Do something, anything, but don’t remain silent

Michael Moore schrijft over zijn oom en herdenkt 75 jaar Occupy:

On this day, December 30th, in 1936 — 75 years ago today — hundreds of workers at the General Motors factories in Flint, Michigan, took over the facilities and occupied them for 44 days. My uncle was one of them.

Lees hier verder.

75 years ago today, in Flint, Michigan, the people said they’d had enough and occupied the factories until they won. What is stopping us now? The rich have one plan: bleed everyone dry. Can anyone, in good conscience, be a bystander to this?

De spijker op de kop, probleem is alleen dat er hier weinig arbeiders meer zijn door dit succes. Iedereen kon (ja kon) zijn kinderen naar school sturen voor een mooie studie. Dat kan straks niet meer en waar Michael Moore leeft is het nu ook een troosteloze bende.

Mark Rutte deed 8 jaar over een redelijk eenvoudige studie, Verhagen maakte het nog bonter. Die deed er 11 jaar over.
Dat bestuurt nu ons land…
Of kan ik beter zeggen: hebben ons land gekaapt?

2 gedachten over “Do something, anything, but don’t remain silent”

  1. Verschil is dat er vroeger in die fabrieken nog echt geld verdient werd. Tijden veranderen, veel industrieele productie is verdwenen uit Nederland en geld wordt nu in andere sectoren verdiend. Nu in een fabriek gaan staken betekent dat je het bedrijf waar je werkt kapot staakt en mocht er al twijfel zijn of het niet beter is de productie naar het buitenland te verplaatsen dan is die twijfel ook snel weggenomen. De wereld van 75 jaar geleden is een hele andere wereld als die van nu.

  2. ” Mark Rutte deed 8 jaar over een redelijk eenvoudige studie, Verhagen maakte het nog bonter. Die deed er 11 jaar over.”

    Profiteurs?

Reacties zijn gesloten.