Eerste Klasse coupés van Veolia ‘niet optimaal’ voor rechters

Als werkloze word je zo ongeveer verondersteld naar de andere kant van het land te verhuizen als je daar werk kunt vinden, ongeacht het feit dat je in dit land ook met een modaal inkomen nog de grootste moeite hebt om een betaalbare woning te vinden, maar dit geldt natuurlijk niet voor de boven ons gestelden.

Nee, rechtbankpresident Pulles en collega Fred van Gulik van de Rechtbank te Maastricht blijven liever in Gelderland wonen en forenzen per dienstauto met chauffeur heen en weer, à 65.000 euro per dienstauto per jaar.

Zowel de Raad voor de Rechtspraak als de ondernemingsraad van de rechtbank gaat dit te ver en hebben dan ook het dringend advies gegeven of ze zich voortaan per trein kunnen verplaatsen of wat dichterbij kunnen komen wonen, maar aan dat advies laten de heren zich weinig gelegen liggen. Een woordvoerster laat weten dat er ten eerste twee keer overgestapt moet worden en dat bovendien de Eerste Klasse van Veolia ‘niet optimaal’ is. En een ‘pied à terre’ in Maastricht zou bijna even duur zijn als de huidige regeling met dienstauto’s.

Pardon, maar mag ik even weten wat een niet-optimale Eerste Klasse is? Gaat het hier om onverwarmde stoelen, of een combinatie van het dessin van banken en wandbekleding die de goedkeuring van Jan des Bouvrie niet kan wegdragen wellicht?

Zijn de heren zich ervan bewust dat er vele duizenden mensen dagelijks vele uren bepaald suboptimaal per TWEEDE klasse forenzen? Of zich per tweedehands middenklasse-auto dag-in dag-uit zonder chauffeur in de file bevinden?

Zijn de heren zich er ook van bewust dat minstens de helft van de bevolking krom moet liggen om zich überhaupt een woning te kunnen veroorloven, laat staan een ‘pied à terre’?

“De Raad voor de Rechtspraak vindt het onzinargumenten. ,,Als ze niet bereid zijn offers voor deze banen te brengen, hadden ze niet moeten solliciteren”, zegt een woordvoerder in Dagblad De Limburger.”

Nou precies.

3 gedachten over “Eerste Klasse coupés van Veolia ‘niet optimaal’ voor rechters”

  1. Het is deze volstrekt onnodige arrogantie dat voer is voor de elitenhaat van Dead Cat Wilders en de zijnen. Idioten.

  2. Dit is het soort tuig dat je uit je huis laat gooien als je er niet vaak genoeg bent en dat je een boete oplegt als je in de eerste klasse gaat zitten omdat de tweede stampvol zit. D66-ers vast…

Reacties zijn gesloten.