daaruit: “In het Haagse tentenkamp zitten Irakezen, Iraniërs en Somaliërs die niet kunnen en willen worden uitgezet. Dagelijks blijkt hoe onveilig hun thuislanden zijn.” Nog afgezien daarvan staan genoemde landen (en nog een aantal andere) erom bekend dat ze i.h.a. niet meewerken als hun burgers retour worden gestuurd, m.a.w. zelfs als ze zouden willen komen ze hun land niet meer in. Ze zitten dus echt letterlijk tussen wal en schip.

Reacties zijn gesloten.