Hoax: Soros verbannen uit Oostenrijk

 

Hoax alert: op sociale media en rechtse blogs circuleert het gerucht dat de aanstaande Oostenrijkse premier Sebastian Kurz de organisatie van George Soros de toegang tot het land ontzegd zou hebben. Soros’ Open Society Foundation zou de ‘democratie in het land ondermijnen’. Het bericht werd o.a. groot gebracht op de fascistische nationalistische site van E.J. Bron. 

Het betreft hier echter een hoax. Bron copypaste het bericht van de Amerikaanse clickbaitsite YourNewsWire. Het bericht berust niet op waarheid, er is zelfs geen enkele uitspraak van Kurz bekend over Soros’ stichting, laat staan dat hij die club de toegang tot het land ontzegd zou hebben. Opmerkelijk genoeg is de enige link tussen Soros en Kurz een fakebericht van een politieke opponent van Kurz, die hem er tijdens de verkiezingsstrijd van beschuldigde samen te zweren mét Soros om…Oostenrijk te overspoelen met migranten.

YourNewsWire is een beruchte hoaxsite, die zich recentelijk nog onderscheidde met het promoten van Pizzagate, een volstrekt demente samenzweringstheorie waarin beweerd werd dat Hillary Clinton vanuit een pizzarestaurant in Washington een pedofielenkring leidde.

Soros wordt gehaat door nationalistisch rechts omdat hij A) Joods is, B) rijk is en C) links-liberale doelen financieel steunt. Joden zijn voor nationalistisch rechts uitsluitend ok wanneer ze in Palestina Arabieren doodschieten en rijke Joden maken per definitie deel uit van een communistische (tegenwoordig: cultureel-marxistische) samenzwering om De Wereld Te Veroveren. In feite is Soros natuurlijk niet anders dan elke willekeurige rijkaard, zij het dat hij af en toe daadwerkelijk iets goeds doet met zijn op dubieuze wijze verkregen geld.

Bron: Nieuws Checkers