3 gedachten over “Een ander kiesstelsel?”

 1. allerlei nutteloze exercities zuiver en alleen om de lading bankzittende chipsvretende zeurkousen het gevoel te geven dat ze meetellen , het systeem wat we nu hebben voor de tweede kamer werkt , alleen liberalen van allerlei slag , en dan vooral zij die claimen aan de linkerkant te opereren zoals “zij wiens naam niet in een negatieve context genoemd mag worden omdat de groen-whatever lezers van Krapuul dan over de zeik gaan ” en D’66 denken dat anders beter is …

 2. De hele uitleg doet een beetje denken aan de spelregels van het “stiften” van Jiskefet.
  Maar het is inderdaad leuk om erover te filosoferen. Ik denk zelf dat de verkiezingen niet al te complex moeten zijn, daar moet weinig ruimte voor interpretatie zijn, we worden nu al belazerd waar we bij staan.
  Zo valt een gladde 2e hands autoverkoper hier na een sluwigheidje met een rare constructie ineens in de presidentsstoel.

 3. Het systeem wat we nu hebben is idd. representatiever dan welk districtenstelsel dan ook.
  Partijen die het willen hervormen doen dat zelden uit principe maar eerder uit opportunisme, en degenen voor wie het niet opportuun is vragen dan flink wat wisselgeld (zoals we bij de bestuurlijke vernieuwingen hebben kunnen zien). Schiet niet echt op.
  Het enige wat werkelijk democratische zoden aan de dijk zou zetten, dat zijn vormen van directe democratie. Maar daar krijg je in het huidige klimaat de handen echt niet meer voor op elkaar, vrees ik – zeker niet bij de ‘idealistische'(:-?) groene neoliberalen.

Reacties zijn gesloten.