Eventuele toekomstige PVV-razzia’s ernstig bemoeilijkt

Een tweede nationaliteit wordt bij geboorte voortaan namelijk niet meer geregistreerd, en Nederlanders met een reeds geregistreerde tweede nationaliteit kunnen deze registratie laten schrappen.

Het stoppen van de registratie betekent niet dat andere nationaliteiten verloren gaan, verzekerde minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk na afloop van de ministerraad. “Het heeft enkel betrekking op de registratie.” Hij wil met de maatregel tegemoet komen aan mensen met een dubbele nationaliteit die daarmee niet steeds willen worden geconfronteerd, zo legt de minister uit.

Ja, zo hebben we toch nog iets geleerd van de bezetting, toen het in de gemeentelijke administratie zo makkelijk was na te gaan wie er jood was en waar die woonden. Tegenvaller voor de PVV dus, die het liefst alle mensen met een dubbele nationaliteit hun Nederlandse zou willen afpakken om deportatie te vergemakkelijken.

6 gedachten over “Eventuele toekomstige PVV-razzia’s ernstig bemoeilijkt”

  1. het maakt voor de genen met een dubbele nationaliteit geen moer uit .Ze zullen ten alle tijden gebruik maken van een van de nationaliteiten als het hun goed uitkomt .

  2. In de Wijde Wereld is het heel normaal om meerdere nationaliteiten te hebben. Het is niet iets om zich van te gaan schamen zoals men binnen het Ultra-nationalistisch Nederland het laat voorkomen.

    Overigens staat deze maatregel lijnrecht tegen de algemene trend van het consumentisme die overal nu heerst – mensen worden in de gelegenheid gesteld om zelf hierover te mogen beslissen en niet een automatisch maatregel opgelegd te krijgen.

    Overigens volgt in dezen Plasterk het voorbeeld van Milosevic die een dergelijke maatregel had willen uitvoeren ten opzichte van de Kosovaren.

  3. Plasterk en de Hypocrieten zijn gewoon bang voor de 5e colonne.

    Zover hoe sterk staat PvdA tegenover de neo-liberalen in deze regering. 🙂

Reacties zijn gesloten.