De Volkskrant snottert over de teloorgang van het Britse koloniale rijk

Goed, ik heb een parti pris tegen de man. Ik werkte in het bibliotheekwezen toen een door mij geschreven boek op uitkomen stond, en natuurlijk wilde ik zien of mijn naam al opdook in het nationale catalogussysteem.
Was “Ben van Raaij”, geen echte naamgenoot dus laat staan familie, mij voor met “Te gast in Brazilië”. Iets wat ik in een volgend loonslavenbestaan in de winkel had.
En werkt die figuur nu bij de Volkskrant? Blijkbaar. En zoals zo ongeveer de gehele redactie van die Papieren Drol is hij gelijkgeschakeld in opinie, die schaamteloos doordruppelt in een zogenaamd redactioneel artikel. En weet u wat zo aardig is? Met het ultrarechtse geklets dat die krant al jaren levert gaat hij bij knetterrechts nog altijd voor “links” (door Wilders als “lenks” uitgesproken) door.

Het was een vernederende nederlaag voor Groot-Brittannië en een voorproefje van zijn slinkende gewicht in de wereld na Brexit. De VN verwezen donderdag op verzoek van Mauritius de slepende kwestie van de Britse soevereiniteit over de Chagos-eilanden met overweldigende meerderheid naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

Ben van Raaij van de Volkskrant leeft mee met de Britse kolonialen. Het is te gek om los te lopen dat voormalige Britse koloniën het Moederland niet steunen in een stemming in de Algemene Vergadering van de VN, die de diefstal van de Chagos Archipel in 1965 doorverwezen heeft naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.
Over de gedeporteerde bevolking weet de Volkskrant net dit te zeggen:

De Chagos-archipel is een restantje van het Britse koloniale rijk in de Indische Oceaan. De strategisch gelegen eilanden maakten sinds 1814 deel uit van Mauritius, maar in 1965, drie jaar voor die kolonie onafhankelijk zou worden, splitste Groot-Brittannië ze af. Het grootste eiland van het nieuwe British Indian Ocean Territory, Diego Garcia, werd verhuurd aan de VS, die er een militaire basis vestigden. De tweeduizend bewoners werden gedeporteerd. De meesten wonen nu in Mauritius of in Engeland.

Bron.

Toch goed, dat Krapuul er is.

1 gedachte over “De Volkskrant snottert over de teloorgang van het Britse koloniale rijk”

  1. Pingback: De koloniale hypocrisie ten aanzien van Chagos | Krapuul

Reacties zijn gesloten.