Engelse zondagskrant ontwaart kosmopolitisch complot tegen Brexit

Het zal zelden of nooit voorkomen verder dat de Daily Mail, of in dit geval het zondagsblad van dit vod, hier geciteerd zal worden.
De kleine lettertjes in de afbeelding noemen twee Lagerhuisleden die een complot smeden in overleg met een “vreemde mogendheid” (gezinspeeld wordt op: Frankrijk, weer eens wat anders nietwaar). Een complot om Brexit op 31 oktober tegen te houden door middel van een tweede “Surrender Act” (men zou denken dat de “eerste” voldoende zou zijn).

De twee in de lead genoemde complotteurs zijn Kamervoorzitter John Bercow en van de Tories afgescheiden, of liever door de Pfeffel Johnson uit de partij gejaagde, Oliver Letwin. Misschien helpt het als u even bedenkt dat de voorzitter van huis uit Berkowitz heet. Inderdaad, kosmopolieten, Vaterlandslose Gesellen die tegen Boris de Pfeffel Johnson complotteren, zo vindt de Mail on Sunday. Die hiervoor ongenoemde “bronnen” op “number 10” oftewel de ambtswoning van de premier, zegt te citeren. Uitleg ontbreekt verder. En uiteraard wordt niet vermeld dat Bercow en Letwin van joodse afkomst zijn. Dat wordt fijntjes overgelaten aan de oplettende lezertjes. Het hondenfluitje mag wel een misthoorn heten.

(Ik ga niet linken naar die krant, u mag hem zelf opzoeken).