Na dwangarbeid nu ook dwangtherapie voor werklozen

Gemeenten zetten niet alleen dwangarbeid in om werklozen op te voeden tot brave volgzame burgers die de belangen van de BV Nederland dienen. Bijstandsgerechtigden die zijn gebrandmerkt tot “niet-willers”, krijgen ook nog eens dwangtherapie opgelegd. Wie weigert om onder leiding van een zielenknijper zijn veronderstelde ongemotiveerde gedrag te veranderen, verliest zijn uitkering.

Het wordt gekscherend “het wonder van Oss” genoemd. Die gemeente dwingt bijstandsgerechtigden “die niet willen werken” tot het volgen van cognitieve gedragstherapie. Na de therapeutische fase zou er opeens werk voor hen zijn, hoewel er landelijk gezien nog geen honderdduizend vacatures openstaan voor maar liefst zevenhonderdduizend werklozen. Door werklozen tot therapie te verplichten zou er als een duveltje uit een doosje werkgelegenheid ontstaan die daarvoor nog niet bestond. Dat klinkt als een sprookje en dat is het natuurlijk ook. Dat wil zeggen: het komt voort uit de propagandamachine van de overheid die werklozen opjaagt en onder druk zet…. ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

1 gedachte over “Na dwangarbeid nu ook dwangtherapie voor werklozen”

  1. Dit lijkt op het invoeren van een NPL training wat inhoud dat men aan zichzelf werkt door middel van onderricht en begeleiding .Om daarna beter voor de dag te kunnen komen en je open te stellen en aan te passen .Iemand die deze cursus gevolgd had beschreef zichzelf als een ander mens ,hij had deze cursus namelijk ook gedwongen moeten ondergaan ,of gekort worden of uitsluiting van de bijstand te voorkomen .

Reacties zijn gesloten.