VVD-kamerlid Hennis; veilig meesurfen op de hoofddoekjesstennis

Ja, de VVD durft nu ook hoor, lekker meesurfen op de hoofddoekjeshysterie die door de PVV is aangezwengeld.

“Het VVD-Kamerlid wijst erop hoe het er in andere landen aan toe gaat als het gaat om een hoofddoekverbod in publieke ruimtes. “Soms denk ik, als ik kijk naar hoe het tot voor kort in Turkije was: waar hébben we het over? Wat doen we hier toch moeilijk met z’n allen.” En Hennis vervolgt: “Of kijk hoe Frankrijk daarmee omgaat, waar de hoofddoek verboden is op openbare scholen. Onze verzuilingsgeschiedenis zorgt er mede voor dat we van die krampachtige debatten hebben af en toe.”

Nou, je haalt me de woorden uit de mond, Hennis: waar hébben we het over? Wie, behalve mensen zoals de strafbladhouders van de PVV, hebben er nu toch last van een doekje hier en daar?

3 gedachten over “VVD-kamerlid Hennis; veilig meesurfen op de hoofddoekjesstennis”

 1. Mirjam Sterk (CDA): “Er zijn twee soorten landen: beschaafde westerse landen met godsdienstvrijheid en Iran.”

  André Rouvoet (CU): “Ja hoor, weer een liberaal die de godsdienstvrijheid overbodig noemt. Blijft kennelijk lastig, de vrijheid van anderen verdedigen.”

  Gerard Schouw (D66): “Als de VVD nu ook al aan de gang gaat met de hoofddoekhobby van de PVV, laat de VVD dan fuseren met Wilders. Over de problemen met het onderwijs en de economie horen we niets uit de VVD. Heeft de VVD niets beters te doen?”

  Kamerleden Martijn van Dam (PvdA) en Tofik Dibi (GroenLinks) laten weten dat ze zich ‘verheugen’ op het debat over godsdienstvrijheid en over de scheiding tussen kerk en staat.

  http://frontpage.fok.nl/nieuws/434553/1/1/50/cda-laakt-hoofddoekstandpunt-vvd.html

 2. ““Als de VVD nu ook al aan de gang gaat met de hoofddoekhobby van de PVV, laat de VVD dan fuseren met Wilders. ”

  Dan hebben we twee vliegen in een klap: i.p.v. de huidige situatie met twee Premiers Wilders en Rutte, moeten ze daar maar eentje voor kiezen. De effectiviteit wordt vergroot, de besluitvaardigheid verhoogd en het is economisch voordelig!

 3. ” “Het VVD-Kamerlid wijst erop hoe het er in andere landen aan toe gaat als het gaat om een hoofddoekverbod in publieke ruimtes. “Soms denk ik, als ik kijk naar hoe het tot voor kort in Turkije was: waar hébben we het over? Wat doen we hier toch moeilijk met z’n allen.”
  Al weer een bewonderaar van de Fascist Mustafa Kemal ( ” atatürk ” ) , wat krijgen we straks ” Mussolini kon de treinen op tijd laten lopen , waarom kunnen wij dat hier niet ??? “

Reacties zijn gesloten.