De oorlog tegen Rishi: waarom het doorgaat na zijn dood

Op 24 november vorig jaar schoot de Haagse politie de zeventienjarige Nederlandse staatsburger Rishi Chandrikasing dood op station Holland Spoor. Toen de politie werd verteld dat een gewapende man iemand op het station had bedreigd, achtervolgden drie agenten Rishi met getrokken pistool. Even later werd hij fataal geraakt in de nek. In zijn zakken zijn alleen sleutels gevonden, en een telefoon.

Aanvankelijk werd de schutter beschuldigd van doodslag. Na druk van Rishiʼs familie en hun advocaat heeft het Openbaar Ministerie (OM) moord toegevoegd aan de aanklacht. Vorige week echter pleitte de Officier van Justitie voor vrijspraak van de politieman van alle beschuldigingen, omdat het OM vond dat hij alle reden had om aan te nemen dat Rishi ʻvuurwapengevaarlijkʼ was. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Socialisme.nu

3 gedachten over “De oorlog tegen Rishi: waarom het doorgaat na zijn dood”

  1. De hele gang van zaken wekt op mij de indruk dat Rishi’s moordenaar een onprofessionele, triggerhappy hooligan is in een van racisme doordrenkt politiekorps.

  2. Dit artikel is een eye-opener over de Nederlandse Staatsdoctrine van de Politiestaat Nederland die onder de neoliberaal bewind thans uitgevoerd wordt.

    Ik wist niet dat de burger Ihsan Gurz in een politiecel brutaal vermoordt is, doch weten ook de meeste mensen dat niet bezig zoalsze altijd zijn om Delaware show van Gordon te bekijken. Zulle moorden verwacht je onder Pinochet en Franko en niet in Nederland.

    De meest succesvol dekmantel en doofpot voor dergelijke zaken die door internationale rechters aangepakt zouden moeten worden is de Nederlandse Gecontroleerde Media tegen het achtergrond van een uiterst xenofobe burgerij.

  3. De politie in bananen republiek Hollandia wil dus geen body cams gebruiken omdat ze bang zijn dat ze eindelijk eens in de gaten worden gehouden en er bewijs zal komen dat de politie ook corrupt en crimineel kan zijn.
    In de USA worden ze wel gebruikt om foute agenten aan te pakken, maar in Nederland niet omdat ze dus hiermee bevestigen dat ze iets te verbergen hebben. Voor mij was het al duidelijk.

Reacties zijn gesloten.