Eenderde electoraat steunt nog steeds anderhalf miljoen idioten

Ja, Maurice heeft weer eens iets gepeild. Bij zijn peilingen doen de middenpartijen het steevast een stuk slechter dan bij anderen, maar de verdeling regering – oppositie blijft grofweg half om half. Zolang het geen verkiezingstijd is doen die paar zetels er niet toe, en bovendien zijn peilingen maar op ongeveer twee zetels nauwkeurig.

Het enige dat ik erover wil zeggen is dit:

Kijk, die anderhalf miljoen idioten, dat begrijp ik wel. Eén op de circa tien mensen die je kent is inderdaad niet helemaal lekker. Ze hebben soms een officiële stoornis maar hebben meestal een of andere uit de hand gelopen frustratie tegen een bepaald deel van de bevolking, die ze verantwoordelijk stellen voor hun eigen definitieve mislukking.

U kunt hierbij denken aan Marokkanen, Turken, Job Cohen, Surinamers, Antillianen, knoflooketers, Volvorijders, Job Cohen, vrouwelijke chauffeurs, feministen, roodharigen, brildragers, mensen die merkbaar intelligenter dan henzelf zijn, socialisten, joden, milieubewusten, vegetariërs, mensen die ‘ja maar’ zeggen, Job Cohen en Femke Halsema.

Maar dat dan toch zo’n éénderde deel van de volksvertegenwoordiging zegt van ‘mwah, laten we toch maar eens fijn gaan samenwerken met die zwakzinnige psychopaten’, en dat het electoraat van die partijen bereid blijft op die partijen te stemmen, daar kan ik een jaar later nog steeds niet bij.

22 gedachten over “Eenderde electoraat steunt nog steeds anderhalf miljoen idioten”

 1. Ja die anderhalf wezenlozen die zo graag terug naar “Toen was geluk heel gewoon” ach beter geef je die stumperds een dvd box van de tv serie ofzo,laten stemmen op een beweging die hen de stijl van de tv serie belooft in hun dagelijkse leven,is toch bizar?

  Deze waanzinnigen zouden onder curatele gesteld moeten worden

 2. “Maar dat dan toch zo’n éénderde deel van de volksvertegenwoordiging zegt van ‘mwah, laten we toch maar eens fijn gaan samenwerken met die zwakzinnige psychopaten’, en dat het electoraat van die partijen bereid blijft op die partijen te stemmen, daar kan ik een jaar later nog steeds niet bij.”

  Ik confronteer ze ook regelmatig mee. Ze zijn incurabel en daar ligt het probleem – het Pieter Baan Centrum is niet gemaakt om 1.5mln patiënten te kunnen opvangen. Daarom (net als bij de overbevolkte gevangenissen) mogen ze gewoon vrij hun gif rondspuiten.

  Blijft hangen de vraag – als je weet dat je met sociopathen te maken heeft – waarom ga je dan mee samenwerken?

  Voel je zelf ergens binnen een zwakke voor hun denkbeelden?

 3. Soms denk ik wel eens dat mensen voor ze mogen stemmen een brevetje moeten halen. Als ze een beetje weten wat ze doen mogen ze stemmen. Maar ja, dat zal wel weer als bevoogdend worden ervaren. 8)

 4. Stel je voor dat je het land moet laten regeren door een stel luie zwiebers die in hun eigen shit en ellende willen blijven zitten…dat gajes heeft vaak geen opleiding,is erg racistisch,ze willen terug naar het verleden zo rond 1950..ze willen hun eigen clubje behouden,hebben een eigenaardige gevaarlijke nationalistische gedachte….hoe kan een welvarend land dit shit als voorbeeldend tweede kamer beleid willen in een toekomstperspectief? en moet de rest zon 16 miljoen met de anderhalf zwiebers meedoen?

 5. @4 Zolang de rest niet bij zinnen komt en een deel niet gaat stemmen, is dat ons toekomstperspectief ja.

 6. Keira Schreef:

  @4 Zolang de rest niet bij zinnen komt en een deel niet gaat stemmen, is dat ons toekomstperspectief ja.

  Dus jij gelooft dat stemmen wel helpt?

 7. Je moet idioot zijn en een anti-democraat om te willen dat heel Nederland het linkse gedachtengoed moet omarmen,en wat levert dat op? De DDR is gelukkig verleden tijd,de communisten leverde hun ideologie graag in voor de kapatilistische verworvenheden,dus doe even normaal.

 8. Machteld Schreef:

  de communisten leverde hun ideologie graag in voor de kapatilistische verworvenheden,dus doe even normaal.

  Normaal doen? De Russen stemden het weekend weer voor de communisten ten koste van de rechtse kapitaalhouders omdat rechts gedachtengoed de geestelijke gezondheid niet ten goede lijkt te komen.

 9. Machteld Schreef:

  Je moet idioot zijn en een anti-democraat om te willen dat heel Nederland het linkse gedachtengoed moet omarmen,en wat levert dat op? De DDR is gelukkig verleden tijd,de communisten leverde hun ideologie graag in voor de kapatilistische verworvenheden,dus doe even normaal.

  Nee, en iemand die het verschil niet ziet tussen links en een politiestaat als de DDR en het communisme in de Soviet-Unie is natuurlijk helemaal niet idioot.

 10. @7

  de “doe even normaal” zegt voldoende…

  hoewel ik nog nooit op een “linkse” partij heb gestemd ben ik niet zo idioot om te ontkennen dat een belangrijk deel van de verworvenheden in dit land zijn terug te voeren op sociaal-democraten als Drees

  de woorden sociaal en democratisch komen in de vocabulaire de PVV niet voor

 11. @Kaaskop. Ik ben geen PVV-aanhanger maar een overtuigd democraat. Alles wat neigt naar extremisme verafschuw ik,of het nu van links komt of van rechts. Ga eens achter die etikettenmachine vandaan,aub.

 12. Nou niet 1 op de 10 mensen die je kent hoor, hangt een beetje af waar je woont. In Limburg is het 1 op de 4 of zelfs meer, in Brabant 1 op de 5 of zelfs Meer. In Groningen en Friesland daarentegen mag je er rustig 1 op de 14 a 20 van maken. Gezien het een gemiddeld 1/10 van de bevolking is en daarbij ook nog eens optellen dat deze provincies dun bevolkt zijn.

 13. @11

  geen PVV? could have fooled me!

  misschien is je etikettenmachine kapot

  maar leg eens uit in welk opzicht de linkse partijen in dit land extremistisch zijn

 14. # 7

  Nou Machteld die zogenaamde democraten zijn wel in zee gegaan met het meest extreme uitschot wat er rondloopt, zou al een reden genoeg moeten zijn om zelfmoord te plegen als je jezelf democraat noemt maar dat is weer iemand fysiek ongemak toewensen.

 15. @Kaaskop.
  Heb het helemaal niet over dit land gehad. Ben liefhebber van de geschiedenis wereldwijd en zie niets in religies,ideologien etc. want wie heeft zoveel wijsheid dat hij de waarheid kan claimen? Democratie is niet heilig maar geeft mensen wel de ruimte om een eigen mening te hebben en dat als een verworven recht ook uit te dragen.De reactie van jvdheuvel staat hier haaks op en dat is betreurenswaardig en ondemocratisch.

 16. @16

  dan moet je toch echt beter opletten wat je opschrijft

  ik citeer:

  “Je moet idioot zijn en een anti-democraat om te willen dat heel Nederland het linkse gedachtengoed moet omarmen,en wat levert dat op?”

  zit je te trollen of moet je gewoon een brilletje hebben?

  je kunt me van je goede bedoelingen overtuigen door nu een fatsoenlijk antwoord te geven op mijn vraag

  voor de volledigheid zal ik de vraag herhalen om te voorkomen dat daar ook weer discussie over ontstaat

  in welk opzicht zijn linkse partijen in Nederland extremistisch?

  zolang je daar geen fatsoenlijk antwoord op weet te geven moet ik jvdheuvel gelijk geven

  en als je wel een fatsoenlijk antwoord weet te produceren dan behoud ik toch het recht voor om jvdheuvel gelijk te geven

 17. Machteld Schreef:

  De DDR is gelukkig verleden tijd,de communisten leverde hun ideologie graag in voor de kapatilistische verworvenheden,dus doe even normaal.

  …en daarom worden overal in het westen nu totalitaire wetten onder rechts/extreem-rechtse regeringen aangenomen. Nostalgie op de DDR?
  Leegte kun je niet afdekken met losse kreten over democratie die geen lading hebben.

 18. Machteld Schreef:

  Je moet idioot zijn en een anti-democraat om te willen dat heel Nederland het linkse gedachtengoed moet omarmen,en wat levert dat op? De DDR is gelukkig verleden tijd,de communisten leverde hun ideologie graag in voor de kapatilistische verworvenheden,dus doe even normaal.

  Daar heb je wel een beetje gelijk in.
  Vooral omdat juist dankzij links wij in grote armoede leven.
  Immers het staat inmiddels al lang vast dat als links niet zo hartgrondig zit had ingezet voor de welvaartsstaat en andere sociale voorzieningen we op z’n minst allemaal multimiljonair waren omdat rechts graag bereid is om kolossale lonen te betalen en het afschaffen van belasting en allerlei andere kosten en volkomen nodeloze zaken die ons handen vol geld kosten nooit doorgang zouden laten vinden.
  Maar ja, je weet hoe links is.
  Ze willen dat iedereen welvarend is terwijl iedereen wel op z’n vingers kan natellen dat dat on mogelijk is. Het is dan ook terecht dat rechts nog nooit iets bedacht heeft waar iedereen voordeel bij heeft.

 19. Machteld, waar ben je? we smachten naar je antwoord

  of heb je inmiddels een andere webidentiteit aangenomen?

Reacties zijn gesloten.