Het pestverbod op de boerka

Het wetsvoorstel is nog niet openbaar, maar de contouren zijn geschetst. Boerkadragen op openbare plaatsen, in voor publiek toegankelijke gebouwen, bij onderwijsinstellingen, zorginstellingen en in het openbaar vervoer wordt vrij hoog beboet met 380 euro. Dat wordt in het verkeer vooral bij zware overtredingen uitgedeeld. Denk aan bumperkleven boven de 80 kilometer per uur. Zo voelt een PVV’er zich kennelijk bij de aanblik van een boerka.

Vliegtuigpassagiers en luchthavenbezoekers mogen overigens wel een boerka dragen. De omzetten van Schiphol en de KLM worden dus uit de wind gehouden – het hemd is weer eens nader dan de rok. Ook Sinterklaas en carnaval blijven vrije zones, evenals kerkelijke gebouwen. Beschermende gezichtsbedekking mag ook bij sport of arbeid gedragen worden. (NRC)

117 gedachten over “Het pestverbod op de boerka”

 1. Lees ik nu dat op sinterklaas de dag van de volksmensch wel een boerka gedragen mag worden?En in de Christelijke/Katholieke kerk ook?
  O dan is er GEEN onveilig gevoel of dat in de Hollandsche waarden wij elkaar in de ogen willen kijken?

  Raar he? echt pvv

 2. en beschermende kleding bij arbeid? kan een bouwvakster in boerka dan wel? tja probeer de wet eens uit zou ik zeggen

 3. Ook ik -linkschmensch- ben voor het boerkaverbod.

  Ik wens iemand in de ogen te kunnen kijken wanneer ik met hem/haar converseer of die behoefte zou hebben en vergis je niet: ik spreek nogal eens spontaan en enthousiast diverse mij onbekende mensen aan, dit tot ergernis van sommige van mijn familieleden, vrienden en kennissen.

  Ook ben ik een fél tegenstander van doorgedraaide individualisering en ervaar de boerka als een voorbeeld van extreme individualisering en anti-sociaal gedrag.

  …en ja; ik kom geregeld iemand tegen (in het plaatselijke AH filiaal) die zich in deze vermomming laat zien en erger me er groen en geel aan. Ik ervaar het dus als een beslist niet gewenste sociale ontwikkeling.

 4. Henk Middelzee Schreef:

  Ik ervaar het dus als een beslist niet gewenste sociale ontwikkeling

  Dat ben ik met je eens. Maar om het dan maar te verbieden gaat mij te ver. Je kan nog op andere manieren omgaan met ongewenste sociale ontwikkelingen behalve verbieden.

 5. @ Henk Middelzee:
  Nou henk mensch..als ik jou tegen het lijf loop in de A.H. en je spreekt me ongewenst aan met je PVV tronie dan zeg ik(…..) en roepik (…..) en krijg je ee nschop onder je hol en dan(……) en dan(….) ik houd niet van menschen die zich ergeren aan menschen die niet door ongewenste menshen aangesproken willen voelen en om die menschen een blokje heen lopen.

 6. @ Henk Middelzee:
  Vraagje henk?? welke Albert Heijn ik wil het graag ook zien of het waar is wat jij zegt,beter let je op de prijzen en op de bonusaanbieding ipv op vrouwen die niet door jou willen aangesproken worden,oja en laat de kiloknallers euro hamburgers nu eens liggen

 7. jvdheuvel Schreef:

  Henk Middelzee Schreef:

  Ik ervaar het dus als een beslist niet gewenste sociale ontwikkeling

  Dat ben ik met je eens. Maar om het dan maar te verbieden gaat mij te ver. Je kan nog op andere manieren omgaan met ongewenste sociale ontwikkelingen behalve verbieden.

  Ik worstel zelf al heel lang met de vraag om een boerka te verbieden of juist niet. Mijn vraag is dan ook, welke ‘andere manieren’ zouden er wel kunnen werken buiten het verbieden? Zou je er een voorbeeld van kunnen of willen geven? iemand anders mag hier natuurlijk ook op reageren.

 8. jvdheuvel Schreef:

  Henk Middelzee Schreef: Je kan nog op andere manieren omgaan met ongewenste sociale ontwikkelingen behalve verbieden.

  Geef me er s.v.p. voorbeelden van, ik ben een leergierig mens en geef me gewonnen indien je me weet te overtuigen hoe ik die in dit specifieke geval in kan zetten.

  Kevin Schreef:

  Nou henk mensch..als ik jou tegen het lijf loop in de A.H. en je spreekt me ongewenst aan met je PVV tronie…

  Om te beginnen spreek ik elk mens -ook zij die zich voor mij wensen te verstoppen- netjes en beleefd aan en begin niet met schelden, da’s kennlijk het eerste verschil tussen jou en mij. Het tweede verschil is dat wanneer ik, als nogal extreem linksmensch, er een andere mening dan jij op na houdt nog niet maakt dat ik een PVV tronie heb (hoe dat er ook uit mag zien)…

  Kevin Schreef:

  …dan zeg ik(…..) en roepik (…..) en krijg je een schop onder je hol en dan(……) en dan(….)

  Jammer dat ik je nog niet ben tegengekomen want ook jij vertoont kennelijk graag asociaal gedrag.

  Ik wordt altijd -vrijwel zonder uitzondering!- links en rechts vriendelijk bejegend en vrolijk tegemoetgetreden!
  Oorzaak ligt waarschijnlijk in de tijd dat ik op een overzichtelijk dorp opgroeide waar het een gewoonte was dat iedereen zich fatsoenlijk en sociaal (zeg maar links) gedroeg.

  Ik heb gemerkt dat ‘stadsmensen’ dit gedrag over het algemeen zeer weten te waarderen.

  Kevin Schreef: ik houd niet van menschen die zich ergeren aan menschen die niet door ongewenste menschen aangesproken willen voelen en om die menschen een blokje heen lopen.

  Ze lopen helemaal geen blokje om mij heen, was’t maar waar!

  Ze begeven zich ‘onzichtbaar’ maar direct in mijn sociale omgeving zonder zich daaraan te willen aanpassen en dat ergert me; misschien klinkt dat autoritair en misschien is dat ook zo maar dat moet dan maar wanneer het tegendeel is dat de buurt verloedert en iedereen zich terugtrekt op z’n eigen vierkante meter.

  Meespelen in de openbare leefomgeving betekent voor mij dat je je houdt aan de daar geldende normen en regels. Ik denk er niet aan mij aan te gaan passen aan mensen die in mijn ogen letterlijk asociaal gedrag laten zien door zich in mijn buurt te vertonen als een soort van spookverschijning….

  Ik ga zo ver dat ik hen beleefd en fatsoenlijk wijs op hun onverantwoordelijk gedrag net zoals ik het kind aanspreekt dat zijn snoeppapiertje op de grond gooit, de puber die mij in het winkelcentrum met z’n scooter omver rijdt of de oudere die zijn asbak uit de auto leegt op het openbaar parkeer terrein.

 9. even ter correctie van Links als zowel rechtsmensen , de Boerka , waarbij je dat netje voor je ogen draagt heb ik hier in Nederland nog nooit gezien , bij de “gezichtsbedekkende “Niqab kan je nog steeds iemands ogen zien en die is al even verboden …

 10. Weet je wat ik bizar vind? Dat deze boetes zo verschrikkelijk hoog zijn, dat wanneer ik het vergelijk met een boete op openbaar dronkenschap, ik ineens niet meer wil weten hoe onze bestuurders denken over de geestelijke en lichamelijke toestand waarin een gemiddelde boerkadrager zich verkeert.

 11. @12 Daarvoor zal toch eerst naturisme als officieel geloof moeten worden erkend. (Zelfde geldt voor het “bivakmutsen- en petjesgeloof” dat veel internetters schijnen aan te hangen.)

 12. Waarom zou een religie meer rechten moeten hebben dan een levensstijl die iemand uit overtuiging aanhangt ?
  Ik vind het volstrekt vergelijkbaar. Gelovigen en niet-gelovigen moeten precies dezelfde rechten hebben.
  Daarom vind ik de vergelijking heel adequaat. Als een overtuigd naturist naakt door een winkelstraat loopt, wordt hij/zij gearresteerd. Want dit kan door sommigen als aanstootgevend ervaren worden. Dat is met een burka ook. (dat aanstootgevende althans)

 13. Liera Schreef:

  Waarom zou een religie meer rechten moeten hebben dan een levensstijl die iemand uit overtuiging aanhangt ?
  Ik vind het volstrekt vergelijkbaar. Gelovigen en niet-gelovigen moeten precies dezelfde rechten hebben.
  Daarom vind ik de vergelijking heel adequaat. Als een overtuigd naturist naakt door een winkelstraat loopt, wordt hij/zij gearresteerd. Want dit kan door sommigen als aanstootgevend ervaren worden. Dat is met een burka ook. (dat aanstootgevende althans)

  Nou ben ik het zowaar gedeeltelijk eens met Liera; als een vorm van kleding (of gebrek daaraan) principieel niet strafbaar moet worden geacht, moet het ook toegestaan zijn naakt over straat te lopen.
  Officiële erkenning van welk geloof dan ook doet niet terzake, omdat geloven bijna per definitie niet op rationele argumenten gebaseerd zijn. Dat is de definitie van ‘geloof’: iets voor absoluut waar aannemen zonder feitelijk bewijs. Of je erkent elk geloof, of geen enkel.

  Alleen is mijn conclusie anders dan die van Liera: ik vind niet dat een openbaar naaktloper moet worden gearresteerd. Ooit liepen wij allemaal naakt, en in sommige delen van de wereld gebeurt dat nog steeds. Wij zijn erop ontworpen, alleen veranderde toen het klimaat nogal drastisch, waardoor het nu wat onwennig aandoet.

 14. Dat je het met me eens bent is al heel bijzonder. Om er een dubbele posting aan te besteden doet welhaast als omhelzing aan.

  Een toevoeging: ik heb niets tegen naturisten of nudisten, hie ze zich ook noemen, maar ik kan me voorstellen dat sommigen (ook moslims !) naakt lopen aanstootgevend vinden. Zo kan een burka ook aanstootgevend gevonden worden. Of ikzelf dat aanstootgevend vind, doet nie terzake.

 15. Liera Schreef:

  Dat je het met me eens bent is al heel bijzonder. Om er een dubbele posting aan te besteden doet welhaast als omhelzing aan.
  Een toevoeging: ik heb niets tegen naturisten of nudisten, hie ze zich ook noemen, maar ik kan me voorstellen dat sommigen (ook moslims !) naakt lopen aanstootgevend vinden. Zo kan een burka ook aanstootgevend gevonden worden. Of ikzelf dat aanstootgevend vind, doet nie terzake.

  Je kunt je kleden op een manier waarvan je weet dat anderen er aanstoot aan nemen, moeite mee hebben of die gewoon opvalt. Je moet dan niet zeuren als je daardoor wat sociale complicaties krijgt, vind ik. Maar het moet wel kunnen. Zoals jvdheuvel al zei, moet je dat dan ook in de wet vastleggen?

  En dat geldt zowel voor boerka’s, niqaabs als naaktlopen.

 16. @ Liera:
  Dus jij vind naaktlopen hetzelfde als een burka?waarom willen “westerse vrouwen”meteen bloot of met hun private parts te koop lopen als antwoord op moslims? ik begrijp dat niet.
  Het is gewoon zo dat mensen zonder zelfrespect/gevoel van EIGENwaarde zich niet pretiig voelen bij het zien van een andere mening die die persoon aanhangt,de onzelfrespectvoelende mens weet dan niet met zich zelf om te gaan wil dan meteen de ander veranderen omdat men bang is dat men zelf geen waardegevoel heeft om zichzelf te zijn…dus als ik het niet zie is het er niet?struisvogelpolitiek

 17. Als ik atheist zou zijn,kan een ander persoon op straat met welk geloof dan ook mij echt niet veranderen en ik voel me niet geintimideerd, omdat ik vol met zelfrespect en bewustheid van mezelf ben…..enne ik ben wel gelovig hoor

 18. Ik loop al jaren naakt, en nog nooit een bekeuring gehad, Meer een zwaan-kleef-aan gezellige boel.

 19. Kevin Schreef:

  @ Liera:Dus jij vind naaktlopen hetzelfde als een burka?

  Mensen ervaren dat blijkbaar allebei als nogal aanstootgevend, daarvoor hoeft het niet hetzelfde te zijn.
  Kevin Schreef:

  waarom willen “westerse vrouwen”meteen bloot of met hun private parts te koop lopen als antwoord op moslims?

  O ja? Waar zijn al die westerse vrouwen die dat doen dan?

 20. @ Farah:
  Zo bedoelde ik het niet,ironisch omdat veel vrouwen zich geintimideerd voelen wat ik zie als te weinig gevoel voor eigenwaarde..dat vaak mensen met opzet lingerieposters of naaktfotos of vrouwen met minirokken inzet om zo “tegengas”te geven……..DAT bedoel ik waarom eigenlijk de vrouwelijke poes en tieten en benen gebruiken om Moslimas te bekeren ofzo?

 21. Kevin Schreef:

  Waarom zegt liera dan meteen Naaktlopen? waarom niet andere voorbeelden KIJK dat bedoel ik nou

  Omdat het twee uitersten zijn misschien?
  Van helemaal onbedekt tot volledig bedekt.
  En blijkbaar vinden sommige mensen het allebei aanstootgevend.

  Ik vind zelf trouwens niet dat mensen op grond van religie meer rechten zouden moeten hebben dan anderen.
  Maar ik ben niet tegen een boerka-verbod. Die paar vrouwen in Nederland die erin rondrennen, daar heeft echt niemand last van, dat maak je mij niet wijs.
  Ik vind al die griezels die met vechthonden rondlopen veel en veel enger, dat zijn er véél meer en ze lijken me ook een stuk gevaarlijker.

 22. Liera Schreef:

  Naturisten willen graag overal bloot lopen. Moeten we dat ook toestaan ? Is maar een vraag.

  Domme vraag!! Het waren de Nazi’s die onder de begeesterde leiding van Hitler de FKK-Kultur ontwikkelden: Nudisten kampementen met naakte Arische hypervrouwen, waar bronstige SS-ers en hun slaafse onderknuppels ongebreideld overheen mochten schuiven om op eugenetische wijze de Lebensborn op peil te houden. (Naaktlul heeft er op zijn site soms dubieuze plaatjes van)
  Wat jij bralt is dus dom off top-pik gemuts en heeft helemaal niks met boerka’s te maken. Het is gewoon ordinair en ranzig PVV-gezwets dat niets met het onderwerp van doen heeft. Dat heb je met die onopgeleide en slecht opgevoede tokkietrienen die ook een duit in het zakje moeten doen. Voordat je weer op Krapuul komt eerst een intellectueel boek lezen, anders voor jou `n dump in de vuilton voor ongesteldsheidslappen, voor pévévétruzen die maandstonde met gevulgariseerde emotionaliteit verwarren.

 23. Abdul Alhazred Schreef:

  Liera Schreef:
  Naturisten willen graag overal bloot lopen. Moeten we dat ook toestaan ? Is maar een vraag.
  Domme vraag!! Het waren de Nazi’s die onder de begeesterde leiding van Hitler de FKK-Kultur ontwikkelden: Nudisten kampementen met naakte Arische hypervrouwen, waar bronstige SS-ers en hun slaafse onderknuppels ongebreideld overheen mochten schuiven om op eugenetische wijze de Lebensborn op peil te houden. (Naaktlul heeft er op zijn site soms dubieuze plaatjes van)

  De FKK was al heel lang in ontwikkeling voordat de Nazi’s aan de macht kwamen en binnen die beweging waren inderdaad nogal fout politieke richtingen maar ook a-politieke richtingen.
  Overigens kwam de FKK-cultuur pas echt tot volle bloei in de DDR.

 24. Abdul Alhazred Schreef:

  Liera Schreef:
  Naturisten willen graag overal bloot lopen. Moeten we dat ook toestaan ? Is maar een vraag.
  Domme vraag!! Het waren de Nazi’s die onder de begeesterde leiding van Hitler de FKK-Kultur ontwikkelden: Nudisten kampementen met naakte Arische hypervrouwen, waar bronstige SS-ers en hun slaafse onderknuppels ongebreideld overheen mochten schuiven om op eugenetische wijze de Lebensborn op peil te houden. (Naaktlul heeft er op zijn site soms dubieuze plaatjes van)
  Wat jij bralt is dus dom off top-pik gemuts en heeft helemaal niks met boerka’s te maken. Het is gewoon ordinair en ranzig PVV-gezwets dat niets met het onderwerp van doen heeft. Dat heb je met die onopgeleide en slecht opgevoede tokkietrienen die ook een duit in het zakje moeten doen. Voordat je weer op Krapuul komt eerst een intellectueel boek lezen, anders voor jou `n dump in de vuilton voor ongesteldsheidslappen, voor pévévétruzen die maandstonde met gevulgariseerde emotionaliteit verwarren.

  Ben ik niet met je eens Abdul. het feit dat ooit nazi’s een neiging tot naaktlopen hadden wil niet zeggen dat het verboden zou moeten worden. Het gaat hier om het je al dan niet op tamelijk ongebruikelijke wijze mogen vertonen in het openbaar.

 25. #27Laurent, het is tevens een moedwillige Godwin om af en toe dat bruine pévévéschuim bij de les te houden 😉

 26. Abdul, de meeste naturisten of nudisten, misschien wel bijna allemaal, hebben niets met Nazi’s of nazisme van doen. Jij wilt ze hiermee associëren op een wel erg platvloerse manier. Pure kwaadwilligheid, als je het mij vraagt.

 27. Liera Schreef:

  Jij wilt ze hiermee associëren op een wel erg platvloerse manier. Pure kwaadwilligheid, als je het mij

  Zie #28, ironie leren lezen, wat Van Gogh en Pim mochten mag ik ook. Meningsuiting weetjewel?

 28. ach ja , die vrijheidsstrijders hé , of ze nu links of rechts zijn , een Moslima in een Niqab moet meteen bevrijd worden , want dat inferieure volk is natuurlijk niet to de superieure WESTERSE eigen mening in staat .. Conformeren maar vrouwtje !!!

 29. En dochters vanaf 8 jaar verplicht in minirok naar school. Inburgeren heet dat. Of je verblijfsstatus veilig stellen want een Pakistaanse vluchtelinge die hier haar benen en decolleté showt mag blijven en eentje die een hoofddoek draagt moet terug wegens “gebrek aan respect voor de Westerse cultuur”

 30. @30 Beste Liera, ik adviseer je om niet op de ‘Argumenten’ van Abdul in te gaan. Het mannetje is erg overtuigd van zijn eigen gelijk en iederen die vanuit een andere visie reageert is een Nazi of een Zio. Als iemand anders dat doet roept hij direct: ‘Godwin”, maar hij doet het functioneel (denkt hij).

 31. @ Liera:
  Liera ben jij een lesbiaanse dolle mina?wil jij vrouwen alleen zien in sex kleding slipjes en hun enorme sex tieten uit hun topjes zien plumperen op straat?dat is toch ordinair?is dit jouw uitdraging van de hollandse vrouw waar nieuwkomers aan moeten voldoen?

 32. @ Kevin
  De buitengewoon ordinaire en plastische manier waarop jij hier steeds over vrouwen schrijft doet mij vermoeden dat jij nogal geobsedeerd bent door vrouwen en hun manier van kleden/niet kleden.
  Wat is nou weer je probleem met lesbiennes?

 33. Helemaal niets Farah…maar ik probeer te ontdekken welke soort vrouw en waarom die de geklede en gelovige vrouw zo haten en willen veranderen..ik wil weten wat de oorzaak is of het gevoel of levenspatroon van de persoon die om de een of andere reden een vrouw met hoofddoekje of een vrouw die niet sexy gekleed is ofzo waarom die dit haatgevoel en dwangneurose om die vrouwen van hun bedekte kledij af te willen helpen.En ik hoef helemaal niets van vrouwen dankjewel,gekleed of ongekleed..maar wil wel dat vrouwen die niet ordinair of halfbloot willen lopen dat ook niet verplicht worden door de overheid of een beweging

 34. @ Farah:
  Ik heb namelijk het vermoeden dat vrouwen die zelf een laag gevoel voor eigenwaarde hebben,zich gekwetst voelen door andere vrouwen die wel zich prima in hun vel voelen..ik ken veel lesbische meiden die iedereen in hun waarde laten en heel positief in het leven staan..ik ken ook een paar lesbische meiden ook heteromeiden die een borderlinestoornis hebben of psychische problemen vanwege hun coming out in het verleden..nu zijn deze meiden met hun identiteit bezig en met vrouwen bezig en nu wanneer zij dan een vrouw in lange rok of met een kinderwagen zien lopen of hoofdoekje dan springen die meiden meteen in de verdediging,hun emotie van hun zelf van jaren terug in de kast zittende en denkend dat zij nu die gelovige vrouwen moeten bevrijden als een soort missie……zo van oooo ik heb zo in de kast gezeten en ben zo vernederd ik wil vRIJJJJJ zijnnnnnnnn en ik haat alle vormen van vrouwenonder druk zetten en zij zien dan vrouwen met hoofdoek alsof zij onder druk/dwang en ongewild met hun man lopen en eigenlijk net als die vrouwen vrij willen zijn maar pas als jejezelf hebt geaccepteerd dan voel je je in evenwicht en stoot je je niet aan anderen die helemaal niets met jouw in de kast periode te maken hadden dat was iets van jezelf waar je je uit moest vechten,en dat is fijn als je vrij bent als lesbische vrouw,maar de wereld is divers en door gelovige vrouwen als vijand te zien omdat zij wellicht niet lesbisch mogen zijn tja dat kan dan voor de lesbische vrouw een soort vervelend gevoel geven alsof zij weer de kast ingedrukt zou worden maar dat ligt echt aan jezelf en je eigen gevoel voor zelfrespect wees je zelf

 35. Als jij als schaarsgeklede vrouw jezelf schaamt of andere geklede vrouwen niet wil zien omdat jij dan wellicht je niet goed erbij voelt dan heb je wellicht persoonlijk een probleem met jezelf ,als jij trots op jezelf bent en goed bewust van je eigen wil en streven en hoe jij in het leven staat,dan wil jij echt niet anderen dwingen of haten om die persoon zijn/haar leven te moeten veranderen aan jouw zelfbeeld om je goed te kunnen voelen..dat is het grote probleem bij mensen,je moet jezelf eerst overtuigen dat je je goed voelt

 36. Liera Schreef:

  Waarom zou een religie meer rechten moeten hebben dan een levensstijl die iemand uit overtuiging aanhangt ?

  We hebben in NL vrijheid van godsdienst en hebben ooit democratisch besloten dat mensen met een andere levensovertuiging daar best wat overlast van mogen ondervinden. Zo mag je op zondagochtend worden wakkergebeierd, maar denk niet dat je (omdat je toch al wakker bent) meteen mooi dat ene boekenrek tegen de muur mag spijkeren. 😐 (Ik heb zelfs eens meegemaakt dat tijdens een feest in de stad de muziek een uur uit moest wegens een extra kerkdienst op schreeuwafstand door een gastprediker die alleen laat in de middag kon.)

  Ik zeg niet dat ik het daarmee eens ben, maar als je persé wil naaktlopen is dat gewoon het gemakkelijkste traject – bovendien is het een traject waar de PVV-aanhang zelf maar al te graag gebruik van maakt. “Joods-Christelijk” moet in de grondwet en een groot gedeelte van die aanhang schijnt van hun godsdienst te moeten naaktlopen of een petje/bivakmuts dragen. (Nou ja, moet… ik wil ze nog wel eens zien als het echt erkend wordt, want verplicht naaktlopen in december of een verplichte bivakmuts bij 35 graden in de schaduw lijkt me best wel belastend.)

  Of moet het dan opeens helemaal niet van jullie godsdienst en blijkt het toch een “zij mogen dit, dus ik wil dat, anders is het niet eerlijk boehoehoe”-flauwekutsmoes te zijn?

  Daarnaast zijn er genoeg levensstijlen die óók bepaalde vrijstellingen etc hebben (zoals bv vroeger de gewetensbezwaarden bij dienstplicht), dus het geldt echt niet alleen voor religies. Kortom, niet bij de pakken neerzitten, maar morgen meteen je Kamerlid mailen dat je vanwege je levensovertuiging verplicht moet kunnen naaktlopen. Overal, altijd en in ieder weertype.

  Toe maar, je kunt het! 😉

 37. Er is een tijd geweest dat Russische mannen de overheid moesten betalen om een baard te mogen hebben,er was namelijk door de regering besloten/verboden om een baard te hebben en wie wel wilde moest er belasting over betalen……Waar heb ik dergelijke ideeen over hoofdoekjes onlangs nog gehoord?????
  Zoek maar op internet op hoor over die russen en baarden

 38. @43 Dat gaan we hier ongetwijfeld ook krijgen. In 2013 zal de politie worden uitgerust met speciale camera’s met gezichtsbedekkingberekeningssoftware en personen met baarden kunnen dan middels een baardbelasting van te voren vrijstelling verkrijgen voor hun gelaatsbeharing.

 39. @ DarkSkywise:
  Ja hoofddoekjes belasting was al een speerpunt van de pvv,en de aanhangers waren er zeer enthousiast over…dus je weet maar nooit wat ze nog gaan verzinnen en wat wellicht nog doorkomt

 40. #47 Kevin. er komt vast gordijnpolitie om te controleren of die onnodig dicht zijn, want echt waar, hier in mijn gemeente is al heggencontrole in sommige wijken, is de heg te hoog krijg je een sommering in de bus om hem te knippen. zoniet doet de gemeente het en krijg je een rekening. Want stel je voor dat een voorbijganger geen glimp van je woonkamer kan opvangen. Overigens heb ik me er nooit iets van aangetrokken, gewoon recht bijsnoeien maar wel 2 meter hoog. Privacy moet mogen.

 41. Klaas van K Schreef:

  @30 Beste Liera, ik adviseer je om niet op de ‘Argumenten’ van Abdul in te gaan. Het mannetje is erg overtuigd van zijn eigen gelijk en iederen die vanuit een andere visie reageert is een Nazi of een Zio. Als iemand anders dat doet roept hij direct: ‘Godwin”, maar hij doet het functioneel (denkt hij).

  Klaas van K, Waarschuwing. wat je schrijft is tegen de REGELS, adhominem en offtopic!!!
  Je vertoont hier trolgedrag!

  Zie vooral regel A: `met name off topic gelul (al dan niet in beschuldigende of opruiende vorm) over Joden, Israël, Zionisme, en antisemitisme, zijn wij beu en wordt in het geheel niet getolereerd. Maakt niet uit van welke pro- of antilobby je bent.’

  Je non-bijdrage is behalve laakbaar tevens achterbaks, waarmee je naar mijn mening je recht aan de kapstok hangt om hier in de toekomst nog langer je zegje te mogen doen.

 42. Liera Schreef:

  Een toevoeging: ik heb niets tegen naturisten of nudisten, hie ze zich ook noemen, maar ik kan me voorstellen dat sommigen (ook moslims !) naakt lopen aanstootgevend vinden. Zo kan een burka ook aanstootgevend gevonden worden. Of ikzelf dat aanstootgevend vind, doet nie terzake

  Het punt dat Liera wil maken is duidelijk: de een vindt boerka’s aanstootgevend (sommigen vinden boerka’s een aggresief anti-Westerse uiting), anderen vinden naaktlopen, of ordinaire kleding dragen, niet kunnen. Waarom het een niet verbieden en het andere wel? Door Leira als een ordi af te schilderen ben je bewust de discussie aan’t verstieren.
  Leg dat nou eens uit zonder te gaan schelden.

 43. Laurent Schreef:

  Nudisten kampementen met naakte Arische hypervrouwen, waar bronstige SS-ers en hun slaafse onderknuppels ongebreideld overheen mochten schuiven om op eugenetische wijze de Lebensborn op peil te houden. (Naaktlul heeft er op zijn site soms dubieuze plaatjes van)

  Dat is ongeveer hetzelfde als wij hoorden over Sadam Hoesein en z’n meute: naakte haremvrouwen waar baardige moslimmannen bla bla.

 44. @ Klaas van K:
  Klaas leg jij eens uit dan hoe die burka dan anti westers is of predikt?geeft die burka geluid af?lijkt die burka op een atoombom?Of staat er op die burka anti westerse leuzen?
  Of ervaar jij het persoonlijk zo omdat het niet is wat jij uitdraagt/wilt zien?

 45. Klaas van K Schreef:

  Liera Schreef:
  Een toevoeging: ik heb niets tegen naturisten of nudisten, hie ze zich ook noemen, maar ik kan me voorstellen dat sommigen (ook moslims !) naakt lopen aanstootgevend vinden. Zo kan een burka ook aanstootgevend gevonden worden. Of ikzelf dat aanstootgevend vind, doet nie terzake
  Het punt dat Liera wil maken is duidelijk: de een vindt boerka’s aanstootgevend (sommigen vinden boerka’s een aggresief anti-Westerse uiting), anderen vinden naaktlopen, of ordinaire kleding dragen, niet kunnen. Waarom het een niet verbieden en het andere wel? Door Leira als een ordi af te schilderen ben je bewust de discussie aan’t verstieren.
  Leg dat nou eens uit zonder te gaan schelden.

  Goedzo! waarom het ene verbieden en het andere niet…Hehe jij snapt het..daarom als je ordinaire kleding.naaklopende nymfomanen niet verbied waarom de burka dan wel..JUIST jij snapt het dankje had ik niet van je verwacht als pvver die jij bent

 46. Abdul Alhazred Schreef:

  Klaas van K Schreef:
  @30 Beste Liera, ik adviseer je om niet op de ‘Argumenten’ van Abdul in te gaan. Het mannetje is erg overtuigd van zijn eigen gelijk en iederen die vanuit een andere visie reageert is een Nazi of een Zio. Als iemand anders dat doet roept hij direct: ‘Godwin”, maar hij doet het functioneel (denkt hij).

  Klaas van Koophandel, het gaat me om wat je hierboven uitbraakt. Waar heb ik het hier over Zio’s bijvoorbeeld? Verder toon je je als een glibberige minkukel door willend en wetens weken-maandenlang met je naam goede sier maakte, daar ene andere, goedwillende, Klaas heel anders en menslievender reageerde dan jij, waar mee je op misselijke wijze verdeling en verwarring hebt gezaaid, een echte onderbuikse luizenstreek die mij zeer bekend voorkomt van bepaalde groeperingen waar in je aanhef hier al mee zwaait. Let wel, ik ben niet bij machte jou te bannen, ik hoop dat iemand dat anders dat nu nodig acht.

 47. Klaas van K Schreef:

  (sommigen vinden boerka’s een aggresief anti-Westerse uiting)

  Maar wél een uiting die procentueel al sterk terugloopt… volgens GW komen iedere dag alleen al via Schiphol vliegtuigladingen kansarme gelukszoekers ons land binnen (allemaal extremistische moslims natuurlijk), terwijl het aantal boerkadraagsters niet oploopt. Dus óf GW jokt (bestáááát niet! onmogelijk! smaad! laster! schande!), óf het percentage boerkadraagsters loopt reeds terug en hoeven we er echt niet zo’n heisa over te maken, laat staan ons bedreigd te voelen. (En nog selectief bedreigd ook, want iemand die de winterkou trotseert middels een strakgesnoerde capuchon en een dikke sjaal voor neus en lippen vinden we juist hartstikke dapper.)

  Waarom het een niet verbieden en het andere wel?

  De door de PVV zo bejubelde Joods-Christelijke levensvisie stelt “Gij zult niet naaktlopen”, bovendien zijn er nogal wat volksgezondheidskundige & hygiënische aspecten aan verbonden, plus het niet willen confronteren van minderjarigen met al dan niet in staat van opwinding verkerende geslachtsorganen. Lijkt me dus niet erg vergelijkbaar met boerka’s, punk/goth/hippie/alto-kleding of bijvoorbeeld bloemetjesleggings maat XXXL.

  (Ik vermoed trouwens dat als je mensen aan een leugendetector hangt en vraagt wat ze écht -dus niet aangeleerd- aanstootgevender vinden, die XXXL-leggings nog ruimschoots van de boerka’s zullen winnen.)

 48. Klaas van K Schreef:

  Het punt dat Liera wil maken is duidelijk: de een vindt boerka’s aanstootgevend (sommigen vinden boerka’s een aggresief anti-Westerse uiting), anderen vinden naaktlopen, of ordinaire kleding dragen, niet kunnen. Waarom het een niet verbieden en het andere wel? Door Leira als een ordi af te schilderen ben je bewust de discussie aan’t verstieren.
  Leg dat nou eens uit zonder te gaan schelden.

  Ten eerste, ik hèb nog nooit gescholden, wat turbo taalgebruik is, zoals ik al heb aan gegeven, kennelijk voorbehouden aan typse als wijlen T. van Gogh en de Pim, het Wildersfiguur en zijn worshippers.
  Dus je moet niet zániken! Sinds bovengenoemde namen zich mogen, mochten, uiten, mogen we dat allemáál. Snap je?
  `Door Leira als een ordi af te schilderen ben je bewust de discussie aan’t verstieren.’
  Waar doe ik dat? Waaraan meen je rechten te ontlenen om mij aan te wrijven dat ik de discussie verstier wat jij als trol alsmaar doet.
  Ik vind de opmerking van Liera slaan als een lul op een baksteen, het gaat over boerka’s en ze begint in #12 over naaktlopen. Dat is toch vragen om afgepoeierd te worden als pvv-zemelaarster?

 49. @53: Natuurlijk heb ik mij niet verscholen achter een andere Klaas, ik was me hier niet van bewust. Overigens: ik reageer al langere tijd op dit forum, Klaass is volgens mij redelijk nieuw (anders was het me eerder opgevallen). En veel van mijn reacties zijn menselieverder dan je denkt, ik ben alleen allergisch voor mensen die elk onderwerp vanuit hun Jodenhaat beschouwen.

 50. Klaas van K Schreef:

  ik ben alleen allergisch voor mensen die elk onderwerp vanuit hun Jodenhaat beschouwen.

  Jodenhaat? Ben ik hier nog niet tegengekomen op Krapuul. Mag ook niet! Kritiek op Israël wel. Je bent van CIDI dus. Hoeveel schuift het hier te komen controllen?
  REGEL A nogmaals: ` met name off topic gelul (al dan niet in beschuldigende of opruiende vorm) over Joden, Israël, Zionisme, en antisemitisme, zijn wij beu en wordt in het geheel niet getolereerd. Maakt niet uit van welke pro- of antilobby je bent.’

 51. Kevin Schreef:

  Hehe jij snapt het..daarom als je ordinaire kleding.naaklopende nymfomanen niet verbied waarom de burka dan wel..

  @52: Beste Kevin, ik weet niet hoelang je al in Nederland rondloopt maar naaktlopen, of in zwemkleding buiten het strand of het zwembad, of onvoldoende gekleed is in Nederlang wel degelijk strafbaar (schending van de openbare zedelijkheid). De politie treedt direct op. Probeer het maar eens.

 52. Klaas van K Schreef:

  of onvoldoende gekleed is in Nederlang wel degelijk strafbaar

  Dat zou je anders niet zeggen als je pévévéstemsters voor het stemlokaal of in de rij voor de kassa van de uitverkoop ziet staan: laag uitgesneden bustiers met nepkant, korte hotpants, gekrompen tunieken met slecht bijkleurende bolero’s, hooggeschachte laarzen, te kort pofmouwtjestopje en hesje met ruches, (in Wildersstijl) dat navelpiercing laat zien, tatttoo’s op plekken waar ik liever mijn blik van afwend.

 53. @51 Als iemand zich achter een boerka verschuilt weet je niet wie je voor je hebt, man of vrouw, boos, verdrietig, onverschillig etc. In het normale verkeer tussen mensen lezen we al dit soort emotisch af van het gezicht. Als je altijd je gezicht verbergt kan dat vijandig en afwijzigend overkomen. Ga maar eens met een vriend praten terwijl je een donkere zonnebril ophoudt. Wedden dat je er een opmerking over krijgt?

 54. Klaas van K Schreef:

  Als iemand zich achter een boerka verschuilt weet je niet wie je voor je hebt, man of vrouw, boos, verdrietig, onverschillig etc. In het normale verkeer tussen mensen lezen we al dit soort emotisch af van het gezicht. Als je altijd je gezicht verbergt kan dat vijandig en afwijzigend overkomen.

  Mijn hemel, wat een probleem! Hoeveel boerka’s zijn er eigenlijk Klaas? Heb je er ooit zelf last van gehad? Dacht van niet, wees eens eerlijk, alles wat je ons voorbralt in dezxen is speculatief.

  Persoonlijk heb ik meer moeite met ME-wouten met helmen achter ondoorzichtig plexiglas die andersdenkenden in elkaar wilen meppen. Die zijn tastbaarder aanwezig en daar zijn er ook veel meer van dan de door jou en de Nederlandse kleinburger zo gevreesde bóerkadraagster. Hoe kleingeestig en ontmenselijkt kun je als wouldbe-patriot zijn?

 55. @61 Ik voel geen enkele behoefte om van volslagen onbekenden die ik op straat straal voorbijloop te weten in wat voor stemming ze zijn of (ook al zo’n vaak gehoord argument) persé te moeten kunnen verstaan waar ze het over hebben.

  Mijn leven is al vol genoeg zonder dat ik van pakweg tienduizenden mensen per jaar al die info zou moeten verwerken, dank je feestelijk. 😛

 56. @63

  Het zijn altijd die contactgestoorde PVVers die hun Marokkaanse buren nooit maar dan ook nooit gedag zeggen die zo nodig het gezicht van die enkele boerkadraagster willen zien. Voer voor psychiaters.

 57. Abdul, ik wilde eigenlijk reageren, maar eerlijk gezegd snap ik jouw hele verhaal niet zo goed. Je beargumenteert niets, maar raaskalt des te meer. Waar het om gaat is dat een burka als aanstootgevend wordt ervaren door een groot deel van de bevolking en dat men daarom een verbod wil. Het gaat er helemaal niet om of jij dat aanstootgevend vindt of dat jij andere zaken nóg aanstootgevender vindt. Daar gaat de discussie niet over !

 58. Liera Schreef:

  Morgen weer naar school, Kevin ?

  Ehh nou Lierakindje ik denk dat jij heel goed begrijpt wat ik schrijf poesje dus nee niet naar school maar hier even rechtzetten wat jij probeert krom te maken

 59. @ Liera:
  En liera geen groot deel van de bevolking vind het aanstootgevend enkel de moslimhaters die pvv stemmen en dat gajes hoort diep in de grond te iztten zodat en hun ons niet zien en wij hen niet alles opgelost geen problemen meer zaaaaliiig

 60. Liera Schreef:

  Waar het om gaat is dat een burka als aanstootgevend wordt ervaren door een groot deel van de bevolking

  Volgens mij ging het er om dat Ons Kabinet op deze wijze emancipatie / verwestering bij boerakdraagsters wilde afdwingen. Als we alles gaan verbieden wat door een groot deel van de bevolking (hoeft kennelijk dus niet eens een meerderheid te zijn) aanstootgevend wordt gevonden, blijft er niks meer over.

  Bovendien loopt GW bij mijn weten al jaren te toeteren dat mensen minder aanstoot moeten nemen, maar dat zou dan opeens weer *niet* gelden als het om iets islamitisch aanstootgevends gaat?

  (Lastig hoor, dat meten met twee maten. Ik krijg het er gewoon niet in. 😛 )

 61. Kevin Schreef:

  @ Liera:
  En liera geen groot deel van de bevolking 1,5 walgelijke pvv drollen,vinden het aanstootgevend enkel de moslimhaters dus die pvv stemmen en dat gajes hoort diep in de grond te zitten zodat zij ons niet zien en wij hen niet, alles opgelost geen problemen meer zaaaaliiig

 62. DarkSkywise Schreef:

  Volgens mij ging het er om dat Ons Kabinet op deze wijze emancipatie / verwestering bij boerakdraagsters wilde afdwingen.

  Maar ook dat is slechts een mythe. Geen enkele boerkadraagster zal nu opeens “verwesteren”. Het wezen van een kledingsstuk, waar een zekere dwang bij gemoeid is, is niet het kledingsstuk, maar de dwang, die er achter zit. Ex-boerkadraagster zullen eenvoudigweg binnenshuis moeten blijven (en vaker pizza bestellen 😉 )
  Ze zullen er heus niet beter door ingeburgerd raken…

 63. @ Klaas van K:
  Klaas ben jij joodsgelovig? of kom jij voor het jodendom op omdat dat nu goed uitkomt?
  Schande dat joodse mensen telkens weer worden uitgebuit vanwege hun geloof…altijd maar dat gemene gelieg en bedrieg uit de joodse mensen hun naam bah…en dat door lui die zelf niet gelovig zijn en wel op de rug van de joodse medemens parasiteren om moslims te bashen bah bah bah

 64. Het interessert mij meer wat een vrouw beweegt om een burka te dragen.
  Nav van Belgische docu , helaas geen link , kwam naar voren dat zo.n veertig jaar geleden dit Saoudi Arabie geen staatsvoorschrift was, ik dacht de hoofddoek ook niet..
  Vanuit hoger hand is men van gedachten veranderd en werd de niquaab./ burka weer uniform plicht.
  Er kwamen slechts enkele vrouwen zelf, wo een Amerikaanse vrouw van een rijke Saoudi aan het woord.
  Haar man stelde dat hij haar alles gaf dat zij zou kunnen begeren; alle respect, alle luxe en tijd om zich aan zichzelf en het thuis gebeuren te wijden..,
  Zij kwam pas later. naast in zwarte Burka ook met zwarte handschoenen, in beeld en beaamde dit.
  De andere 2 waren hoog op de status ladder zakenvrouwen die vertelden dat de burka geen probleem voor hun internationale carriere was en dat de kleur zwart een sjieke kleur was..
  Daar ga je dan weer als onwetende, wat houdt de burka kleur blauw d ie ik van nomaden vrouwen heb gezien , is er alleen zwart en blauw ?
  Er kwam verder nog een oudere Saoudi leraar in beeld die dus zonder meegemaakt had .
  De vraag over zijn jonge dochter in Burka werd beantwoord met aanpassing cq qua maatschappelijk draagvlak was een buitenbeentje zijn voor zijn dochter niet fijn.
  Jammer genoeg kwam de arme onderklasse niet in beeld
  Wat ik er verder over vrouwen rechten en sharia hebt geleerd was dat gezien mannen meerdere vrouwen en kinderen te verzorgen hadden , hij meer te verdelen had en dat de vrouwen daarom minder kregen.

  .

 65. Excuus:

  Mijn laatste zin , sharia man vrouw verdeling, heb ik uit “”de Koran in een notendop”” een boek dat ingaat op de meest elementaire vragen over dit geloof .

 66. @ 62 Ik heb nooit ‘last’ gehad van boerkadraagsters. Ik kom er overigens wel wekelijks 1 tegen in de supermarkt. Het punt is niet of ik er last van heb, het punt is of je als samenleving wilt accepteren dat mensen zich stelselmatig achter een masker verscholen op straat vertonen. Het gaat niet om de zwarte kledij, hoofddoekjes, etc, allemaal zaken die je zelf mag kiezen om te dragen, het gaat om het masker waar je je achter verschuilt. Als iemand je aanspreekt met een integraalhelm op komt dat ook agressief over, toch?

 67. Klaas van K Schreef:

  Als iemand je aanspreekt met een integraalhelm op komt dat ook agressief over, toch?

  Nee, dat komt over als onverstaanbaar. 😆

 68. @71: Kevin, ik ben niet “Joodsgelovig”. Ik heb alleen goed opgelet bij de geschiedenislessen over WO-2. Als iemand alles wat Israel fout doet onder een vergrootglas legt en het over ‘vuile Zio’s’ heeft en overal Joodse complotten achter vermoedt, dan komen de geschiedenislessen weer boven.

 69. @ Klaas van K:
  Echttt???? en dat heb je niet met de PVV???????????????????????????????? koop jij maar een vergrootglas van 1 meter diameter dan of een bril met tien cm dikke glazen anders jezelf onder curatele stellen want dan ben je gewoon echt een pvv er en geloof me dat is een diepe belediging

 70. En maar blijven parasiteren op de rug van de Joodse mens,als een luis in de pels doorgaan met meelift politiek schande Klaas,dit over de ruggen van miljoenen joden die uit ons land zijn weggevoerd onder het oog van onze voorouders omas en opas en schoonouders……….eigenlijk zou er een onderzoek moeten komen naar de pvv stemmer en diens voorouders hoe zij de politiek zagen en welke beweging,partij ze aanhangden..zal verassend worden/voorspelbaar

 71. Ik bedoel de huidige PVV aanhanger al zijn/haar opvoeding toch ook wel vanuit een bepaalde ideologie gekregen hebben?
  Diens moeder of vader zal toch ook wel een beweging/partij hebben aangehangen en deze rethoriek op het nageslacht hebben overgebracht???

 72. Klaas van K Schreef:

  En veel van mijn reacties zijn menselieverder dan je denkt, ik ben alleen allergisch voor mensen die elk onderwerp vanuit hun Jodenhaat beschouwen.

  Dan moet je toch een man en paard noemen vent! Uit welke reactie op dit item blijkt dat?
  De door jou gesuggereerde Jodenhaat?
  Uit welk ander toppic hier op Krapuul zou dat blijken? Dat wordt hier niet getolereerd!
  Toon het aan! Je bent al eerder met dergelijke perverse beschuldigen aan komen draven. Wat is er mis met commentaar op Zio’s overigens? Niet dat iedereen dat elke dag doet want zoals je met bril hebt kunnen lezen is dat tegen de REGELS!! Zie A!

 73. Liera Schreef:

  Waar het om gaat is dat een burka als aanstootgevend wordt ervaren door een groot deel van de bevolking en dat men daarom een verbod wil. Het gaat er helemaal niet om of jij dat aanstootgevend vindt of dat jij andere zaken nóg aanstootgevender vindt.

  Kun je dat met cijfers aantonen? Welk groot deel van de bevolking vindt een boerka aanstootgevend? Je bedoelt zeker van de Telegraaflezende bevolking? Dat grotendeels in de polder woont, nog nooit een boerka heeft gezien en een verbod wil omdat islamofoben als jij en een clowneske mislukte Mozart uit Limburg als ene Wilders dat roepen?
  Het gaat er inderdaad niet om wat ik aanstootgevend vindt in dezen, nee, het gaat erom dat lieden die boerka’s aangrijpen om een punt te scoren zichzelf onsterfelijk belachelijk maken, het gaat erom dat meelopers van pévévérapaille dat zulks onvoorstelbaar paranoïde en egofundamentalistisch gedachtengoed voorstaat, de vleesgeworden aanstootgevendheid zijn in hun smalle dagelijkse
  slachtofferschap van de gekwetste bruine ziel.

 74. Liera Schreef:

  En jij hebt het over belachelijk maken, Abdul ????

  Ja al een hele tijd wordt jij belachelijk gevonden..valt het kwartje eindelijk?simpele (…..)

 75. Geen burka maar aanpassen zoals,

  Dat betekent dat je fan moet zijn van Frans Bauer,Jantje Smit,en de bijhorende muziek en getralala op een goedkope oranje camping?IK wil dat helemaal niet en ik denk VEEL willen dat niet enkel pvv aanhangers wel.
  Ook naar Tros muziekplein kijken ,of ik hou van holland met Linda de Mol,of shows met Patricia Paaij of Gordon en die valse grapjes leuk vinden?
  En dat elke persoon met voetbal oranje vlaggetjes ophangt en buiten zit op de stoep met een krat goedkoop bier en barbecue met speklappen erop gegooid en en een hoop spelende jong erom heen.
  Of dat men uit het raam hangt met krulspelden in, en over de buren loopt te lullen de hele dag en om het uur voor de buren een stofdoek uitklopt over balkon.
  Dat allochtonen geen buitenlands eten kopen maar verplicht Hollandse maaltijden bereiden.
  Dat Sinterklaas verplichte viering wordt op scholen universiteiten televisie enzovoort.
  Schotelantennes verbieden want allochtonen verplichten Hollandse RTL en SBS programma’s te kijken,want je bent in Nederland en aanpassen!!(Ons Nadoen wij willen dat je ons nadoet want wij zijn beter en leuker en we willen dat jullie onze dingen leuk vinden die wij ook leuk vinden)
  Allochtonen vrouwen leren dat zij niet hoeven te koken of thuis te blijven maar verplichten buiten op het stoepie met sigaret in de mond en kauwgom met de buren lullen over de andere buren,en als je man thuiskomt zeggen Hee vent mot je vretee? ga maar bij je ouwe moer vreten ik ga nie koken ben geen sloof oppleuren zoekkie maar een ander wijf,we zijn in Holland en vrouwen mogen zelf weten wat ze doen oke aanpassen.DIt gedrag wil de PVV aanhanger graag zien.ZO ben je echt Hollands zo lekker volks
  Ook woninginrichting aanpakken,kanten gordijnen verplichten zodat de buurvrouw aan de overkant naar binnen kan kijken,en geraniums op de vensterbank met spionnetje ernaast om je buren bij de voordeur in de gaten te houden,geen lamellen of dichte gordijnen die moeten verboden worden in de wijk.
  Geen vakanties meer naar het buitenland maar je vakantiegeld uitgeven in Renesse op de camping of een pretpark in Holland zelf,ook naar Spanje of Griekenland mag wel maar wel op een hollandse camping met enkel plaatsen met hollanders zoals oh oh cherso,Naar land van herkomst op vakantie verboden want dan pas je je niet aan aan de Hollanders.
  Wanneer Holland voetbalt dan allochtonen verplichten hun huizen en ramen met oranje vlaggen te versieren anders zijn ze niet Hollands en niet geintegreerd.Buitenlandse voetbalclubs aanhangen verboden!Je bent in Holland dus verplicht feyenoord of ajax oke?

  Straatregels; Vrouwen op straat mogen geen Sjaal, hoofdoek of kleding dragen die een Hollandse vrouw ook niet draagt,dus verplicht een kledingvoorschrift die voldoet aan de Hollandse wensen,ook op straat in het openbaar Hollands praten want de autochtonen willen graag horen wat jij zegt en er zich eventueel mee bemoeien of bij Misdaad annoniem melden wat ze gehoord hebben.
  Met buren vinden veel pvv aanhangers dat ze de allochtonen te afstandelijk vinden en er geen band mee krijgen..Allochtone vrouwen verplichten om elke dag je deurmat uit te kloppen,om het uur een stofdoek uit het raam uitkloppen,en wanneer je je Hollandse buurvrouw ziet roepen: Hee Sjaan ik zet zo een bak koffie moe je ook? kenne we effe lullen over dat wijf aan de overkant .
  De allochtone man moet zelf de was doen en strijken,en met bakfiets met de kinderen rondrijden,ook niet meer naar het koffiehuis maar naar een echte bruine kroeg met een lekker pilsie,en de plaatselijke malle babbe versieren,en om zes uur weer naar huis want de buren letten op.

  En alle Hollandse feestdagen verplicht meedoen,dan ben je goed bezig volgens de pvv denk ik….wie wil zo meedoen op deze manier?

 76. @ Kevin:
  @79 & 80:
  Doe me nou toch een lol…
  Wanneer je je zo stierlijk verveelt kun je toch ook wel eens wat anders gaan doen.

 77. Abdul Alhazred Schreef:

  En jij hebt het over belachelijk maken, Abdul ????

  Typische pévévétrolreactie: losse vraag lanceren, niks antwoorden, weglopen bij als het te moeilijk wordt, zoals voorbeeld ene goeroe Wilders zijn aanhang vóórdoet. Stoomcursus discussie-ontregeling voor gehad zeker?
  Zie mijn vraag #82 Liera, je hebt nog steedsniet aangetoond met cijfers en onderbouwing dàt en of een groot deel van de `bevolking’ boerkaas aanstootgevend vindt en daarom een verbod wil!
  Waar haal je die `informatie’ vandaan?’

  Een beetje ongenuanceerd brallen kunnen we allemaal wel, het is hier niet de Telegraaf of NuJij waar PvV-schreeuwers vast podium hebben. Overigens schrijf eens een open podiumstuk hier over je gedachtengoed en je overtuigingen.
  Over je irreële angsten voor een kledingstuk als een boerka bijvoorbeeld, dat je in NL op straat minder tegenkomt dan een ME-er in anoniem makende, gezichtsbedekkende gevechtsuitrusting.
  Waarschijnlijk vinden je kompanen van de PVV het KKK-tenue met puntmuts met kijkgaten wel okè?

  In #14 vraag je: `Waarom zou een religie meer rechten moeten hebben dan een levensstijl die iemand uit overtuiging aanhangt ?’ Zinnige vraag. Inderdaad waarom krijgt het gristelijk-onderwijs zoveel subsidie, waarom is er in NL zoveel belastingvrijstelling voor donaties aan joods-gristelijke clubs? En ontvangen ze in Nederland als sinds `45 makkelijker subsidies dan humanistische, atheïstische en niet-confessionele clubs?
  Waarom is het prima dat de walgelijkste, onmenselijkste passages in de Bijbel over straffen en wetten Gods deugen en van de kansel mogen worden gelezen en dat PVV-xenofoben en hun collaborateurs van VVD en CDA de Koran en praktizerende imams uitvlooien en veroordelen op teksten die eigenlijk een zwakke kopie zijn van de drek die er hier en daar in de bijbel valt te lezen?

 78. Farah Schreef:

  @ Kevin:
  @79 & 80:
  Doe me nou toch een lol…
  Wanneer je je zo stierlijk verveelt kun je toch ook wel eens wat anders gaan doen.

  Vervelen?? irriteren doe ik me!
  Aangesproken zeker?jaajaa daarom zette ik #79 & # 80 ook voor degenen die zulke voorouders hebben en dat zijn er een boel

 79. Kevin Schreef:

  Vervelen?? irriteren doe ik me!

  Je ergert je ergens aan óf iets irriteert je.

  Kevin Schreef:

  Aangesproken zeker?jaajaa daarom zette ik #79 & # 80 ook voor degenen die zulke voorouders hebben en dat zijn er een boel

  Ik voel me bepaald niet aangesproken, mijn voorouders zijn geen Hollanders.
  Maar al waren het NSB’ers geweest, dan maakt een insinuatie van zo’n type dat meer dan een halve eeuw na dato nog steeds in het verzet denkt te zitten, niet de geringste indruk op me.

  Kevin Schreef:

  @ Farah:
  Lees #86 ook noge vene door zul je je wellicht goed in vinden#

  Dat had ik al eens ergens gelezen.

 80. @ Kevin:
  NSB ne verzet????Malle Farah dat zijn twee tegenovergestelden!!! NSB heulde met duitsche ss en gestapo zo halloooooo????? even het internet doorzoeken naar deze periode Farah ik schrik dat er mensen zijn die niet eens weten wat NSB is?

 81. Kevin Schreef:

  @ Kevin:
  NSB ne verzet????Malle Farah dat zijn twee tegenovergestelden!!! NSB heulde met duitsche ss en gestapo zo halloooooo????? even het internet doorzoeken naar deze periode Farah ik schrik dat er mensen zijn die niet eens weten wat NSB is?

  Kevin, leer begrijpend lezen, je haalt je eigen niveau nóg meer omlaag, voor zover dat mogelijk is.

 82. @ Farah:
  En Farah dat je na mijn comment direct de link met NSB legde na dat ik schreef over voorouders van de pvv aanhangers van nu…….zegt genoeg en nogmaals de NSB zat NIET in het verzet..NSB stond voor hele andere dingen en jij weet donders goed welke ;0

 83. @97 Het op zijn minst lezen van wat iemand anders schrijft en het te proberen te begrijpen is echt een belangrijke voorwaarde voor dit soort “gezellig samenzijn”…
  😉

 84. aanvuling #98 – …waaruit dan geenszins volgt, dat je het met die persoon eens moet zijn.
  Verre van dat, begrijp me niet verkeerd… Oneens is leuker! 😉

 85. Dit schreef farah….

  Ik voel me bepaald niet aangesproken, mijn voorouders zijn geen Hollanders.
  Maar al waren het NSB’ers geweest, dan maakt een insinuatie van zo’n type dat meer dan een halve eeuw na dato nog steeds in het verzet denkt te zitten, niet de geringste indruk op me.

 86. Haar opmerking stelt zoiets als: opmerkingen van mensen die na vijftig jaar nog steeds in het verzet denken te zitten, raken me niet, zelfs als – maar dat deden ze dus niet – mijn ouders bij de NSB gezeten zouden hebben… De NSB wordt hier dus slechts bijgesleept – to make a point als tegenstelling tot de “mensen die na vijftig jaar nog steeds in het verzet denken te zitten”, dus.
  😉

 87. Nou het verzet lijkt me met de huidige gedoogsteun van de PVV wel hard nodig!
  Ik hoop dat Farah dat ook inziet
  Wel vreemd hoor jouw uitleg erg onduidelijk ik denk dat Farah dat ook wel inziet en wellicht toch iets anders bedoelde…vijftig jaar nog steeds in het verzet en de NSB erbij halend……toch denk ik dat Farah net als andere PVVaanhangers nog steeds de linkse mensen als veraders ziet,en denkt dat NSB staat voor verzetstrijders zoals de huidige PVVaanhangers verzet tegen allochtonen en links willen

 88. @Madpride:
  Mijn dank dat je geprobeerd hebt om mijn bericht voor Kevin te verhelderen.
  Gezien zijn reactie heeft het helaas geen zoden aan de dijk gezet.

 89. Kevin Schreef:

  @ Farah:
  Nou meid,kan jij dan als je wilt/kunt even begrijpend schrijven of jij NSB en verzetstrijders als gelijken ziet?

  Print de reacties in deze thread maar uit en laat ze aan je docent Nederlands zien.
  Misschien wil die zich nog moeite doen om je iets proberen te leren.
  Ik begin te snappen waarom ze in Duitsland zeggen ”Kevin ist kein Name, Kevin ist eine Krankheit” 😀

 90. Beste lezers van deze site,
  Kunnen jullie aan Farah vragen waarom ZIJ geen uitleg wil geven over haar vreemde reactie en steeds ontwijkend over lezen,docenten,begrijpend lezen enz… omheendraait?
  Als Farahkind dus denkt/roept dat ik niet kan lezen LEG het dan UIT capice?

 91. Kevin, graag even on topic blijven. Het gaat over boerka, weet je nog?

  Dat een boete op zich kleden in boerka even belachelijk is als een boete op naaktlopen. Even tijd voor een sexistisch schuinsmarcheerdersgrapje. Volgens mij bewegen échte horny vrouwen met naar voren priemende tepels zich naakt onder een dunne kashmir-zijden boerka. Dubbele boete en dubbele aandacht dus als ze hem afdoen voor Wout Bromsnor en SBS Hart van Nederland live op 6. 🙂

 92. Misschien dat de problematiek in de Trouw van vandaag goed wordt samengevat; een boerkaverbod is een verregaande inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. De overheid heeft zich zeer terughoudend op te stellen als het gaat over wat iemand draagt in de openbare ruimte.
  De boerka past niet binnen het Nederland van de 21 ste eeuw. Verbieden is echter niet de weg, zie het eerder als een morele plicht om vrouwen ‘uit de boerka’ te helpen. Zoals Voltaire al zij: Ik ben het grondig met u oneens maar ik zal wel uw recht verdedigen om te vinden wat u vindt.

 93. Ik typte in Google ” Wilders is gek ” en kwam hier terecht, wat een verademing, altijd gedacht dat ik ik bijna de enigste was die even iets anders dacht dan Ingrid.. Dat even terzijde, waarom past een boerka niet binnen het Nederland van de 21 ste eeuw en waarom is het een verregaande inbreuk op de persoonlijke levenssfeer?

 94. desert flower Schreef:

  Ik typte in Google ” Wilders is gek ” en kwam hier terecht, wat een verademing
  (…)

  Precies mijn reactie toen ik ooit deze site vond 😀

 95. @114 en @115 Inderdaad, was zo blij dat er nog veel mensen waren die zo dachten als ik. Voelde me gelijk niet zo alleen meer. 🙂

 96. Het lijkt me ook een site met veel hulpzame mensen, Klaas van K. gaat zelfs al zover dat hij de vrouwen wel even ” uit de boerka : helpt. Farah helpt Kevin met de spellingfoutjes, tsja de Nederlandse “cultuur” nemen ze wel heel serieus, dat schrijf ik toch wel goed he?

Reacties zijn gesloten.