Gewapende militie valt protesterende studenten aan in universiteit Montpellier

In het Franse Montpellier werden protesterende studenten gisteren aangevallen door een gewapende militie. Er vielen verschillende gewonden.

Gisteren werd in vele Franse steden betoogd en gestaakt tegen de neoliberale hervormingen die president Macron wil invoeren. Voor het eerst sinds het aantreden van Macron lijken de vakbonden en verschillende protestgroepen elkaar te vinden. De treinen reden gisteren niet uit, scholieren blokkeerden de toegang tot hun scholen, studenten bezetten universiteitsgebouwen en gepensioneerden betoogden zij aan zij met studenten, vakbonden en spoorarbeiders in de straten.

Na afloop van de actiedag van 22 maart besloten verschillende studentengroepen om aula’s en gebouwen bezet te houden. Onder meer in Straatsburg, Parijs en Montpellier keerden studenten niet meteen naar huis terug.

Maar in Montpellier liep het fout. Een gemaskerde militie heeft protesterende studenten zeer hardhandig uit een bezette aula verdreven. Daarbij vielen meerdere gewonden. Hoe de militie te werk ging, kan je zien op deze beelden:

(Dit is een ander filmpje, meer uitgebreid, dan dat op DWM – red. Krapuul)

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

1 gedachte over “Gewapende militie valt protesterende studenten aan in universiteit Montpellier”

  1. Pingback: CRS=SS; it looks like déjà vu all over again | Krapuul

Reacties zijn gesloten.