Geen geld? Zet een paar werklozen aan de dwangarbeid!

In gemeente Twenterand hebben ze het ook ontdekt hoor, bijstandstrekkers gewoon aan het werk zetten in plaats van op normale manier werknemers betalen:

,,Het mes snijdt dus aan twee kanten”, aldus wethouder Ben Engberts. ,,Aan de ene kant doen we nu werk dat aanvankelijk budgettair niet uitgevoerd kon worden. Daarmee verbeteren we de leefomgeving. Anderzijds kunnen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen. Ook bouwen ze weer dagritme op. Daarmee kunnen ze makkelijker doorstromen naar een reguliere baan.” (Telegraaf)

Hallo, dit IS een reguliere baan, alleen wil niemand er blijkbaar normaal voor betalen omdat je immers ook een stel werklozen te werk kunt stellen (in dit geval is het overigens niet helemáál dwangarbeid, men wordt wel eerst gevraagd of men zijn rug tegen bijstandsbetaling wil verruïneren).

Ik heb een voorstel: laten we bijstandstrekkers te werk stellen als gemeenteraadslid, dat is vast een stuk goedkoper dan het stel klaplopers dat steevast vóór dit soort asomaatregelen stemt.

2 gedachten over “Geen geld? Zet een paar werklozen aan de dwangarbeid!”

  1. Nog meer rechts fatsoen…..

    Zorgpremies gaan ook weer omhoog. Schippers de zorg charlatan net als die Hogervorst. Dankzij fatsoenlijk rechsts is zorg enkel en alleen voor mensen die in het verleden goed gegraaid hebben.

    De VVD bouwt een huis en begint met de windvaan.

    Een normaal iemand zou met het fundament beginnen (de samenleving).

Reacties zijn gesloten.