Het Proces Brinkman

Hero Brinkman vertrouwde niet helemaal op de veiligheid van de website van de provincie Noord-Holland, dus gaf hij maar eens opdracht tot het hacken ervan om zulks aan te tonen. Vervolgens liep hij, zoals het des PVV’s is, eerst met zijn enorm grote waffel naar de pers alvorens het bij de betrokkenen te melden.

Brinkman was zich van geen kwaad bewust. Volgens hem heeft hij alleen de veiligheid van de website van Noord-Holland willen checken.

Krapuul overweegt een dergelijke strategie nu ook; als we iets niet vertrouwen geven we iemand eens even opdracht te gaan hacken, dat lijkt ons wel een zindelijke manier van handelen.

De provincie deed aangifte van de poging tot hacken. Brinkman eiste maandag dat die aangifte wordt ingetrokken, maar de Noord-Hollandse commissaris van de Koningin Johan Remkes zei dat niet van plan te zijn. Brinkman zei daarop zelf aangifte te willen gaan doen tegen de provincie. (Telegraaf)

Ik heb weinig tot zeer weinig met de VVD, maar die Johan Remkes begint me steeds beter te bevallen. Brinkman gaat het nog druk krijgen bij de rechtbank.

Heeft iemand Bram Moszkowicz al gebeld? Lijkt me hilarisch, Hero Brinkman die wekenlang van zijn zwijgrecht gebruik gaat maken.

18 gedachten over “Het Proces Brinkman”

 1. jvdheuvel Schreef:

  Ik denk dat je het beste het kantoor van Moszkowicz kan hacken als je antwoord wil op die vraag.

  Mosko heeft de boel vast goed beveiligd .. Naar goed zionistisch gebruik met firewalls in bezette computers ,,,

 2. waar zou Hero aangifte van willen doen?

  misschien wordt het tijd dat Hero de veiligheid van Geert ook gaat testen door hem te beschieten met een .338 Lapua Magnum, zijn gepantserde auto met hem er in onder vuur te nemen met een RPG, danwel een bermbom in de buurt van Huize Wilders

  veiligheid voor alles

 3. Het ergste is dat hij er nog mee weg komt ook.

  Zal wel weer een excuus van rutte aan brinkman gemaakt worden..

  Irriteer me hier mateloos aan.

 4. Voor bedrijven is het normaal dat je hackers uitdaagt om je website te kraken. Vaak worden er tienduizenden euro’s voor uitgeloot om de heren en dames uit te dagen. Het zorgt er wel voor dat de sites veiliger worden

 5. Pim Schreef:

  Voor bedrijven is het normaal dat je hackers uitdaagt om je website te kraken. Vaak worden er tienduizenden euro’s voor uitgeloot om de heren en dames uit te dagen. Het zorgt er wel voor dat de sites veiliger worden

  Alleen maffiabedrijven doen zulks op eigen initiatief. Ten tweede is de provincie NH geen bedrijf maar een
  democratisch instituut. Brinkman doet hier brutaal een digitale Breivik.

 6. Zou niet een aanval op een officiële staatswebsite de nodige onderzoek vanuit de terreurbestrijding moeten vereisen?

 7. nexus m. Schreef:

  Zou niet een aanval op een officiële staatswebsite de nodige onderzoek vanuit de terreurbestrijding moeten vereisen?

  Zeker. Er dient dan ook op een voor Brinkman bijzonder ongemakkelijk moment een inval door mannen in van die zwarte pakken met riotguns, tazers en traangas in diens woning te worden gedaan, waarna Brinkman in onderbroek wordt afgevoerd naar de EBI te Vught.

 8. En vervolgens mag Fred Bitches hem uitleveren aan de joe-es-of-eeee voor een lange waterboard vakantie in Guantánamo Bay

 9. Ik zie net in de bestanden die ik van cheaptickets.nl heb dat Hero daar vaak boekt ………..

 10. De hack was destijds mogelijk omdat het standaardwachtwoord voor het beveiligde gedeelte te achterhalen was en in veel gevallen niet door de gebruikers gewijzigd werd. Als Hero Brinkman deze informatie heeft doorgespeeld aan de hacker dan is hij net zo schuldig aan de hack.
  Het is alsof je tegen een inbreker zegt van welk huis de deur niet op slot zit en het alarm niet in ingeschakeld.

 11. Jaap stb Schreef:

  Het is alsof je tegen een inbreker zegt van welk huis de deur niet op slot zit en het alarm niet in ingeschakeld.

  Echt werk voor een voormalig politieman, hé!

 12. Jaap stb Schreef:

  Als Hero Brinkman deze informatie heeft doorgespeeld aan de hacker dan is hij net zo schuldig aan de hack. Het is alsof je tegen een inbreker zegt van welk huis de deur niet op slot zit en het alarm niet in ingeschakeld.

  Het is trouwens geen “hacker” maar een “cracker / kraker” (wachtwoorden raden valt niet onder “hacken” want het is geen kwetsbare plek in de programmatuur, maar een slordigheid van de gebruiker), maar het huis zit wel degelijk op slot. Er zit een te eenvoudig slot (zo’n sleutel waarvoor je naar de sleutelwinkel gaat en vraagt om nummer 23 of 81 of 44) en daardoor kan de bewoner beslist problemen met de verzekering verwachten, maar dat is dan nog steeds geen vrijbrief voor een indringer.

  Vroeger gold voor computercriminaliteit iets dergelijks: zodra je een geraden of gestolen wachtwoord moest invullen om je toegang te verschaffen, was je strafbaar, alle PVV’ers die op internet roepen dat je een huis dat niet op slot zit altijd mag binnenlopen ten spijt. 😛

  De wet is inmiddels strenger geworden (voor hackers & crackers): de eis dat je een wachtwoord moet invullen is vervallen en het is nu voldoende dat een hacker / cracker weet dat hij zich op verboden terrein bevindt.

  Het enige wat die cracker als verdediging zou kunnen aanvoeren is dat Hero hem heeft wijsgemaakt dat hij (Hero) de bevoegdheid had om de beveiliging te laten testen, maar in dat geval is Hero schuldig aan “opzettelijke misleiding”. Kortom: gevalletje kat, hond, gebeten, allebei auw. :mrgreen:

  meer: http://www.iusmentis.com/beveiliging/hacken/computercriminaliteit/computervredebreuk/

Reacties zijn gesloten.