De omvolkingsverhalen van PVV en FVD

Altijd goed als een instituut met banden met de gevestigde politiek ook vaststelt wat bijvoorbeeld KAFKA, en ja, wij zelf, al een tijdje doorhadden: PVV en FVD verspreiden nazipraat.

Uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut, uitgevoerd in opdracht van de Anne Frank Stichting, blijkt dat extreemrechtse organisatie en extreemrechtse denkbeelden steeds meer ruimte in het maatschappelijk en politiek debat krijgen.

Zo stellen onderzoekers in het donderdag gepubliceerde rapport dat PVV en Forum voor Democratie (FVD) de extreemrechtse samenzweringstheorie dat er sprake zou zijn van een bewuste strategie van ‘omvolking’ van de Nederlandse samenleving verspreiden.

Het gaat bij deze ‘omvolkings’-theorie om de overtuiging dat er sprake is van een bewuste strategie om tot een vernietiging van de autochtone blanke Europese bevolking te komen. Deze theorie krijgt in extreemrechtse kringen steun en “krijgt daar vaak een antisemitische connotatie: Joden zouden degenen zijn die achter de schermen deze ‘omvolking’ organiseren”, constateren de onderzoekers.

– Verder lezen bij nu.nl.
Het rapport.